Coop MedMera Bank

Coop MedMera Bank MedMera Bank är en svensk bank som grundandes 2007. Banken är ett dotterbolag till Kooperativa Förbundet (KF) och ingår därmed i samma koncern som butikskedjan Coop. Det är även Coop som erbjuder de tjänster som MedMera Bank tillhandahåller. MedMera Bank står under Finansinspektionens tillsyn och har som mål att ge Coops kunder medlemsnytta i form av banktjänster. Coop har över 3,5 miljoner medlemmar vilka alla har möjlighet att ta del av de tjänster som MedMera Bank erbjuder. Det handlar om finansiella tjänster och produkter så som privatlån, betalkort och sparkonton.

Coop har runt 410 butiker i Sverige och i samtliga butiker kan man använda medlemskort och betalkort från MedMera Bank. Att samla sina banktjänster hos Coop MedMera Bank kan löna sig. Speciellt om man är en frekvent besökare i någon av alla de Coop butiker som finns runtom i landet. Ett medlemskap kan innebära både rabatter, erbjudanden och extra försäkringar. Att bli medlem hos Coop innebär dock inte att man automatiskt tar del av MedMera Banks banktjänster. Istället kan man själv välja vilka bankprodukter man vill utnyttja. Dock erbjuder man bra ränta och villkor på bland annat lån och sparande vilket gör banken till ett bra alternativ för den som tröttnat på de svenska storbankerna.

Besök MedMera Bank

Spara pengar hos Coop MedMera Bank

Spara pengar hos Coop För den som är ute efter ett flexibelt men lönsamt sparkonto finns det många anledningar att titta närmre på Coop MedMera Banks sparprodukter. Coop MedMera Bank erbjuder i skrivande stund två olika sparkonton med hög ränta och sjyssta villkor. Alla sparkonton hos MedMera Bank omfattas av den statliga insättningsgarantin. Detta innebär att insatta medel är skyddade och att du som kund garanteras upp till 950 000kr tillbaks om MedMera Bank skulle gå i konkurs. Sparkontona hos banken är utformade för att passa både dig som kan tänka dig binda pengarna samt dig som vill ha ett mer flexibelt alternativ. Därtill finns det även möjligheter att spara till sina barn på ett konto som är framtaget för ett långsiktigt sparande.

Coop Kapitalkonto

Detta sparkonto passar dig som vill ha en flexibel lösning och som inte vet huruvida du kommer vara i behov av dina sparpengar inom snar framtid eller inte. Med Coop Kapitalkonto får du göra avgiftsfria uttag och insättningar när du vill. Du får med andra ord det bästa av två världar då du får se sparpengarna växa samtidigt som du kan göra fria uttag vid behov. Räntan på Coop Kapitalkonto är rörlig och ligger för närvarande på 0,60% (2019-04-05). Med andra ord får du betydligt högre sparränta här än hos storbankerna. Räntan ändras i takt med att de allmänna ränteläget ändras. För att öppna upp detta sparkonto måste du vara medlem hos Coop.

Coop Fasträntekonto

Coop Fasträntekonto passar dig som tänkt spara en större engångssumma. Räntan är densamma under hela bindningstiden vilket gör att du redan från början vet hur mycket pengar du kommer tjäna på räntan. Du säkrar dig också mot räntesvängningar som kan ske på marknaden under tiden. Med ett Coop Fasträntekonto väljer du själv hur länge du vill binda ditt sparande. I skrivande stund erbjuder Coop bindningstider på 3 och 6 månader. Vill du binda pengarna längre har du även möjlighet att spara under mellan 1-3 år. Hur hög sparränta du får beror på hur lång tid du väljer att binda pengarna. Räntan på Coop Fasträntekonto ligger just nu på mellan 0,40-0,70% (2019-04-05). Högst ränta får du om du binder pengarna under tre år. Du som öppnar detta konto måste vara medlem hos Coop samt kan som lägst sätta in 1000kr.

