Trygg-Hansa

Trygg-Hansa Trygg-Hansa är ett av Sveriges äldsta försäkringsbolag och grundades så tidigt som 1828. På den tiden gick dock försäkringsbolaget under namnet Städernas allmänna brandstodsbolag. Den försäkringskoncern vi är mer bekanta med idag bildades först 1971 då Städernas Allmänna Försäkringsbolag-Hansa och Livförsäkringsbolaget Trygg gick samman. Det är också av denna anledning som försäkringsbolaget fick namnet Trygg-Hansa. Numera är Trygg-Hansa en del av RSA Group och en filial till den danska försäkringsgiganten Codan Forsikring. Trygg-Hansa återfinns på hela tjugo orter i Sverige och har idag över 1700 medarbetare. Detta gör försäkringsbolaget till ett av de största i Sverige.

Hos Trygg-Hansa erbjuds ett enormt utbud av försäkringar till både privatpersoner och företag. Tack vare Livbojen har man stor synlighet i hela landet. Det är kanske också Livbojen som gjort att de flesta svenskar idag känner till Trygg-Hansa. Denna livboj började delas ut för sextio år sedan och finns idag placerad vid de flesta svenska stränder och vattendrag. Enligt siffror från Trygg-Hansa själva så räddar dessa livbojar fjorton personer om året. Trygg-Hansa får också synlighet via sina samarbeten med bland annat fackföreningar, mäklarfirmor och nättjänster så som Blocket.

Kundförmåner och säkerhetsshop

Kundförmåner och samlingsrabatt hos Trygg-HansaSom ett av Sveriges största försäkringsbolag är Trygg-Hansa otroligt måna om att ta bra hand om sina kunder. Detta märks inte minst på de kundförmåner man erbjuder. På försäkringsbolagets hemsida återfinns en speciell sida där du själv kan se vilka förmåner och erbjudanden du kan ta del av just nu. Det handlar bland annat om rabatt på stöldskyddsmärkning, avgiftsfria privatlån hos SEB samt rabatterade hemlarm. Vidare erbjuder man både mängdrabatt och bonussystem på sina försäkringar. Ju fler försäkringar du samlar hos Trygg-Hansa desto större rabatt får du. Du med flera olika försäkringar hos detta bolag kan förvänta dig 5-20% rabatt på din försäkringspremie.

Utöver den uppskattade samlingsrabatten och alla kundförmåner så erbjuder Trygg-Hansa sina kunder en säkerhetsshop. I denna shop finner du produkter som kan göra din vardag tryggare. Här hittar du alltifrån vattenskadeskydd till första hjälpen kit och stöldskydd. Genom att inhandla utvalda produkter kan du även få ner din månadspremie på vissa försäkringar. Detta då du visar att du själv gjort allt i din makt för att förebygga diverse olyckor och inbrott.

Lendo

Trygg-Hansas försäkringsutbud

Trygg-Hansas försäkringsutbudFå andra försäkringsbolag erbjuder ett sådant stort utbud av försäkringar som Trygg-Hansa. Oavsett vad det är du vill försäkra så kan vi garantera att du hittar ett passande skydd hos detta försäkringsbolag. Samlar du fem eller fler försäkringar hos Trygg-Hansa så får du dessutom 20% rabatt på månadspremien. På de områden där Trygg-Hansa själv inte är experter samverkar man med andra försäkringsbolag. Det handlar bland annat om djurförsäkringar som erbjuds i samverkan med Sveland Djurförsäkringar. På Trygg-Hansas hemsida kan du själv beräkna pris på samtliga försäkringar som erbjuds. Du kan därtill ta del av tips om hur du utöver dina försäkringar kan trygga din vardag än mer.

För att få en överblick över dina försäkringar hos Trygg-Hansa kan du enkelt logga in på dina sidor. Där kan du även välja att enbart få dina försäkringsdokument digitalt. På så sätt kommer du närmre en pappersfri vardag och medverkar dessutom till en bättre miljö. Oavsett om du är befintlig eller ny kund hos Trygg-Hansa så kan du få en genomgång av de olika försäkringarna här nedan. Vill du veta mer om respektive försäkringsområde hänvisar vi dig till Trygg-Hansas hemsida.

Fordonsförsäkringar

Hos Trygg-Hansa kan du välja mellan ett stort utbud av fordonsförsäkringar. Det handlar bland annat om bilförsäkring, MC-försäkring, båtförsäkring, släpvagnsförsäkring, husbilsförsäkring, snöskoterförsäkring, mopedförsäkring, terrängfordonsförsäkring och husvangsförsäkring. Trygg-Hansas bilförsäkring är och har under lång tid varit högst rankad i den jämförelse som Konsumenternas Försäkringsbyrå löpande genomför. Detta mycket tack vare att försäkringen inkluderar både Drulle och hämtservice. Du kan välja mellan fyra olika bilförsäkringar hos Trygg-Hansa. För att hitta rätt kan du med fördel använda dig av den jämförelsefunktion som finns på hemsidan. Där kan du jämföra bilförsäkringar och hitta det skydd som lämpar sig bäst för just din bil. Utöver trafikförsäkring, halvförsäkring, helförsäkring och Bilförsäkring Stor kan du även teckna specifika märkesförsäkringar hos Trygg-Hansa.

Hemförsäkringar

Med Trygg-Hansas hemförsäkringar får både du och din familj en trygg vardag. Hemförsäkringarna som erbjuds ger skydd för både de boende, själva bostaden samt de saker som finns i denna. Något som är unikt för just Trygg-Hansa är ett man erbjuder ett så kallat ”Minnesmoln”. Detta gör man i samarbete med Degoo där du kan aktivera tjänsten gratis under ett helt år. Genom att göra detta får du en molntjänst där du enkelt och säkert kan förvara dina bilder, teckningar och dagböcker. Minnesmolnet har ett utrymme på 250 GB och efter det kostnadsfria året betalar du bara 29kr i månaden för tjänsten.

