SveaDirekt

SveaDirekt (Svea Ekonomi)

SveaDirekt, tidigare, Svea Ekonomi, är oftast mer känt för sina lån utan säkerhet. Men de erbjuder även sparkonton till en hög ränta. Du som har ett sparkonto hos SveaDirekt har rätten att göra hur många insättningar och uttag du vill, utan avgifter. Den statliga insättningsgarantin gäller för ett sparkonto hos SveaDirekt. SveaDirekt har en kostnadseffektiv verksamhet som tillåter dem att alltid kunna erbjuda en hög och stabil sparränta till sina kunder.

Sätta in pengar på ditt konto

När du vill sätter in pengar på ditt konto gör du en inbetalning till ett bankgiro med en specifikt OCR-nummer. Det tar maximalt tre dagar innan du kan se att dina pengar är inne på kontot. När du sedan vill ta ut pengarna, och göra en överföring till ett att konto, måste du stå som innehavare av kontot. Undantag kan göras, men då måste du kontakta SveaDirekt.

Privatlån

SveaDirekt, tidigare Svea Ekonomi, erbjuder sina privatkunder två olika typer av privatlån. Det lilla och det stora lånet. För att beviljas det lilla lånet förutsätter att du kan låna mellan 2000 och 25 000 kronor. Du betalar tillbaka lånet från två år till tio år och uppläggningsavgiften ligger på 495 kronor. Det stora lånet hos SveaDirekt täcker lån för 26 000 upp till 100 000 kronor, amorteringen är den samma. Förutsättningarna för att du skall få ta lånet är samma på båda och det innebär att du måste vara mellan 20 till 65 år. För att bevlijas lån hos SveaDirekt ska du inte ha några betalningsanmärkningar och ha en fast årsinkomst på 150 000 kronor. Är ni två som söker så måste medsökanden ha inkomst på 90 000 kronor. Du skall ha varit skriven i Sverige under tre år och om ni vill söka över 50 000 kronor MÅSTE man vara två som söker.

Bolån

Hos SveaDirekt kan du även ansöka om bolån för belopp mellan 100 000 och 2 000 000 kronor. Detta med en återbetalningstid på 2 till 40 år till en effektiv ränta från 11 procent. För att beviljas ett bolån måste du vara mellan 20 till 70 år samt ha en fast inkomst eller pension på minst 150 000 kronor per år, här gäller också att du har varit skriven i Sverige minst tre år. Om ni är flera som söker om bolånet så krävs det, förutom ovanstående, att medlåntagaren har en inkomst på minst 70 000 kronor per år.

Är det så att du har skulder hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar så är det forftafarnde möjligt att beviljas ett bolån hos SveaDirekt, men då gäller det att du har en befintlig bostad som banken kan använda som säkerhet. Du kan även belån din befintliga bostad upp till 75 procent av marknadsvärdet.