Sparbanken Öresund

Sparbanken Öresund kom till den svenska marknaden under slutet av 2010. Detta var ett resultat av en sammanslagning mellan sparbanken Finn och sparbanken Gripen. De hade länge verkat som några av de få ensamma sparbanker som funnits kvar i landet. Banken har sitt fokus mot Öresundsregionen och ambitionen är också att bli det självklara valet av bank för alla människor som bosatt sig i Öresundsregionen. Sparbanken Öresund måste anses som en svensk storbank då de har väldigt mycket kunder och också en stor portfölj med olika ekonomiska tjänster. Här kan du båda spara, låna, koppla dina kort, ha pensionssparande, använda banken som företagsbank men också givetvis som privatbank.

Spara och placera hos Sparbanken Öresund

Sparbanken Öresund erbjuder en uppsjö av olika sparande- och placeringsmöjligheter till sina kunder. Det finns mängder av fonder, aktieindexobligationer, aktier, kapitalförsäkringar och vanliga sparkonton. Det finns ett 40-tal fonder med olika risknivåer att placera pengar i. Det finns också ett så kallat FriSpar Fondtorg där du hittar sparandemöjligheter för kapitalförsäkringar. En väldigt stor del i banken är just det stora antal av sparkonton som finns att välja på. Det finns åtta olika sparkonton (!) där du som privatperson kan spara pengar för olika ändamål och med olika regler. Bland annat finns ett värdekonto, kapitalkonto och framtidskonto men också konton med namn som Värdekonto student, vardagskonto och fasträntekonto. Det är alltså beroende på när du behöver dina pengar, vilket mål du har med dina pengar och vad pengarna skall användas för som avgör vilket konto som passar bäst.

Andra sparbanker och sparinstitut
0.70% - 0.70%
0.85% - 0.85%

Internetbank och telefonbank

Sparbanken Öresund har både tillgång till Internetbank och telefonbank för att kunna skapa service för alla sina kunder som kräver olika möjligheter. Internetbanken finns till för de som vill sköta sina bankärenden när som helst på dygnet. Där kan de ha stenkoll på sin privatekonomi. Telefonbanken skall fungera som ett komplement till Internetbanken där du har möjlighet att bedriva bankaffärer även om du inte har tillgång till en dator.

Låna, Pensionsspara eller köp bostad

Sparbanken Öresund har också flertalet andra tjänster gällande bankärenden så som att låna pengar, pensionsspara eller köpa fastighet genom det nystartade bolaget Sparbanken Öresund Fastighetsbyrå.

Följande lån går att teckna hos Sparbanken Öresund;

Bolån

Sparbanken Öresund fokuserar på att erbjuda lån till människor som skall köpa bostad. De erbjuder ett kostnadsfritt lånelöfte efter att de gjort en bolånekalkyl för er. I och med bolånetaket kan man inte längre låna hela beloppet utan behöver ha en viss summa i handpenning. Här har Sparbanken Öresund tagit fram ett förmånligt handpenningslån så att detta inte skall påverka möjligheten att köpa drömbostaden. Du har också som kund möjlighet att ta ett tillfälligt överlåtelselån som ibland uppstår när du inte hunnit fått betalt för din bostad som du säljer men måste betala för den du köper. Tecknar du ett bolån genom Sparbanken Öresund får du också ett boendepaket i form av ett gratis bankfack i ett år samt en timmes juridisk rådgivning.

Andra lånebanker
4.99% - 22.99%
2.95% - 29.95%
9.84% - 21.60%

Privatlån

Sparbanken Öresund erbjuder också förmånliga privatlån där du genomgår en sedvanlig kreditprövning. Om du blir godkänd där har du möjlighet att låna någonstans mellan 20 000 – 200 000 kronor. Om du vill låna under 20 000 går detta också bra. Du rekommenderas då istället att ta en kortkredit genom Sparbanken Öresund och Mastercard. Uppläggningskostnader varierar beroende på storlek på lånet som du tecknar. Du skall också vara myndig för att få teckna lånet. Amorteringstiden är satta från ett år upp till tio år.