view counter

Villa - att tänka på vid köp

Vid köp av en villaAtt köpa en villa är ungefär att likställa med köp av en bostadsrätt då det juridiskt sätt egentligen går till på samma sätt. Skillnaden i att äga en villa istället för en bostadsrätt är att du står som ensam ägare av hela komplexet vilket du då inte gör av en bostadsrätt. Köpet som görs baseras ofta på större summor pengar vilket möjliggör förmånliga bottenlån men kan också kräva en kontantinsats.

Viktiga aspekter i ett husköp

Det är bra att vara påläst när man skall köpa hus och en sak som ofta bör kontrolleras vid ett köp av ett befintligt hus är hur det värms upp. Kostnaden för värme är idag väldigt skiftande beroende på vilken metod som används för att värma upp huset. Vissa metoder för uppvärmning ger också möjlighet till avdrag i deklarationen vilket kan ge stora effekter på den årliga kostnaden. Samtidigt som ett äldre hus bör kontrolleras för uppvärmning så skall det helst också kontrolleras för fukt eller liknande. Är man andra eller äldre ägare av huset så finns större risk att huset är drabbat av ett angrepp. Viktigt är att en besiktningsman har kontrollerat och gett sitt godkännande innan köpet går igenom då du kan falla tillbaka på det uttalandet om det skulle komma fram efter att kontraktet har skrivits.

Underhåll ditt hus

Underhåll av ett hus är mycket viktigt. Genom att förvalta och att sköta åtaganden som husägare är A och O. Är du sugen på att renovera något i huset är det bra om du vet vad du får och inte får göra. Vissa saker så som badrum och el är tvunget att utföras av en fackman i branschen som vet hur det hela skall gå till. Skulle det bli en tvist med senare ägare av huset och det visar sig att du själv gjort om i badrummet kan det bli höga skadestånd.

Ommålning av huset är en annan viktig del i ägandet. Genom att måla ditt hus ungefär vart sjunde år så motverkar du att naturens krafter ger huset allt för stora förslitningar. Att sköta om tillhörande trädgård är också viktigt då en vildvuxen trädgård lättare drar till sig ohyra och annat icke-önskat skadedjur till kvarteret som du bor i.

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter
view counter