Spartips inför julen

Så handlar du smart inför julen Inför Julen är det alltid bra att vara förberedd. Att handla precis innan jul är ett misstag som många gör. Detta är en stressig tid med mycket trängsel. Ofta leder det till ogenomtänkta impulsköp som många gånger är dyrare än vad vi tänkt.

Planera

Att ha en lista är alltid A och O för att komma undan lite billigare. I annat fall kanske man impulsköper något som man egentligen vet är billigare någon annanstans eller som du vet är för dyr för din budget. Även om det är kul att ge lite dyrare och finare saker så får det inte heller ruinera en. Det resulterar bara i huvudbry och kanske ångest. Tvärtemot vad julen handlar om.

Var ute i god tid

Det bästa, och vanligast tipset, är att handla julklapparna vid mellandagsrean, precis efter jul och då kan du ofta hitta många produkter till halva priset. Men det finns många andra tillfällen under åren då du kan fynda och hitta billiga saker att köpa, exempelvis både före och efter sommaren eller under kristider då många butiker rear ut varor som de inte tror att de kommer få sålda då konsumtionen förväntas minska. Förutsett att din ekonomi inte lidit några större nederlag under börsfallet så är det ett gyllene tillfälle för dig.

Handla på outlet

Numera kan du hitta outlets lite överallt. En outlet brukar ha kollektioner eller produkter som är på prov eller av föregående års modell eller dylikt. Här kan man ofta hitta märkesprodukter till 50-70 procent billigare än om du skulle ha handlat i en ”vanlig” butik. Ett mycket bra tips att hitta presenter till den som är lite kräsen och bara nöjer sig med märkesprodukter.

Handla över internet

Att vara ute i god tid gäller även om man ska handla över internet. När det börjar dra sig närmare jul så är det många som tittar extra noga vad nätbutikerna har att erbjuda och då kan man gå miste om många bra erbjudanden om varorna tar slut i lager.

Många nätbutiker har också en fyndavdelning eller dylikt. Här kan man ofta hitta många intressanta fynd samt att det är många som ofta missar denna avdelning vilket betyder att det inte är omöjligt att hitta många fynd där.