Spartips: Så reser du billigt

Så reser du billigare De flesta behöver dagligen färdas för att sig till jobbet, handla mat, shoppa kläder och så vidare, men behöver vi verkligen ta bilen överallt och vad kan vi göra för att sänka våra resekostnader?

Det är många som tycker det är bekvämt att ta bilen till jobbet varje dag, trots att det kan kosta tusenlappar varje månad. Frågan är dock om vi alltid måste det och vad finns det för alternativ man kan ta till för att minska resekostnaderna?

Cykla eller gå

Att gå eller cykla är givetvis de billigaste alternativen men kan också vara mödosamma om man bor långt bort. Att cykla kräver  att man införskaffar en cykel, men man sparar dock en massa tid om man jämför med att gå samma sträcka. Har du möjlighet att gå eller cykla till jobbet så bör du överväga att några gånger i veckan, då det är möjligt, och lämna bilen hemma.

Åka med kollektivtrafiken

Att åka kollektivt är allt som oftast ett billigare alternativ än att ta bilen, även om de kan bli trångt ibland. Dock har du samtidigt tid att göra sådant som du inte kan göra i bilen, som att läsa en bok, kolla mailen eller varför inte ta med laptopen för att arbeta på vägen till jobbet och på så vis även spara en massa tid.

Samåka med andra

Att samåka med dina kollegor eller bekanta är ett bra sätt för er att drastiskt sänka era bensinkostnader. Detta alternativ kräver dock extra eftertanke eftersom det är lätt att man kan bli osams om hur man ska dela på kostnaden, beroende på vem som kör och när, så då krävs det att man planerar och pratar sinsemellan. Att samåka kan man också göra för att ta sig till mataffären eller shoppingcentret, något som många inte tänker på.

Köra ekonomiskt – EcoDriving

När du väl tar bilen dit du ska så kan du spara pengar genom att vara extra noga med hur du kör, genom så kallad EcoDriving. EcoDriving innebär att man kör på ett sätt som inte drar lika mycket bensin och på så vis kan man minska sin bensinförbrukning med upp till 20 procent, kanske till och med mer.

Tanka billigt

När du väl behöver tanka bilen så bör du vara klok nog att tanka på den bensinstation som ger dig mest för pengarna. En obemannad bensinstation har allt som oftast ett lägre pris än en bemannad station samt att medlemmar oftast får rabatt hos de stora bensinbolagen, något man givetvis ska utnyttja.