SBAB

SBAB SBAB är en statlig svensk bank som skapades år 1985 med syfte att finansiera de statliga bostadslånen. Sedan starten har banken växt från att ha fyra anställda till att finnas listade på Tokyobörsen. Idag är SBAB är en av de ledande bankerna i Sverige. Fokuset för banken ligger på bolån och det är också där man gjort störst succé. Hos SBAB erbjuds kunder bostadslån utan förhandling och knepiga villkor. Därtill är banken alltid tydliga och transparenta med de villkor som är knutna till lånen. Detta har visat sig vara en framgångsfaktor då många svenskar idag har sina bolån hos banken. Utöver bolån erbjuder SBAB även produkter för både spar och lån. Kunder hos banken kan bland annat ta privatlån utan säkerhet, öppna sparkonto och teckna försäkringar.

Denna statliga bank äger även den populära bostadstjänsten Booli. På Booli finns alla bostäder samlade på en och samma plats. Här kan du se vilka bostäder som är till salu i landet. Men du kan även se slutpriserna på de bostäder som redan sålts. Vidare ger Booli dig information om nyproduktioner och kommande lediga bostäder. Hos SBAB kan du samla alla dina banktjänster för att få en bra ekonomisk överblick. Banken ger dig som kund rabatt ju fler produkter du samlar i banken. Bland annat kan du få en högre sparränta på ditt sparkonto om du även har ditt bolån hos banken.

Besök SBAB

Månadsspara hos SBAB

När du öppnar ett sparkonto hos SBAB har du möjlighet att påbörja ett månadssparande. Du väljer då själv vilken summa som ska föras över till ditt sparkonto varje månad. Detta är ett bra sätt att spara på då allt sköts automatiskt. Använder du dig av autogiro riskerar du aldrig att missa en överföring. Genom att månadsspara hos SBAB kan du glädja dig åt en sparränta på 0,60% (2019-03-15). Har du även ditt bolån hos banken så får du en ännu högre sparränta. Eftersom sparkontot inte är bundet så har du alltid rätt att göra fria uttag och insättningar. Dessutom kan du känna dig trygg då kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin. På så sätt garanteras du upp till 950 000kr tillbaks av dina sparpengar om banken kommer på obestånd. För att se saldo eller hantera ditt månadssparande behöver du bara logga in på ditt konto via bankens app.

Vill du spara till dina barn kan du med fördel göra detta hos SBAB. Banken rekommenderar att du startar ett barnsparkonto så tidigt som möjligt. På så sätt kan pengarna växa i takt med barnen växer. Det är enkelt att öppna ett sparkonto till ditt barn och du gör detta med ditt mobila BankID. Vårdnadshavarna för barnet får sedan hantera kontot under sparandets löptid. När barnet blir myndig tillfaller sparkontot dem.
Sparräntor SBAB
Sparbank / Sparkonto Tid Insättn. garanti Ränta
SBAB sparkonto SBABSparkonto 8 år Ja 0.50% Besök

Öppna ett sparkonto hos SBAB

Sparkonto SBAB Det är både enkelt och smidigt att öppna ett sparkonto hos SBAB. Till skillnad mot de flesta andra storbanker så erbjuder man inte olika typer av sparkonton. Istället finns det enbart ett sparkonto hos SBAB. Detta sparkonto erbjuder dig fria uttag helt utan avgifter. Dina pengar är därtill tryggade av den statliga insättningsgarantin. Du sköter alla överföringar och ser ditt saldo direkt i bankens egna app eller under dina sidor på bankens hemsida. För att öppna ett sparkonto behöver du bara gå till SBAB via en av våra länkar här på sajten. Börja sedan ansökningen om ett sparkonto genom att identifiera dig med ditt BankID. När detta är gjort får du fylla i några uppgifter och svara på ett par frågor. Detta för att banken ska få en god kundkännedom om dig. När du svarat på samtliga frågor så öppnas ditt sparkonto. Därefter är du redo att påbörja ditt sparande.

Du kommer att få ränta redan från första kronan du sparar hos SBAB. I skrivande stund erbjuds du en sparränta på 0,60% så till vida att du inte även har ditt bolån hos banken. Har du detta så får du ytterligare 0,05%. När du sparar hos SBAB har du möjlighet att ansluta ditt konto till Skatteverket. Du får då in din skatteåterbäring direkt in till ditt sparkonto. Detta ger en extra skjuts i sparandet så att du snabbare kan nå de sparmål du har.

Sparräntor hos övriga institut
0.40% - 1.00%
0.85% - 0.85%
0.70% - 0.70%

SBAB - experter på bolån

SBAB är främst en bolånebank där man erbjuder bostadslån till låg ränta och sjyssta villkor. Du som redan har ett bolån i annan bank har även möjlighet att flytta ditt bolån till SBAB. Du gör då en ansökan om bolån helt digitalt på bankens hemsida. Blir du beviljad bolånet så kommer SBAB hantera hela flytten av ditt bolån vilket bland annat innebär att du själv slipper lösa dina befintliga lån. Anledningen till att många väljer att ha sina bolån hos denna bank är att räntan redan är prutad och klar. På så sätt slipper du allt vad förhandling heter och du behöver inte heller ha andra tjänster i banken för att få ner din boränta.

