Vivus

Vivus.se Nya Vivus.se är ett kreditinstitut som ägs och drivs av företaget 4Finance AB. Verksamheten står under Finansinspektionens tillsyn och du kan därför känna dig trygg när du lånar pengar hos Vivus. 4Finance koncern är den ledande kreditgivaren i norra Europa och har utgivit miljontals krediter till privatpersoner runtom i vår del av världen.

Vivus är främst kända för att erbjuda enkla krediter med imponerande snabb utbetalning. De krediter som erbjuds hos Vivus.se är främst smslån eller så kallade högkostnadskrediter. Beloppen som går att låna hos detta kreditinstitut har ett spann på mellan 2000 och 15 000kr. Behöver du låna ett större belopp bör du istället vända dig till etablerade banker eller låneinstitut som riktar in sig på blancolån och bolån.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Smslån hos Vivus.se

Smslån hos VivusOm du är i behov av ett mindre lån som du ämnar att betala av snabbt så passar Vivus tjänster dig. Här kan du nämligen låna upp till 15 000kr och du betalar tillbaks i din egen takt. Första gången du lånar kan du dock bara låna som mest 5000kr. Ha i åtanke att högkostnadskrediter som dessa är kopplade till väldigt hög effektiv ränta.

När du lånar hos Vivus.se behöver du ingen säkerhet för lånet vilket gör det hela till en väldigt smidig process. Du kan när som helst på dygnet ansöka om en kredit hos denna kreditgivare. Handläggningstiden är väldigt kort och om ditt lån beviljas så kommer pengarna att betalas ut till ditt konto inom 15 minuter. Detta förutsätter dock att att du ansökt om lånet under ordinarie öppettider samt har Nordea eller Handelsbanken. Har du istället konto i övrig bank så betalas pengarna ut under eftermiddagen om du ansökt om lånet innan 13:00. Har du ansökt efter detta klocksteg så kan du förvänta dig att ha pengarna på kontot nästföljande bankdag. Du som blivit beviljad lån hos Vivus har alltid möjlighet att delbetala din skuld.

Krav för att bli beviljad kredit

Hos Vivus.se kan du ansöka om ett smslån eller en kredit om du innehar ett svenskt personnummer och är över 18 år gammal. Du måste även ha ett giltigt mobilnummer, ett kontonummer samt emailadress. Om du kan bocka av allt detta så är det bara en sedvanlig kreditprövning som är kvar. Kreditupplysningen om dig inhämtas från Creditsafe vilket innebär att Vivus.se erbjuder lån utan UC. Genom kreditupplysningen som tas får bolaget uppgifter om dig gällande inkomster, skulder och eventuella betalningsanmärkningar.

Eftersom de kreditbedömningar Vivus.se gör är individuella så har även personer med betalningsanmärkningar möjlighet att få smslån här. Du får däremot inte ha några betalningsanmärkningar som är färskare än sex månader. I övrigt kan du ha upp till tio stycken anmärkningar och ändå bli beviljad ett lån. Dock kan det hända att du inte får låna det maximala beloppet på 15 000kr.

Kreditkonto hos Vivus.se

Vivus.se erbjuder ett så kallat kreditkonto vilket innebär att du som kund kan fortsätta använda dig av den kredit du blivit beviljad även efterföljande månader. En förutsättning för detta är att du inte överskrider din kreditgräns. Det är också viktigt att se till så att du alltid återbetalar i enlighet med Vivus villkor. Gör du detta så har du alltså alltid en kreditlina att använda dig av vid tillfällen då det ekar tomt i plånboken. För att hålla reda på ditt kreditkonto hos Vivus kan du enkelt logga in på dina sidor. Detta gör du genom att uppge din emailadress samt det lösenordet du valde när du tog ditt första lån hos kreditgivaren.

Avgifter och ränta på smslån

Notera att avgifter och ränta ofta är väldigt hög när det handlar om högkostnadskrediter. I skrivande stund (2019-02-04) har ett lån på 8000kr hos Vivus en effektiv ränta på 234,9%. Detta att jämföra med större lånebanker och institut där den effektiva räntan ofta bara landar på mellan 5-29%. Det är alltså inte helt utan anledning som begreppet högkostnadskredit hör hemma här.  För mer detaljerad information om räntor och avgifter kopplade till lån från Vivus hänvisar vi dig till kreditinstitutets hemsida.