Bank Norwegian

Bank Norwegian Bank Norwegian grundades i Oslo 2007 och samma år fick bolaget en banklicens utfärdad av Norska Finansdepartementet. Syftet med bildandet av banken var att man skulle skapa en gemensam plattform för flygbolaget Norwegian. Detta då man erbjud ett lojalitetsprogram vid namn Norwegian Reward som man ville koppla ihop med andra produkter och banktjänster. I samband med att Bank Norwegian fick sitt banktillstånd öppnade man även en helt onlinebaserad internetbank. Banken gjorde snabbt succé i vårt grannland och tre sex år efter grundandet lanserade man även Bank Norwegian i Sverige.

Banken är en så kallad nischad bank men har trots detta över 1,3 miljoner kunder. Bank Norwegian är mest känd för sina fördelaktiga privatlån, sparkonton och kreditkort. Mycket tack vare att exempelvis kreditkortet Norwegian-kortet är kopplat till flygbolaget Norwegians poängsystem. Alla tjänster och produkter hos Bank Norwegian är helt digitala vilket såklart förbättrar både användarvänlighet och kundupplevelsen. Alla kunder i banken har en egen app där man får en bra översikt över sina produkter hos Bank Norwegian.

Låna pengar utan säkerhet hos Bank Norwegian

Bank Norwegian erbjuder sina kunder flexibla privatlån utan säkerhet. Du ansöker om dessa blancolån helt digitalt och kan söka om lånebelopp på upp till 600 000kr. När det gäller löptiden på lånen så bestämmer du denna helt själv. Som längst kan du återbetala på dina lån i femton år. Bank Norwegians privatlån är extra lämpade för dig som vill samla dina dyrare lån och krediter i ett större lån. Detta då banken erbjuder betydligt lägre ränta än många av konkurrenterna. Om tanken med ditt lån är just detta så ska du ange det i samband med din låneansökan hos Bank Norwegian. När du samlar dina lån kommer du med största sannolikhet att sänka dina månatliga lånekostnader. Du får enbart ett lån, en ränta samt en månadsavgift att hålla reda på. Du får därtill översikt över ditt lån i bankens egna app som du enkelt kan ladda ner både via AppStore och Android Market.

När det gäller låneräntan på de blancolån som erbjuds hos Norwegian Bank så sätts denna individuellt. Med anledning av detta kommer räntan att variera beroende på vilka ekonomiska förutsättningar du har. Du får reda på din individuella ränta i samband med att banken gör en kreditprövning på dig. För närvarande kan du förvänta dig en rörlig ränta på mellan 6,99% och 22,99% (2019-03-13). Vill du veta mer om räntesatser, avgifter och villkor kring blancolånen så finner du fullständig information om detta på Bank Norwegians hemsida. För att få låna hos denna nischbank behöver du vara minst 23 år gammal. Du får inte ha några betalningsanmärkningar och du måste varit folkbokförd i Sverige de senaste tre åren.

Sparkonto hos Bank Norwegian

Sparkonto med hög ränta hos Bank Norwegian Genom att öppna ett sparkonto hos Bank Norwegian kan du alltid vara säker på att du får en av marknadens bästa sparräntor. Det kostar ingenting att öppna upp ett sparkonto hos banken. Därtill har man inga uttagsgränser vilket gör att du alltid kan få tillgång till dina sparpengar vid behov. Ett sparkonto hos Bank Norwegian disponeras via internetbanken. Detta innebär att du alltid har smidig tillgång till ditt konto. Pengarna som du sparar hos banken omfattas av Bankenes Sikringsfond i Norge. Detta kan jämföras med den statliga insättningsgarantin som vi har i Sverige. Tack vare detta är du dina pengar skyddade ifall banken skulle hamna på obestånd. En fördel med att ha sina sparpengar hos just Bank Norwegian är att den norska insättningsgarantin faktiskt är större än den svenska. Just nu är den norska insättningsgarantin nämligen 2 000 000 NOK vilket är dubbelt så mycket som den svenska.

När du sparar hos Bank Norwegian via ett sparkonto så kan du räkna med att få inlåningsränta redan från första krona. I skrivande stund ligger bankens ränta på 0,70% vilket är en betydlig högre sparränta än vad de svenska storbankerna erbjuder (2019-03-13). Räntan är rörlig och förändras i takt med att landets styrränta förändras.

