Svedea

Svedea försäkringar Svedea är ett försäkringsbolag som etablerades 2010 och deras mål är att bli marknadsledande inom utvalda nischer. Med en huvudägare i Hannover Re-koncernen som är världens tredje största återförsäkringsbolag har man en stabil grund att stå på. Hos Svedea hittar du människor med passion och expertkunskap inom de utvalda områden de satsar på och som kund kan du vara med och påverka priset på dina försäkringar. Detta genom hur du förvarar dina fordon och vilken typ av självrisk du vill ha.

Svedea är godkända som försäkringsförmedlare av Finansinspektionen vilket gör att du alltid kan känna dig trygg i att teckna en försäkring här. Trots att man är ett väldigt nischat försäkringsbolag har man idag över 275 000 kunder. Med andra ord kan man tänka sig att många är nöjda med sin försäkring hos Svedea. Nedan kan du läsa mer om uppstickaren som gjort succé inom försäkringsbranschen de senaste åren.

Svedea försäkring

Hos Svedea kan man inte försäkra allt utan bolaget har istället inriktat sig på specifika områden. Detta gör att man har extra stor kunskap inom de områden man erbjuder försäkringar. Här listar vi exempel på områden som Svedea erbjuder försäkringar inom.

Insurello

Bil

Båt

Mc

Vattenskoter

Snöskoter

ATV

Hund

Katt

Företag

Idrott

Övrigt

På Svedea vill man ge bästa möjliga försäkring till bra villkor. Genom en personalstyrka med passionerat intresse för sina försäkringsgrupper lovar de bättre service och snabbare skadehantering. De jobbar också enligt principen att var och en betalar för den risk man utgör. Tillhör man exempelvis en grupp bilar eller förare som är mindre skadedrabbade än andra erbjuds man oftast ett riktigt bra pris. Vidare försäkrar de inte de yngsta förarna eller de lyxigaste bilarna för att kunna ge sina kunder en så prisvärd försäkring som möjligt.

Du kan alltid ringa till Svedea för att få hjälp och ställa frågor. Snabbast hjälp får du dock via webben där du enklast anmäler eventuella skador. Som försäkringstagare hos Svedea har du tillgång till Mina Sidor där du får en bra översikt över dina samlade försäkringar. Utöver att anmäla skador kan du även ladda ner villkor och försäkringsbrev. Du kan också enkelt se vilka betalningssätt som erbjuds samt vad årskostnaden för din försäkring är. Här anmäler du även vilket konto som är aktuellt för återbetalningar och ersättning samt kan se dina kommande fakturor.

Svedea arbetar för att göra skillnad

Hos Svedea tar man även sitt samhällsansvar och arbetar för att göra skillnad. Detta genom olika initiativ som redovisas på försäkringsbolagets hemsida. Där kan man bland annat läsa om projekt så som Svedeadagen där man tillsammans med en extern organisation anordnat en heldag för ensamkommande flyktingungdomar i Össeby. Man delar även ut stipendier för att utveckla de branscher där man är verksam. Det handlar bland annat om MC-stipendiet, Båtstipendiet, Skoterfonden och Hundstipendiet. Med andra ord kan du vara säker på att det pengar som inte går till att betala ut ersättning används på ett hållbart sätt som bidrar till ett bättre samhälle.