Spartips på semesterresan

Spartips under semesterresan Ska du ut och resa och har redan ångest över hur mycket pengar allt kommer kosta? Faktum är att det finns många sätt att komma undan billigare under semesterresan. Idag ger vi på Alltomspara.se ett gäng handfasta tips som kan sänka dina kostnader när du är på semester. Det mesta handlar om att ha en bra planering, sätta upp en resebudget som du är bekväm med samt undvika onödiga extravaganser. Å andra sidan är det kanske just under semestern som man ska passa på att njuta lite extra. Det ena utesluter dock inte det andra och det är faktiskt möjligt att njuta och spara pengar samtidigt!

Förberedelser inför resan

Det finns ett par åtgärder du kan göra redan före semesterresan för att komma billigare undan. Det första är att hitta den billigaste resan. Är du flexibel med när du kan tänka dig att resa så brukar en sista minuten-resa vara ett prisvärt alternativ. Många av de större charterbolagen i Sverige erbjuder sista minuten-resor för två personer inom Europa från 1500kr. Var bara noga med att se så resan både inkluderar flyg och boende.

Har du ett kreditkort så bör du kolla om detta är kopplat med några erbjudanden eller försäkringar. Kort från exempelvis Coop ger försäkringsfördelar men även rabatt på resor via partners som TUI. Har du ett SAS Eurobonus American Express Card så kan det hända att du har tillräckligt med poäng för att få en resa helt gratis. Glöm inte din 2-4-1 rabatt som gäller om du spenderat mer än 150 000kr med kortet.

Innan resan kan det även vara bra att se vilka avgifter som är knuta till ditt kreditkort eller betalkort. Det optimala är att ha ett kort som inte tar någon uttagsavgift och är helt utan valutapåslag. Se även till att ha koll på den lokala valutan så att du vet hur mycket den motsvarar i svenska pengar.

Kom billigt undan under resan

När du väl har kommit till ditt resmål så kan det vara frestande att åka taxi överallt. Detta är dock en riktigt onödig kostnad och i de flesta fall är det bättre att ta lokala transportmedel så som buss. Om du ändå känner att du vill åka taxi på grund av exempelvis säkerheten så är Uber eller Taxify att föredra. Detta är ofta betydligt mer prisvärt än att åka med de lokala taxibolagen.

Om inte mat ingår i boendet så kan det vara frestande att gå ut och äta. Detta är dock riktigt onödigt om du försöker hålla inne på kostnaderna. Har du kök i ditt rum så är det bästa och billigaste alternativet att gå till den lokala mataffären och köpa med dig mat. Du kan då köpa för hela veckan och på så sätt planera alla dina måltider vilket minimerar oväntade utgifter. Om du ändå vill gå ut och äta någon kväll så är bästa tipset att ta sig bort från turiststråken och istället äta på en mer lokal restaurang.

Andra kostnader att undvika

Det finns även andra kostnader som man lätt kan minska på. Reser du exempelvis i USA så kan det bli riktigt dyrt om du ringer och surfar med din mobil. Då kan det vara bättre att köpa ett simkort när du landat och som du använder istället för ditt svenska kort. Det finns prepaid-kort i princip varenda affär och med dessa kan du enkelt hålla koll på hur mycket du ringer och surfar för.

Något man kanske inte tänker på innan man ger sig ut i reser är kostnader för exempelvis solstolar och parasoll. Detta kan man undvika genom att besöka stränder lite längre bort från hotellen. Se även till att ha packat ner nödvändiga saker så som solskydd, solhatt och handduk så du inte behöver köpa det när du väl installerat dig på resmålet.