Autogiro

Autogiro är ett perfekt alternativ till den som tycker att det är slitigt och jobbigt att behöva plöja igenom en hög med fakturor varje månad. Och du bara tänker på hur mycket pengar som flyger iväg. Men detta kan göras per automatik via din bank.

Med autogiro kan du ställa in att e-fakturor, som ramlar in via din bank varje månad, betalas per automatik. Helt kostnadsfritt och utan krångel. Det du behöver göra är att ställa in från vilket konto pengarna ska dras ifrån. Pengarna kommer att dras från ditt konto på förfallodagen, men du måste tänka på att pengarna reserveras från ditt konto dagen innan. Så då måste du ha pengar på kontot där pengarna ska dras ifrån.

För dig som privatperson är det fördelaktigt att ansluta dina e-fakturor till ett autogiro. Om du låter banken att göra automatiska betalningar så spar du inte bara tid och möda. Du ser även till att alla räkningar betalas i tid. Så att du inte står där och har spenderat pengar för en räkning som borde ha betalats, i tron om att det redan är utfört. Se bara till att du har pengar på ditt konto.

Du som företagare kan spara in en slant

Att ansluta sina fakturor är fördelaktigt inte bara för privatpersoner. Utan företag kan med fördel också använda tjänsten för att effektivisera sina utbetalningar. Fördelarna med autogiro är många och du kan tjäna mycket tid och pengar på att ansluta dina e-fakturor till ett autogiro. Istället för att du som företagare ska ägna tiden åt att gå igenom en massa fakturor som ska betalas hit och dit, görs detta nu automatiskt.

Det är viktigt att känna till riskerna med autogiro också

Visst finns det nackdelar också. Om du inte har koll på dina fakturor kanske du har betalat felaktiga fakturor. Det kan även vara så att företaget som du är ansluten till inte är pålitligt och drar pengar för fakturor som är påhittade. Därför är det viktigt att bara ansluta de företag som du känner att du kan lite på till hundra procent. Och att det är viktigt att du håller reda på vilka fakturor som är betalade och till vilket belopp, så att du inte står ute med pengar i onödan.

Hantera ditt autogiro

Autogirobetalningar kan du även, oftast, ändra helt själv genom att logga in på bankens internettjänst. Så du kan ha kontroll över vad som ska betalas och när. Autogiro är trots allt helt och hållet upp till dig.