Norwegian-kortet

Norwegian-kortet Norwegian-kortet är ett av marknadens mest förmånliga kreditkort och kortet ges ut av kända Bank Norwegian. Denna bank erbjuder förutom kreditkort även produkter för både sparande och lånande. Men här fokuserar vi på kreditkortet och detta har främst gjort sig känt pågrund av de förmånliga villkoren. Norwegian-kortet är exempelvis ett av väldigt få kreditkort på marknaden som inte är kopplat till en avgift vid uttag. Istället kan du göra obegränsade uttag på ditt kort utan att detta kostar dig något extra. Dessutom tar inte Bank Norwegian ut någon årsavgift för sitt kreditkort. Du betalar alltså ingen årlig avgift för att inneha kortet vilket är ett stort plus. Vidare passar Norwegian-kortet dig som är ute och reser mycket. Detta då kortinnehavaren tjänar CashPoints vid köp av flygbiljetter hos Norwegian. Man kan även tjäna CashPoints vid inköp av andra varor och tjänster.

Med Norwegian-kortet kan du ha ett kreditutrymme på upp till 100 000kr. Du har alltid upp till 45 dagars räntefri kredit vilket innebär att kortet kan vara helt kostnadsfritt för den som alltid betalar sin faktura i tid. Ändå får du ta del av förmåner så som poängintjäning, reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Ansök om Norwegian-kortet

Tjäna CashPoints med Norwegian-kortet

Norwegian CashPoints Reser du mycket med flygbolaget Norwegian så bör du utan tvekan skaffa dig Norwegian-kortet. Det kommer minst sagt att löna sig då du samlar CashPoints varje gång du köper en resa hos flygbolaget. Man kan jämföra CashPoints vid en valuta som används hos Norwegian. Därmed kan du använda dina insamlade CashPoints till att köpa flygresor hos bolaget. När du har ett kreditkort från Bank Norwegian så får du 10% av biljettpriset på Flex-biljetter i CashPoints. Köper du istället LowFare-biljetter så får du 4% av priset i CashPoints. Du tjänar däremot inga CashPoints när du köper biljetter hos andra flygbolag. Däremot tjänar du poäng även när du handlar andra tjänster och varor. Intjänandet på övriga varor är 0,5% upp till 100 000kr. När du bokar flygresor bör du ha i åtanke att du tjänar CashPoints på nettopriset. Det vill säga vad biljetten kostar exklusive skatter och avgifter.

Andra förmåner för dig med Norwegian-kortet är bland annat en reseförsäkring och ett avbeställningsskydd. Försäkringen gäller dock enbart om du har betalt din resa med ditt kreditkort från Bank Norwegian. Som kund hos banken betalar du ingen årsavgift för kortet och inte heller tar man ut några uttagsavgifter. Med hjälp av kortets blipp-funktion kan du betala helt kontaktlöst och du får alltid en bra översikt över din kredit via bankens app.

Kreditkort fritt från årsavgift och uttagsavgifter

Som vi nämnt är detta kreditkort från Bank Norwegian ett av de förmånligaste på marknaden. Detta då man kapat många av de avgifter som majoriteten av alla andra kort är kopplade till. Bland annat har man helt slopat årsavgiften för Norwegian-kortet. Ditt kort är alltså helt gratis att använda vilket uppskattas såklart av 100% av alla kunder! Därtill behöver du heller aldrig betala något när du tar ut pengar med kortet. Oavsett om du tar ut pengar ur en uttagsautomat i Sverige eller utomlands så är det alltid helt gratis! Om du däremot handlar med kortet i butiker utomlands så kommer du att få betala ett valutapåslag på 1,75%.

När du har Norwegian-kortet kommer du alltid att ha upp till 45 dagar räntefri kredit kopplat till kortet. Det vill säga att du som betalar din månatliga faktura i tid aldrig behöver betala någon ränta. Om du däremot väntar med betalning så läggs en ränta på 19,99% på din skuld (2019-03-13). Detta är en extremt hög kreditränta så vi rekommenderar dig som kortkund att alltid vara punktlig med din betalning. När det gäller aviavgifter för de månatliga fakturor som kommer hem så gäller dessa enbart pappersfakturor. Du som inte väljer e-faktura kommer att få betala en månatlig aviavgift på 45kr. Med anledning av detta bör du alltså direkt välja att få dina fakturor elektroniskt.

Grundkrav för Norwegian-kortet

✔ Minst 23 år fyllda
✔ Inte ha några betalningsanmärkningar
✔ Folkbokförd i Sverige senaste 36 mån

Ansök om kreditkortet Norwegian-kortet

Ansök om Norwegian-kortetOm du är en flitig resenär och oftast bokar flygbiljetter via flygbolaget Norwegian så kommer Norwegian-kortet att passa dig bra. Du kan redan nu ansöka om ett kort från Bank Norwegian genom att klicka dig vidare till banken via våra länkar. Du får då följa några enkla steg för att ansöka om kreditkortet. I ansökan får du först uppge ditt personnummer samt ditt namn, telefonnummer och email adress. Därefter kan du gå vidare till nästa steg där du får uppge information om ditt boende samt din ekonomi. Du får även fylla i varifrån din taxerade inkomst kommer samt om du har några betalningsanmärkningar. Därefter behöver du verifiera dig vilket görs via antingen mobilt BankID eller vanligt BankID. Det är även på detta sätt som du signerar det avtal som är kopplad till kreditkortsansökan.

Gör en ansökan direkt

Innan du kan signera några avtal måste du dock bli beviljad Norwegian-kortet. Detta sker efter att Bank Norwegian har tagit en kreditupplysning i UC på dig. Om det visar sig att du har de förutsättningar som krävs för att inneha kortet så kommer du sedan att få ett godkännande. Då kan du signera dina korthandlingar och får sedan vänta en tid innan kortet skickas till dig. Notera att det inte alltid är säkert att man beviljas den kredit man önskas. I dessa fall kan Bank Norwegian erbjuda en annan kreditgräns som du efter en tid som kund kan höja.