Avmagnetisering av ditt kort

Avmagnetisering kortHur många gånger har du varit med om en avmagnetisering av ett kontokort ? Säkerligen minst en gång. Det är lika snopet varje gång det inträffar och innebär dessutom ofta en del telefonsamtal och en del väntan på att ett nytt kort ska skickas hem till dig. Är det ett klubb-kort på Åhléns eller ett busskort kanske det inte innebär några större bryderier, men om det är ett betalkort eller ett kreditkort kan det vara mycket irriterande.

Hur undviker man avmagnetisering

Hur ska man då göra för att inte råka ut för avmagnetisering av ett kontokort? Kan du råka ut för avmagnetisering av kontokorten om du förvarar dem tillsammans med mobilen? Riskerar kortet att avmagnetiseras om du har pacemaker och har kortet i bröstfickan? Här kommer svaren på de vanligaste frågorna som ploppar upp i sammanhanget:

sparaFörvara aldrig dina kort i närheten av magnetiska föremål.

sparaLåt inte kortet ligga löst i en väska som har ett magnetlås och aldrig i en plånbok som har det.

sparaRisken för avmagnetisering är stor om du lägger kortet på den yta på butiksdisken där stöldskydden avmagnetiseras.

sparaProblemet kan uppstå om du lägger kontokortet nära elektroniska föremål, som en dvd, en stereo eller en video. Även bilstereon räknas.

sparaLåt aldrig ditt kort ligga på micron när den är i gång, då risken för avmagnetisering är mycket stor.

sparaPerson som bär pacemaker rekommenderas inte att böra kortet i bröstfickan, då det kan avmagnetiseras.

sparaKylskåpsmagneter kan också avmagnetisera ditt kort.

sparaEn mobiltelefon kan INTE avmagnetisera ditt kontokort, då det elektromagnetiska fältet från en mobil är för svagt.

Om du följer ovanstående tips blir risken för avmagnetisering mindre. Däremot kan kontokortet sluta att fungera med tiden, så förr eller senare kommer du att vara tvungen att beställa ett nytt, hur försiktigt du än är.