Collector bank

Collector Bank En bank för dig som gillar att söka alla bankärenden på samma ställe, när och var du vill. Så skulle man kunna sammanfatta Collector bank i en enda mening. Det är dock lite mer än så, då de erbjuder många olika banktjänster för sina kunder. Fokus ligger på enkla och smidiga lösningar för sparande, lån och framför allt bankkort. I denna artikeln får du en bra uppfattning om vad Collector bank kan erbjuda just dig, och vad du har för möjligheter hos dem.

Collector

Collector erbjuder många möjligheter för såväl privatpersoner som företag. De startade 1999 och har sedan dess växt till att bli en av de större bankerna. De betecknar sig själva som en nischbank med fokus på den digitala bankverksamheten. Vi kan lugnt säga att de ligger rätt i tiden – fler och fler sköter alla sina bankärenden online. Collector tar vara på utvecklingen och ser till att deras kunder alltid har lättillgängliga banktjänster online och i mobila enheter.

Spara hos Collector

Collector erbjuder sparkonton med olika räntor, för dig som vill spara pengar till framtiden. Sparkontona finns med både fast ränta och rörlig ränta, beroende på hur länge du låser ditt sparkonto. Tiden du låser kontot avgör alltså vad du får för ränta. För närvarande kan du binda dina sparkonton i ett eller två år och det ger dig en fast ränta. Dock gäller bara en insättning på dessa konton, och de har ett lägsta belopp för insättning.

Om du föredrar att kunna ta ut och sätta in pengar på ditt konto, så kan ett Collector sparkonto vara mer lämpligt. Det har ett lägre lägsta belopp och en lägre ränta, men det ger dig ändå ränta på dina sparpengar. Alla sparkonton är helt avgiftsfria.

Du ansöker enkelt och smidigt via internet. För att starta ett sparkonto behöver du logga in, vilket du enkelt gör med Bank ID. Självklart omfattas alla Collectors sparkonton av den statliga insättningsgarantin, så du vet att du kommer få tillbaka dina pengar om något skulle hända.

Andra sparinstitut
0.40% - 1.00%
0.85% - 0.85%
0.70% - 0.70%

Investera med Collector

Om du hellre vill investera dina pengar i något som kan ge bättre avkastning, så kan ett investeringssparkonto vara passande. Detta ger dig möjlighet att se dina pengar växa mer än bara på din ränta från ditt sparkonto. Med ett ISK, som det också kallas, kan du investera i bland annat aktier och fonder. Det gör det möjligt att samla alla dina pengar från investeringar på ett enda konto, och förenkla med deklarationen.

Om du som kund hos Collector vill ha ett investeringssparkonto kommer du få möjlighet att ha detta hos SPP. De har sedan några år tillbaka ett samarbete med Collector, där de bland annat erbjuder Collectors bankkunder flera välutvecklade tjänster inom investeringssparkonton. Mer om detta kan du läsa på Collectors hemsida, där du också hittar länken för att starta ett konto och börja investera.

Collector bank lån

Collectorlånet, som Collectors banklån kallas, kan hjälpa dig med precis det du vill att det ska hjälpa dig med. Du kan bland annat få hjälp att finansiera en ny bil, en renovering eller något annat som kräver lite extra pengar. Om du har flera små lån med olika villkor och räntor hos olika banker, så kan ett Collectorlån vara lämpligt. Du kan då samla dina lån till ett enda lån hos Collector, få en bättre ränta och minska dina kostnader. Ansök om lån online hos Collector och du får ett preliminärt svar direkt.
När du tar ett Collector lån tar du det utan säkerhet, även kallat ett blancolån. Ofta har lån utan säkerhet en högre ränta och sämre villkor, men Collectorlånet är trots detta ett lån med schyssta villkor och bra ränta.

Andra låneinstitut
4.99% - 22.99%
2.95% - 29.95%
2.95% - 25.95%

Individuellt lån

Collector bank har förstått att alla deras låntagare är individer, som alla har sina speciella behov. Därför vill de kunna anpassa sina tjänster till det som deras kunder behöver. Detta innebär att allas lånevillkor inte ser likadana ut, precis som att allas förutsättningar inte är de samma. Med Collector får du ett lån anpassat efter just dig och det du vill jobba med. När du ansöker gör Collector en bedömning och lägger fram ett lån med villkor som passar dig.
För att ansöka om ett lån hos Collector, så ska du uppfylla vissa krav. Du ska bland annat vara över 20 år gammal och ha varit folkbokförd i Sverige minst 2 år. Du ska också ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor och vara fri från betalningsanmärkningar. Om detta stämmer överens med dig och dina förutsättningar, så har du stora möjligheter att få ett lån beviljat.

Gratis låneskydd

Om du skulle ångra dig och inte vilja ha lånet, så har du alltid 14 dagars ångerrätt. Dessutom ingår Låneskydd de första tre månaderna, så du är extra skyddad om det skulle hända dig något. Låneskyddet går in och täcker en del av dina lånekostnader, om du exempelvis skulle bli ofrivilligt arbetslös eller sjukskriven. Du kan då fokusera på att ta hand om det som händer, istället för att betala av din låneskuld just då. Efter de första tre månaderna får du välja om du vill fortsätta ha denna försäkringen, eller om du hellre har lånet utan den. Om du väljer att fortsätta, så blir din månadskostnad lite högre, men du får en trygghet om något skulle hända dig.

