Bank Norwegian

Bank Norwegian

Bank Norwegian är ett av de många bolagen i Sverige som erbjuder lån och andra kredittjänster i olika storlekar. De etablerade sig i Sverige för några år sedan, men i jämförelse med många av bankjättarna är det ett ungt bolag i branschen. Det är väldigt möjligt att namnet klingar bekant, eftersom Bank Norwegians moderbolag driver nordens största lågprisflygbolag.

Bank Norwegian

Bankens produkter

Bank Norwegian erbjuder sina kunder olika finansiella produkter som är enkla både att köpa och förstå. Framförallt har de gjort namn för sig när det kommer till deras privatlån, men de erbjuder också kreditkort och sparkonton. Mer information om dessa tjänster hittar ni längre ned på sidan.

Bank Norwegian privatlån

Bank Norwegian erbjuder sina kunder privatlån i ett spann mellan 5000-600 000 kronor. Det finns möjlighet att låna pengar till vad som helst, utan säkerhet – och med en avbetalningstid på upp till max 15 år. Det innebär att du med fördel kan teckna lån hos Bank Norwegian för att lösa in andra, dyrare lån, och på så sätt sänka dina lånekostnader – eller helt enkelt spendera pengar på det du önskar utan att någon annan lägger sig i.

Ränta och amortering på privatlån hos Bank Norwegian betalas i de flesta fall månadsvis, och du kan läsa mer om räntesatser, amortering och avgifter på Bank Norwegians egen hemsida. Du ansöker även om ett privatlån därigenom. För att din ansökan ska kunna bli godkänd krävs det att du är minst 23 år gammal, inte har några betalningsanmärkningar, och att du sedan tidigare har varit folkbokförd i Sverige i minst tre år. 

Ansök om lån direkt

Sparkonto hos Bank Norwegian

Genom att öppna ett sparkonto hos Bank Norwegian kan du alltid vara säker på att du får en av marknadens bästa räntor på dina sparade pengar! Det är självklart helt kostnadsfritt att öppna ett nytt sparkonto, och Norwegian har inga uttagsgränser.

Ett sparkonto disponeras via internetbanken, så du har alltid smidig tillgång till ditt konto. Norwegians sparkonton erbjuder en av marknadens allra bästa räntor, och den aktuella räntan hittar du alltid på bankens hemsida. Alla insättningar i Bank Norwegian omfattas av Bankenes Sikringsfond i Norge. Med andra ord skyddas dina pengar av samma insättningsgarantier som gäller för de norska bankerna – som i skrivande stund är 2 000 000 NOK. Detta innebär att du blir ersatt med upp till 2 000 000 NOK om banken exempelvis skulle gå i konkurs.

Låneräntor Norwegian
KreditinstitutRäntaÅterbet. tidUppl. avg.Lånebelopp
Norwegian6.99 - 22.99 %1 - 15 år399 kr5000 - 600000 kr Besök
Sparräntor Norwegian
Sparbank / SparkontoTidInsättn. garantiRänta
Norwegian sparkontoNorwegianSparkonto mån.Ja0.70% Besök

Låne- och räntespann

Alla banker erbjuder sina kunder olika spann på sina räntor och lån. I jämförelse med många andra banker i Sverige så ligger Norwegians Bank klart i framkant när det kommer till lånespann. Detta är för att de erbjuder blancolån, utan försäkring eller eventuell pantsättning, på upp till 600 000 kronor. De är inte ensamma om att erbjuda lån på 600 000 kronor, men det är ytterst få andra banker som erbjuder så stora lån utan säkerhet. Så stora lån brukar ges i form av bil- eller huslån, där det du köper fungerar som försäkring för banken. Hos Norwegian kan du istället ta 600 000 kronor som privatlån, och kan alltså använda dina pengar till precis vad du vill.

Norwegian erbjuder också ett brett räntespann, och kan alltså erbjuda både relativt låg och hög ränta. Detta är till fördel för de som har låg kreditvärdighet, som genom hög ränta också kan bli godkända. Har du blivit nekad lån från andra kreditgivare kan det alltså vara en god idé att testa hos Norwegian också!

Kreditkort

Bank Norwegians kreditkort är specialanpassat för dig som gillar att resa mycket, och till andra länder. Med detta kortet slipper du avgifterna för kontantuttag utomlands och givetvis ingår även reseförsäkring och avbeställningsskydd i alla resor du bokar med ditt kort. Banken erbjuder utöver detta även sparkonton och blancolån, lån utan säkerhet.

Bank Norwegian kreditkortstjänst

Kreditkortet som Bank Norwegian erbjuder, Norwegian kortet, är ett komplett kreditkort. Med ett Norwegian kort kan du spara till din resa och när du väl åker är kortet det enda du behöver ha med dig! Norwegian kortet erbjuder dig som kund fullständig flexibilitet. Har du fakturor som brådskar, eller vill överföra en skuld från ett annat kreditkort löser du det i Bank Norwegians internetbank. Det finns även möjlighet att föra över pengar från ditt kreditkort till ditt lönekonto – oavsett vilken bank detta finns hos.

Kortet är helt avgiftsfritt, så länge du inte har någon utnyttjad kredit. Den enda avgiften som kan tillkomma är om du betalar via pappersfaktura, istället för via e-faktura. Varuköp och bankomatuttag är helt kostnadsfria, även i utlandet! Ränta vid utnyttjad kredit hittar du på Bank Norwegians hemsida. Norwegian kortet är ett av få kort utan avgift som kommer med en bonus, som kallas för CashPoints. Du får dessutom 45 dagars räntefri kredit!

CashPoints & Norwegian Reward

När du skaffar ett kreditkort från Bank Norwegian får du också ta del av förmånsprogrammet Norwegian Reward. Som medlem i Norwegian Reward kan du tjäna så kallade CashPoints varje gång du använder ditt kort. När du använder ditt kort för att köpa flygresor får du CashPoints till en viss procent av värdet av nettopriset, och vid övriga varuköp tjänar du 0,5% i CashPoints. För att se hur många poäng du har – besök Min Sida hos Bank Norwegian.

När du har sparat ihop dina CashPoints kan du utnyttja dessa till att köpa flygresor hos Norwegian. Då är 1 CashPoints lika med 1 norsk krona. Du väljer själv om du vill betala din resa helt eller delvis med CashPoints. Du bestämmer också helt själv när och vart du vill resa. Praktiskt och enkelt! När du betalar resan med kortet, så ingår också en reseförsäkring och avbeställningsskydd. Detta är smidigt att ha om något skulle hända med din resa eller under den, och finns som ett extra skydd.

Webbsida

Du hittar Bank Norwegian på nätet. De anser att du som kund inte ska behöva betala för dyr filialdistribution och flera tusen anställda. Deras produkter säljs därav bara online, vilket ska driva banken mer kostnadseffektivt än de traditionella bankerna. Hemsidan är enkel i sin uppbyggnad, men lättnavigerad och informationen är tydlig. Du kan hitta information om de olika produkterna som finns att tillgå, ihop med villkor, räntor och annat. Du hittar också en FAQ-sektion, där alla de vanligaste frågorna finns besvarade.

Skulle du stöta på några problem med dina tjänster, eller vill du helt enkelt ha hjälp med något, kan du alltid kontakta Norwegians kompetenta kundservice. Du når dessa under vanliga kontorstider på vardagarna. Skulle du råka tappa bort till kreditkort kan du dock spärra detta när som helst – dygnet runt 365 dagar om året.

Bank Norwegian