Låne- och räntespann

Alla banker erbjuder sina kunder olika spann på sina räntor och lån. I jämförelse med många andra banker i Sverige så ligger Norwegian Bank helt klart i framkant när det kommer till lånespann. Detta då banken erbjuder blancolån på upp till 600 000 kronor. Detta helt utan att någon försäkring eller eventuell pantsättning behöver göras. Norwegian Bank är inte ensam om att erbjuda lån på 600 000 kronor. Dock är det ytterst få andra aktörer som erbjuder så stora lån utan säkerhet. I regel brukar lån i den omfattning vara kopplade till en bil eller en fastighet där det du köper fungerar som en försäkring för banken. Hos Bank Norwegian kan du istället ta 600 000 kronor som privatlån och använda pengarna till precis vad du vill.

Bank Norwegian erbjuder också ett brett räntespann. Detta innebär att ränta på det lån som erbjuds kan variera stort. Detta är till fördel för de som har låg kreditvärdighet då banken genom att erbjuda en hög ränta kan godkänna kunden. Har du blivit nekad lån från andra kreditgivare kan det alltså vara en god idé att testa hos Norwegian också. Dock gäller det att du inte har några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Norwegian-kortet från Bank Norwegian

Bank Norwegians kreditkort Bank Norwegians kreditkort är anpassat för dig som flyger mycket. Speciellt för dig som flyger med flygbolaget Norwegian. Kreditkortet som erbjuds av banken heter Norwegian-kortet och är helt fritt från årsavgifter. Dessutom slipper du avgifter för kontantuttag både när du är i Sverige och utomlands. Därtill är kortet kopplat till både reseförsäkring och avbeställningsskydd som gäller när du bokar din resa med Norwegian-kortet. Kortet är ett komplett kreditkort med ett kreditutrymme på upp till 100 000kr. När du bokar flygresor med kortet så får du så kallade CashPoints som kan bytas in mot flygresor hos Norwegian. Poängen är procentbaserade och utgår ifrån biljettpriset på dina bokningar. Mest CashPoints får du när du bokar Flex-biljetter men även Low-Fare biljetter kommer att berättiga dig poäng. Vidare samlar du även poäng när du handlar övriga varor och tjänster med ditt kreditkort från Norwegian.

Norwegian kortet erbjuder dig som kund fullständig flexibilitet. Har du fakturor som brådskar eller vill överföra en skuld från ett annat kreditkort löser du det i Bank Norwegians internetbank. Det finns även möjlighet att föra över pengar från ditt kreditkort till ditt lönekonto – oavsett vilken bank du har detta konto hos. Kortet är helt avgiftsfritt så länge du inte har någon utnyttjad kredit. Den enda avgiften som kan tillkomma är om du betalar via pappersfaktura. Därför rekommenderar vi dig att istället välja e-faktura. Kortet är kopplat till upp till 45 dagars räntefri kredit. När ränta väl slår ut så ligger denna på 19,99% (2019-03-13).

Ansök om kortet

CashPoints & Norwegian Reward

Norwegian Reward När du skaffar ett kreditkort från Bank Norwegian får du också ta del av förmånsprogrammet Norwegian Reward. Som medlem i Norwegian Reward tjänar du så kallade CashPoints varje gång du använder ditt kort. När du använder ditt kort för att köpa flygresor hos Norwegian får du CashPoints till en viss procent av värdet av nettopriset. Vid övriga varuköp tjänar du 0,5% i CashPoints. För att se hur många poäng du har behöver du bara logga in på Min Sida hos Bank Norwegian.

När du har sparat ihop dina CashPoints kan du utnyttja dessa till att köpa flygresor hos Norwegian. Då är 1 CashPoint lika mycket värd som 1 norsk krona. Du väljer själv om du vill betala hela din resa med CashPoints eller om du bara vill betala en viss del. Du bestämmer också helt själv när och vart du vill resa och bokar smidigt via Norwegians hemsida.

Bank Norwegians hemsida

Bank Norwegians hemsida Du hittar Bank Norwegian på nätet där du har tillgång till alla tjänster helt digitalt. Banken anser att du som kund inte ska behöva betala för dyr filialdistribution och flera tusen anställda. Deras produkter säljs därav bara online vilket ska driva banken mer kostnadseffektivt än de traditionella bankerna. Hemsidan är enkel i sin uppbyggnad men även lättnavigerad och informationen som erbjuds är alltid tydlig och transparent. Du kan hitta information om de olika produkterna som finns att tillgå direkt på hemsidan. Där finner du även villkor, räntor och annat som är kopplat till de olika bankprodukterna. Du får också tillgång till en FAQ där alla de vanligaste frågorna finns besvarade.

Skulle du stöta på några problem med dina tjänster eller behöva hjälp med något så kan du kontakta Norwegians kompetenta kundservice. Du når dessa under vanliga kontorstider under vardagarna. Skulle du råka tappa bort ditt kreditkort kan du dock spärra detta när som helst – dygnet runt 365 dagar om året.