Alternativa banker och sparinstitut
2.95% - 29.95%
0.00% - 0.00%
4.99% - 22.99%

Coop Privatlån

MedMera Bank erbjuder även bra möjligheter för dig som vill låna pengar. Med Coop Privatlån kan du låna pengar till vad du vill helt utan säkerhet. Coop Privatlån lämpar sig bland annat för att samla fler smålån i ett för att minska månadskostnaden. Du kan låna mellan 15 000kr och 350 000kr hos MedMera Bank. Återbetalningstiden är flexibel och du har möjlighet att avbetala lånet från två år upp till tolv år. Räntan på Coop Privatlån sätts individuellt och denna får du reda på först när du skickat iväg en ansökan. Räntan som erbjuds baseras på en kreditprövning som görs på dig som kund. Ju bättre ekonomiska förutsättningar du har ju lägre ränta kommer du att erbjudas.

Värt att veta är att Coop-medlemmar som ansöker om lånet digitalt alltid får en procentenhet lägre i ränta. Det lönar sig alltså att först bli medlem hos Coop innan man ansöker om blancolån hos MedMera Bank. Räntan på lånet ligger för närvarande mellan 3,70 - 9,90% (2020-02-25).

Lånet som erbjuds hos MedMera Bank är ett så kallat annuitetslån vilket innebär att du betalar mer ränta än amortering initialt. I slutet av lånets löptid är förhållandet tvärtom. En fördel med detta lån är att man låter första månaden vara amorteringsfri. Dessutom får du som kund tre månaders låneskydd utan att behöva betala något extra. Därtill erbjuder Coop MedMera Bank möjlighet till två betalningsfria månader. Du ansöker om lånet på Coops hemsida alternativt via knappen här nedan. Så fort din ansökan är inskickad kommer du att få svar på huruvida du blivit beviljad lånet eller inte. Notera att Coop inhämtar en kreditupplysning om dig i samband med lånetillfället.

För att få ta ett Coop Privatlån från MedMera Bank måste du uppfylla vissa grundkrav. Det handlar bland annat om att du måste vara minst 20 år och varit  folkbokförd i Sverige under tre år eller mer. Vidare får du inte ha några betalningsanmärkningar och du måste ha en fast inkomst på minst 20 000kr i månaden. Slutligen krävs det att den sökande har en tillsvidareanställning alternativt är företagare eller pensionär.

Ansök om Coop Privatlån

Coop Mastercard

Coop Mastercard Du som är medlem hos Coop kan även skaffa dig ett kreditkort vid namn Coop Mastercard. Tidigare var det MedMera Bank som gav ut detta kort men under inledningen av 2009 bytte man istället leverantör till Entercard. Dock kan du fortfarande ansöka om kortet på Coops hemsida där du finner MedMera Banks övriga produkter. Coop Mastercard har flera funktioner och fungerar som tre olika kort i ett. Dels är det ett kreditkort som innebär att du kan handla först och betala sedan. Men kortet fungerar även som ett sedvanligt betalkort för dig som ogärna vill handla på kredit. Därutöver är Coop Mastercard även ett medlemskort som gör att du kan samla poäng och återbäring på alla köp du gör med kortet.

Du som har ett Coop Mastercard med kredit kan utöver de poäng du samlar även glädja dig åt upp till 55 dagars räntefri kredit. Därtill kan du alltid känna dig trygg när du är ute och reser samt när du använder kortet online. Kortet är nämligen kopplat till en kompletterande reseförsäkring som gäller när du betalar minst 75% av din resa med Coop Mastercard. Reseförsäkringen innehåller bland annat både ett avbeställningsskydd och en förseningsförsäkring. Försäkringen gäller dig och upp till tre personer som reser med dig.

Ansök om Coop Mastercard

Coop Konto

Du som inte är i behov av ett Mastercard kan istället skaffa dig ett debetkort vid namn Coop Konto. Med detta kort får du enkelt koll på dina inköp samtidigt som du samlar poäng. Med ett Coop Konto får du 0,5 poäng per krona när du använder ditt kort i någon av Coops butiker. Kortet är inte kopplat till några avgifter och du sätter själv in pengar på kortet som du sedan kan handla för. För att kunna skaffa dig ett Coop Konto måste du ha ett medlemskort hos Coop. De pengar du sätter in på kortet omfattas av den statliga insättningsgarantin. Därtill får du en inlåningsränta på 0,25% och kan när du vill ansöka om kostnadsfria extrakort. Du med ett Coop Konto kort kan ta ut upp till 2000kr på kortet i samband med att du handlar på Coop. Är du intresserad av att skaffa ett Coop Konto måste du vara över 16år. Vill du så kan du ansöka om en kredit på upp till 50 000kr. Detta gäller dock bara medlemmar som är över 18år.