Ansök online

Du ansöker snabbt och enkelt om lån hos Collector via deras hemsida. Via ett formulär skickar du in uppgifter om dig själv och din ekonomiska situation. Strax efter får du ett preliminärt besked om du blir beviljad ett lån eller inte. På ditt preliminära besked ser du exakt vilka räntor du får, samt vilka månadskostnader du kommer få. När du fått detta och tycker att det ser bra ut, så signerar du din ansökan och skickar in det igen. Det går bra att göra både digitalt och via post, men det går snabbare om du gör det digitalt.

Collector Easyliving

Collector Easyliving är det mångsidiga och fördelaktiga kortet för dig som vill ha allt samlat på ett enda kort. Du får både försäkringar som förenklar livet, samt förmåner som likaså kan förenkla vardagen. Med kortet har du en generös kredit direkt på kortet och möjlighet att göra räntefria köp under en längre dag. Fördelarna med Easyliving är många och passar dig som ofta är på resande fot. Här nedan ser du några av de många fördelar du har med Collector Easyliving.

spara Inget valutapåslag – få ut det mesta av din budget på resan genom att slippa valutapåslag och andra kostnader vid köp i utlandet.

spara Inga aviavgifter – minska kostnaderna ytterligare genom att slippa avgifter på dina betalningsavier.

spara Evenemangsförsäkring – med Easyliving ingår alltid avbeställningsskydd med 0 kronor i självrisk när du betalar din anmälningsavgift med kortet.

spara Leveransförsäkring – känn dig trygg när du beställer via nätet. Med Easyliving har du en leveransförsäkring som hjälper dig om något händer.

Utöver dessa förmåner har du också allriskförsäkring och förlängd garanti på både vitvaror och hemelektronik. Dessutom har du möjlighet att delbetala i din egen takt, så du kan ta det lugnt med avbetalningar och delbetalningar. Om du vill ha fler erbjudanden och se vad som är aktuellt just nu – gå in på Collectors hemsida och läs mer.

Collector Easycard

Med Collector Easycard får du många av de fördelar du har med Collector Easyliving, med några skillnader. Bland annat kan du dela upp din Easycard-betalning i hela 12 månader, för att dela upp och jämna ut dina betalningar. Även här har du både reseförsäkring och avbeställningsskydd, precis som med det andra kortet.

Du har även här möjlighet till en generös kredit direkt på ditt betalkort, men här är summan något lägre. Du kan delbetala i din egen takt utan stress och slappna av med flera räntefria dagar, så du har tid på dig att delbetala ditt köp. Kreditkortet ger dig alltså en hel del friheter, som passar utmärkt i vardagen.

Med Easycard och Easyliving kan du också ha full koll på dina kort och din ekonomi i telefonen. Collectors app ger dig möjlighet att se ditt aktuella saldo på kortet, se din senaste faktura, se transaktioner och mycket annat. Appen är gratis för alla Collectors kunder och du loggar enkelt in med Bank ID eller Mobilt Bank ID. Oavsett om du har iOS eller Android, så funkar den alldeles utmärkt i din telefon.

Betalkoll

kreditupplysning Collector är som sagt en nischbank som fokuserar på den digitala tiden. De vill erbjuda mobila och enkla lösningar för kunderna, så de kan sköta alla sina bankärenden online. Därför har de också utvecklat en egen app, som kallas Betalkoll. Den finns att hämta i App Store och Google Play och ger dig en möjlighet att samla alla dina betalningar. Appen skapar nämligen en samlingsfaktura, så alla dina kostnader kommer på samma faktura.

Med en samlingsfaktura i appen kan du se till att alla dina räkningar blir betalda och att de blir betalda i tid. Om du skulle ha stora utgifter någon månad, så har du också möjlighet att dela upp dina betalningar. Du kan då betala av den stora summan under flera månader, för att få en jämnare ekonomi. Du väljer också vilken kreditnivå du ska ha i appen. När som helst kan du också höja nivån, om du skulle behöva göra ett större inköp.

Lättanvänd och smidig

Betalkollen är mycket enkel att använda och förenklar det hela med att betala fakturor och räkningar. Du skannar enkelt dina fakturor med appen och alla siffror hamnar automatiskt på rätt ställe. Med scanningen slipper du också oroa dig för att du skriver fel på någon siffra, som OCR-numret som består av en hel del siffror. Om du vill skriva en egen notering på betalningen, så kan du dessutom fylla i detta i ett eget fält.

När du scannat alla fakturor kommer Collector betala in dem innan förfallodatum. Du får sedan en faktura hem, både via post och i telefonen, på den samlade summan för månaden. Detta är samlingsfakturan där alla dina utgifter för månaden står med. Du väljer sedan hur mycket av den du vill betala åt gången – hela fakturan på en gång eller en del av den i taget. I appen kan du också få en översikt över dina kostnader, för att få bättre koll på din ekonomi.

'Kostnadsfritt”

Betalningen av din samlingsfaktura är helt kostnadsfri om du betalar allt på samma gång. Det finns inga dolda avgifter eller oväntade kostnader, om du väljer att betala det i en klumpsumma. Om du däremot vill dela upp din betalning, så tillkommer en mindre ränta samt en aviavgift. När du gör dina betalningar i appen så kan du vara lugn och säker – all information du lämnar krypteras och skyddas. Det är ett säkert och enkelt sätt att sköta din ekonomi, som dessutom ger dig stor flexibilitet.