Avmagnetisering av ditt kort

avmagnetisering kort Hur många gånger har du varit med om en avmagnetisering av ett kontokort? Det har säkerligen skett vid mer än ett tillfälle. Ändå blir man lika snopen varje gång detta inträffar. Dessutom innebär avmagnetiseringen att man får lägga tid på telefonsamtal samt att få ett nytt kort hemskickat. Detta kanske inte får så stora konsekvenser om det handlar om ett klubbkort från Åhléns eller liknande butikskedja. Värre är det när ett betalkort eller kreditkort blir avmagnetiserat. Inte nog med att hela processen är tidskrävande, det kan också påverka vardagen då du inte har tillgång till dina pengar på samma sett som tidigare.

Kortutgivarna arbetar ständigt med förbättringar av sina kort. Bland annat för att just motverka avmagnetisering då de vet hur irriterade kortinnehavare blir när detta händer. Ännu har man dock inte kommit fram till några lösningar som helt motverkar avmagnetisering. Det finns dock tips på hur du kan undvika att detta ska ske.

Skydda ditt kort med Skimsafe

Hur undviker man avmagnetisering

Hur ska man då göra för att inte råka ut för avmagnetisering av ett kontokort? Kan du råka ut för avmagnetisering av kontokorten om du förvarar dem tillsammans med mobilen? Riskerar kortet att avmagnetiseras om du har pacemaker och har kortet i bröstfickan? Här kommer svaren på de vanligaste frågorna som ploppar upp i sammanhanget:

spara Förvara aldrig dina kort i närheten av magnetiska föremål.

spara Låt inte kortet ligga löst i en väska som har ett magnetlås och aldrig i en plånbok som har det.

spara Risken för avmagnetisering är stor om du lägger kortet på den yta på butiksdisken där stöldskydden avmagnetiseras.

spara Problemet kan uppstå om du lägger kontokortet nära elektroniska föremål, som en dvd, en stereo eller en video. Även bilstereon räknas.

spara Låt aldrig ditt kort ligga på micron när den är i gång, då risken för avmagnetisering är mycket stor.

spara Person som bär pacemaker rekommenderas inte att böra kortet i bröstfickan, då det kan avmagnetiseras.

spara Kylskåpsmagneter kan också avmagnetisera ditt kort.

spara En mobiltelefon kan INTE avmagnetisera ditt kontokort, då det elektromagnetiska fältet från en mobil är för svagt.

Om du följer ovanstående tips så minimeras risken för avmagnetisering. Däremot finns det alltid en risk att ditt kontokort slutar att fungera med tiden. Med andra ord kommer du ändå förr eller senare vara tvungen att beställa ett nytt. Detta oavsett hur försiktig du varit.