Sänk din bolåneränta

Det pratas mycket om räntor och nya aktörer på bolånemarknaden. Har du kollat över möjligheten att sänka räntan på ditt bolån än? Om inte, sätt igång redan idag. Det kan finnas tusenlappar att spara. Här får du våra tips:

HUR SER DITT BOLÅN UT IDAG?
Innan du kontaktar banken måste du sätta dig ned och kolla över hur dina lånevillkor ser ut. Har du några speciella rabatter eller villkor redan?

FLIRTA MED KONKURRENTERNA
Kolla inte bara på listräntorna utan jämför snitträntor hos både din egen och andra banker. Ligger du över snittet? Då har du ett bra utgångsläge för att pruta. Är du dessutom påläst om de andra bankernas räntor får du ett bättre förhandlingsläge gentemot banken.
Jämför boräntor >>

GÖR EN OMVÄRDERING AV DIN BOSTAD
Kan din bostad ha ökat i värde sedan du köpte den? Perfekt! Gör en omvärdering. Ju mer den ökat desto större säkerhet för banken och därmed chans till lägre ränta.

FÖRHANDLA
Kontakta banken och börja förhandla utifrån snittpriset. Fråga om det finns möjlighet till någon form av bolånerabatt men ha koll på hur länge den gäller och vad som händer sedan.

BYT BANK
Får du kalla handen av ditt bankkontor? Hör dig för med andra banker. Fråga om de kan ge dig ett bättre erbjudande om du väljer att bli kund hos dem istället. Därefter kan du återigen kontakta din bank och hota med att byta bank. Kanske reagerar de och inser att en nöjd kund är bättre än ingen kund. Skulle det mot förmodan inte hjälpa så är det inte speciellt krångligt med ett bankbyte, den nya banken sköter pappersarbetet.

Jämför bolånebanker >>