Svea Direkt

SveaDirekt SveaDirekt som även går under namnet Svea Ekonomi har främst nått framgång med sina lån utan säkerhet. Institutet erbjuder dock även bolån samt sparkonton med hög ränta Du som har ett sparkonto hos SveaDirekt har rätt att göra hur många insättningar och uttag du vill och detta helt utan avgifter. Dessutom omfattas sparkonton hos SveaDirekt av den statliga insättningsgarantin. Detta innebär att du kan få tillbaks upp till 950 000kr av dina pengar om institutet skulle gå i konkurs. SveaDirekt har en kostnadseffektiv verksamhet som tillåter dem att alltid kunna erbjuda en hög och stabil sparränta till sina kunder.

Något som märker ut SveaDirekt från mängden är att alla är välkomna att lämna en låneansökan. Detta trots hur den personliga ekonomin ser ut. Hos SveaDirekt kan även individer med betalningsanmärkningar bli beviljad lån. Med andra ord kan SveaDirekt erbjuda den hjälp som bidrar till att du kommer ur skuldfällan.

Besök SveaDirekt

Privatlån hos SveaDirekt

Hos SveaDirekt kan du låna upp till 400 000kr helt utan säkerhet. Institutet kallar lånet för konsumentlånet och detta lån kräver alltså varken en bostad eller bil i pant. Istället kan du ta lånet för att betala oförutsedda utgifter eller samla andra dyra krediter och SMS lån som du har. Genom att samla dina befintliga skulder i ett och samma lån kommer du med största sannolikhet att sänka din månadskostnad. Detta då du får en lägre ränta och enbart en avgift att betala. Därtill får du en bra översikt över din totala skuldbild. För att få ta ett konsumentlån hos SveaDirekt måste du ha en fast inkomst på 180 000kr eller mer. Vidare måste du ha varit skriven i Sverige de tre senaste åren. Däremot gör det inget om du har betalningsanmärkningar.

Hos SveaDirekt väljer man att se på din framtida betalningsförmåga istället för vad som hänt i ditt liv tidigare. Här har du alltså möjlighet att få lån trots en betalningsanmärkning. Med anledning av detta kan SveaDirekts konsumentlån vara ett bra alternativ för dig som blivit nekad lån hos andra banker. Så länge du klarar en kreditkontroll och banken anser att du har den kreditvärdighet som krävs så kommer du att bli beviljad ett lån utan säkerhet. Hos SveaDirekt kan du låna alltifrån 5000kr upp till 400 000kr. Återbetalningstiden ligger på mellan 2-15 år och du betalar initialt en uppläggningsavgift på 395kr. Behöver du låna mer än 200 000kr så måste du ha en medsökande på lånet. Räntan på lånet sätts individuellt och utgår efter låntagarens kreditvärdighet. I skrivande stund ligger SveaDirekts låneräntor på mellan 7,15-26,2% (2019-03-17).

Ansök om ett privatlån hos SveaDirekt

Låneräntor SveaDirekt
Kreditinstitut Ränta Återbet. tid Uppl. avg. Lånebelopp
SveaDirekt 7.4 - 0 % 2 - 15 år 495 kr 16000 - 400000 kr Besök
Bolån hos SveaDirekt

Hos SveaDirekt kan du även ansöka om bolån på belopp mellan 50 000 och 7 500 000 kronor. Detta med en återbetalningstid på 2-40 år och med en låneränta från 3,95% (2019-03-17). För att beviljas ett bolån måste du vara mellan 20-70 år samt ha en fast inkomst eller pension på minst 120 000 kronor per år. Det gäller också att du har varit skriven i Sverige minst tre år. Om ni är flera som söker om bolånet så krävs det förutom ovanstående att medlåntagaren har en inkomst på minst 90 000 kronor per år. Att ta ett bolån hos SveaDirekt är i regel dyrare än om du vänder dig till mer etablerade bolånebanker. Däremot kan det vara ett bra alternativ för dig som inte har ett fläckfritt ekonomiskt förflutet. Svea Ekonomi ser nämligen mer på din aktuella situation än din historik. Detta gör att även du med betalningsanmärkningar har chans att få ett bolån beviljat av Svea.

SveaDirekt belånar upp till 85% av marknadsvärdet på din bostad. Ränta beräknas individuellt och detta efter att en sedvanlig kreditprövning gjorts. Svea erbjuder snabb utbetalning och snabb handläggning och du har alltid möjlighet att lösa ut ditt bolån när du vill utan att detta kostar extra. Dessutom har man inga dolda avgifter eller räntekostnader. Är det så att du har skulder hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar så är det fortfarande möjligt att beviljas ett bolån hos SveaDirekt, men då gäller det att du har en befintlig bostad som banken kan använda som säkerhet. Du kan även bolån din befintliga bostad upp till 75 procent av marknadsvärdet.

Ansök om bolån

Sparkonto hos SveaDirekt

Sparkonto SveaDirekt Hos SveaDirekt kan du spara lika tryggt som hos din vanliga bank. Institutet ger dig sparränta redan från den första kronan du sätter in på kontot. Sparkontot är dessutom rörligt vilket innebär att du inte låser in dina pengar under en viss period. Istället kan du göra uttag när du vill helt utan kostnad. Eftersom de pengar du sätter in hos SveaDirekt omfattas av den statliga insättningsgarantin så kan du alltid känna dig säker. Därtill är sparkontot inte kopplat till några kostnader eller tilläggstjänster. Du sparar därmed både smart och säker och ger ditt framtida jag lite bättre förutsättningar.

Låter SveaDirekts sparkonto som något som skulle passa dig och ditt sparande så kan du med fördel öppna ett konto redan idag. Det enda kravet som institutet har är att du ska vara 18år eller äldre. Är du detta så kan du öppna ett sparkonto helt digitalt via SveaDirekts hemsida. Se bara till att ha ditt BankID tillgängligt då det är denna e-legitimation som du identifierar dig med. När sedan sparkontot är öppnat kan du börja göra insättningar till dig själv. För närvarande ger SveaDirekt dig en sparränta på 0,85% (2019-03-17) vilket är betydligt högre än räntan du får hos din vanliga bank. Som kund hos SveaDirekt kan du sköta allt som har med ditt sparkonto att göra direkt under dina sidor. Där får du tillgång till transaktionshistorik, aktuellt saldo och deklarationsuppgifter.

Öppna sparkonto hos SveaDirekt

Kapitalkonto med högre ränta

Om du vet med dig att du inte kommer att vara i behov av pengar framöver så kan det löna sig att spara via SveaDirekts kapitalkonto istället. Detta innebär att du låser dina pengar under 12 månader från tillfället du öppnar kontot. Räntan på institutets sparkonto ligger alltid 0,03 procentenheter högre än ränta på det vanliga sparkontot. Dock kan du enbart göra en insättning till kapitalkontot och detta gör du i samband med att du öppnar upp kontot. Vill du sätta in mer pengar i efterhand behöver du därmed skapa ytterligare ett kapitalkonto. Du som får oförutsedda utgifter och måste ta ut dina pengar från detta konto debiteras en avgift bestående av 0,75% av uttaget belopp. Huruvida ett mer flexibelt sparkonto med lägre ränta eller ett bundet kapitalkonto med högre ränta passar dig bäst kan du bara avgöra själv. Tänk igenom huruvida du kommer att behöva dina pengar inom en snar framtid eller inte. Därefter är det enklare att ta ett beslut.