Svea Direkt

SveaDirekt, tidigare, Svea Ekonomi, är oftast mer känt för sina lån utan säkerhet. Men de erbjuder även sparkonton till en hög ränta. Du som har ett sparkonto hos SveaDirekt har rätten att göra hur många insättningar och uttag du vill, utan avgifter. Den statliga insättningsgarantin gäller för ett sparkonto hos SveaDirekt. SveaDirekt har en kostnadseffektiv verksamhet som tillåter dem att alltid kunna erbjuda en hög och stabil sparränta till sina kunder.

Sätta in pengar på ditt konto

När du vill sätter in pengar på ditt konto gör du en inbetalning till ett bankgiro med en specifikt OCR-nummer. Det tar maximalt tre dagar innan du kan se att dina pengar är inne på kontot. När du sedan vill ta ut pengarna, och göra en överföring till ett att konto, måste du stå som innehavare av kontot. Undantag kan göras, men då måste du kontakta SveaDirekt.

Sparräntor SveaDirekt
Sparbank / SparkontoTidInsättn. garantiRänta
SveaDirekt sparkontoSveaDirektKapitalkonto1 årJa1.15% Besök
SveaDirekt sparkontoSveaDirektSparkonto mån.Ja0.85% Besök

Privatlån

Svea Ekonomi, erbjuder sina privatkunder ett så kallat konsumentlån. Här kan du låna mellan 5000 och 400 000 kronor med en återbetalningstid på 2 - 15 år och uppläggningsavgiften ligger på 395 kronor. För att beviljas lån hos SveaDirekt ska du inte ha några betalningsanmärkningar och ha en fast årsinkomst på minst 180 000 kronor. Är ni två som söker så måste medsökanden ha inkomst på minst 90 000 kronor. Du skall ha varit skriven i Sverige under tre år och om ni vill söka över 200 000 kronor måste man vara två som söker.

Låneräntor SveaDirekt
KreditinstitutRäntaÅterbet. tidUppl. avg.Lånebelopp
SveaDirekt6.9 - 25.95 %2 - 15 år395 kr10000 - 400000 kr Besök

Bolån

Hos SveaDirekt kan du även ansöka om bolån för belopp mellan 50 000 och 7 500 000 kronor. Detta med en återbetalningstid på 2 till 40 år till en effektiv ränta från 11 procent. För att beviljas ett bolån måste du vara mellan 20 till 70 år samt ha en fast inkomst eller pension på minst 120 000 kronor per år, här gäller också att du har varit skriven i Sverige minst tre år. Om ni är flera som söker om bolånet så krävs det, förutom ovanstående, att medlåntagaren har en inkomst på minst 90 000 kronor per år.

Ansök om bolån

Är det så att du har skulder hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar så är det fortfarande möjligt att beviljas ett bolån hos SveaDirekt, men då gäller det att du har en befintlig bostad som banken kan använda som säkerhet. Du kan även belån din befintliga bostad upp till 75 procent av marknadsvärdet.