Boräntan som du erbjuds på ditt lån baseras på lånets storlek samt hur detta ser ut i förhållande till din bostads värde. SBAB tar inte ut några uppläggningsavgifter när du ansöker om ett bolån hos banken.

Om du ännu inte äger en bostad så kan du med fördel ansöka om lånelöfte hos SBAB. Du behöver då bara fylla i en lånekalkyl där du uppger uppgifter om dig, din ekonomi samt den bostad du tänkt köpa. När du sedan går på visning och vill lägga ett bud så får du först ringa in till banken för att säkerställa att du kan fullfölja budgivningen. Vinner du budgivningen så får du sedan skriva kontrakt med SBAB. Slutligen gör banken en bedömning av bostadens värde och beviljar dig sedan lånet så att du kan köpa din nya bostad. Hos SBAB kan du idag få bolåneräntor från 1,29% (2019-03-15).

Ansök om bolån hos SBAB

Privatlån upp till 350 000kr

Hos SBAB erbjuder man även privatlån utan säkerhet. Dessa lån kan du ansöka om utan att behöva uppge vad du ska använda pengarna till. Du kan låna alltifrån 30 000kr till 350 000kr. Löptiden på lånet som erbjuds ligger på mellan 2-10 år. Du väljer själv en löptid som passar dig och dina ekonomiska förutsättningar. Innan du ansöker om ett privatlån hos SBAB så kan du använda bankens lånekalkyl. På så sätt får du en fingervisning om hur din månadskostnad kommer att se ut om du tar lånet.

Räntan på privatlånen sätts individuellt och är rörliga. Hur låg låneränta du får beror på hur dina ekonomiska förutsättningar ser ut. SBAB kommer att ta en kreditupplysning på dig i samband med ansökan. Denna upplysning tillsammans med de uppgifter du anger i ansökan ligger till grund för kreditbedömningen av dig. Aktuella räntesatser på SBABs privatlån är 3,60-8,00%. Se till att alltid kolla aktuella räntor på SBABs hemsida innan du ansöker om ett lån. För att få ta ett privatlån och låna pengar hos SBAB måste du vara myndig. Vidare krävs det att du har en årsinkomst på 225 000kr eller mer samt inte har några betalningsanmärkningar. Du ansöker om privatlån utan säkerhet direkt på SBABs hemsida och du identifierar dig samt skriver under lånehandlingar med hjälp av ditt BankID.

Låneräntor SBAB
Kreditinstitut Ränta Återbet. tid Uppl. avg. Lånebelopp
SBAB 3.6 - 6.8 % 2 - 10 år 0 kr 30000 - 500000 kr Besök

Använd dig av SBABs lånekalkyl

Innan du ansöker om ett lån kan det vara bra att jämföra lånevillkor. SBAB har ett bra verktyg där du snabbt och enkelt kan uppskatta hur mycket du kan få i lån. Med verktyget får du fylla i några uppgifter om dig och eventuella medsökande. Du får även ange hur stor kontantinsats du kan tänkas lägga samt lite kompletterande uppgifter som banken behöver. Därefter får du ett förslag på hur stort bolån du kan tänkas beviljas samt hur mycket detta kommer kosta dig varje månad. Detta ger dig en bra uppskattning över hur ditt lån hos SBAB kommer att se ut. Med hjälp av detta blir det lättare för dig att jämföra lånet med bolån hos andra banker. Att använda SBABs lånekalkyl är helt kostnadsfritt och du binder dig inte till något genom att använda dig av tjänsten.

Låneräntor hos övriga institut
2.95% - 27.00%
2.95% - 29.95%
4.99% - 22.99%

SBAB försäkringar

Hos SBAB finner du en hel rad olika försäkringar som kan komma väl till pass både när du tar privatlån och bostadslån. Du som lånar pengar utan säkerhet kan teckna Låneskydd Inkomst eller Låneskydd Liv. Med dessa försäkringar tas de löpande lånekostnaderna hand om ifall du skulle råka ut för sjukdom, olycksfall eller dödsfall. När det gäller hemförsäkringar så finns det två olika försäkringar som du kan välja mellan. Den ena försäkringen gäller dig som bor i bostadsrätt medan den andra försäkringen är utformad för dig som bor i villa.

Oavsett vilken av de två försäkringarna du väljer så ingår alltid det grundläggande skyddet. Det handöar bland annat om en reseförsäkring, personskydd samt ersättning för skada på andra personer eller andras egendom. Nedan kan du läsa mer specifikt vad respektive försäkring innehåller för skydd.

Villaförsäkring extra

SBAB Villaförsäkring Extra är den försäkring som är utformad specifikt för dig som bor och äger en villa. Utöver det grundläggande skyddet så täcker denna försäkring även skador på ditt hus samt intilliggande byggnader på tomten. Du får därtill ersättning om saker som du äger, lånar eller hyr blir skadade.

Hemförsäkring extra

SBAB Hemförsäkring Extra är den försäkring som passar dig som bor i bostadsrätt. Precis som tidigare nämnd försäkring ingår här de grundläggande skyddet. Du är även försäkrad för skador som sker på saker du hyr, lånar eller äger. Hemförsäkring Extra är en billig försäkring som trots detta ger dig ett riktigt bra skydd.