När det gäller de olika hemförsäkringarna så kan du hos Trygg-Hansa välja mellan Hemförsäkring Villa, Bostadsrättsförsäkring, Hyresrättsförsäkring och Fritidshusförsäkring. I samtliga försäkringar ingår det även ett reseskydd som gäller resor på upp till 45 dagar. Du kan själv få pris och teckna en hemförsäkring direkt på Trygg-Hansas hemsida.

Gravidförsäkringar

Trygg-Hansa är det försäkringsbolag i Sverige som har längst erfarenhet av just gravidförsäkringar. Med en gravidförsäkring från Trygg-Hansa kan du ge ditt ofödda barn ett skydd som gäller från vecka 16 fram till födseln. Den vanliga gravidförsäkringen är helt kostnadsfri och ger ersättning om något inte går som det ska under graviditeten. Man erbjuder även ett utökat skydd via Gravidförsäkring Extra som dock är avgiftsbelagd. Denna försäkring täcker bland annat komplikationer vid förlossning och graviditet. Du får även ersättning om du får ett missfall eller drabbas av extra sjukhusvistelse. Tecknar du Trygg-Hansas Gravidförsäkring Extra så kommer du att få 1250kr i rabatt på en barnförsäkring som du senare tecknar hos bolaget.

Personförsäkringar

Hos detta försäkringsbolag kan du även teckna tre olika typer av personförsäkringar. Det handlar om Sjuk- och olycksfallsförsäkring, Barnförsäkring och Sjukvårdsförsäkring. När det gäller sjuk-och olycksfallsförsäkring så finns det tre trygga försäkringar att välja mellan. Det handlar om Sjuk- och olycksfall, Olycksfall samt Olycksfall för 55+. Du kan jämföra de olika försäkringarna direkt på Trygg-Hansas hemsida för att se vilka skydd som ingår i respektive försäkring. Gemensamt för samtliga tre är att dom kommer helt utan självrisk. När det gäller Trygg-Hansas barnförsäkring så är detta den populäraste i Sverige och ger ditt barn ett trygg start i livet. Se till att teckna barnförsäkringen så snart som möjligt efter det att ditt barn har fötts. Trygg-Hansas sjukvårdsförsäkring ger dig tillgång till både snabb vårdplanering och snabb rådgivning.

Djurförsäkringar

När du tecknar en djurförsäkring hos Trygg-Hansa så sker detta i samarbete med Sveland Djurförsäkringar. På så sätt har du möjlighet att ge ditt djur ett bra skydd oavsett vilken typ av djur det handlar om. Du väljer mellan olika hundförsäkringar, kattförsäkringar, hästförsäkringar och smådjursförsäkringar. Har du ett annat typ av djur rekommenderar vi dig att vända dig direkt till Sveland istället där du finner ett betydligt större utbud av djurförsäkringar. Gemensamt för de djurförsäkringar som erbjuds hos Trygg-Hansa är att du själv väljer försäkringsbelopp och självrisk. Du får dessutom ta del av ett förmånligt bonussystem som ger dig rabatt vid skadefria år.

Företagsförsäkringar

Trygg-Hansa har även ett stort utbud av företagsförsäkringar. Du kan själv beräkna pris på dessa samt anmäla skada direkt på försäkringsbolagets hemsida. De företagsförsäkringar som erbjuds i skrivande stund är Trygga Firman 0-50 Mkr, Större företag från 50 Mkr, Sjukdom- och olycksfall, Bilförsäkring & lätt lastbil, transportförsäkring samt skydd för lastbil, maskin och andra fordon. Genom att teckna försäkringar åt ditt bolag hos Trygg-Hansa får du den perfekta lösningen för just ditt företag. Trygg-Hansa erbjuder bland annat en av marknadens bästa pris på självrisk vid vattenskada, inbrott eller brand på arbetsplats. Man bistår därtill med hjälp om ditt bolag skulle krävas på ersättning för en skada. Du kan dessutom ta del av smidig service samt sköta alla dina försäkringsärenden helt digitalt.

Utöver ovannämnda försäkringar erbjuder Trygg-Hansa även tilläggsförsäkringar. Det handlar bland annat om ett avbeställningsskydd som kan vara bra att komplettera din hemförsäkring med. Ska du ut och resa längre än 45 dagar så finns det även ett förlängt reseskydd att teckna. Trygg-Hansa har även specifika försäkringar för dig som ska studera utomlands eller jobba som au pair. Vi rekommenderar dig att själv besöka försäkringsbolagets hemsida för att få en komplett överblick över försäkringsutbudet.

Sänk priset på din bilförsäkring

Anmäl en skada eller kontakta Trygg-Hansa

Kontakta Trygg-Hansa Har du en försäkring hos Trygg-Hansa och har råkat ut för en olycka så kan du göra en skadeanmälan direkt på hemsidan. Du fyller bara i dina uppgifter i fem steg och bekräftar sedan skadeanmälan. Efter det att du skickat in din skadeanmälan till Trygg-Hansa kan du enkelt följa ditt ärende på dina sidor. Om försäkringsbolaget behöver kompletterande information så kommer man att kontakta dig. När ärendet är behandlat kommer eventuell ersättning att betalas ut till det konto du har angivit. Ersättningen varierar beroende på hur stor omfattning det är på skadan.

Behöver du komma i kontakt med Trygg-Hansa så kan du använda dig av den chatt som finns på hemsidan. Där får du möta Trygg-Hansas digitala medarbetare Tyra som genom AI gör sitt bästa för att besvara dina frågor. Om du inte får svar på din fråga så kan du istället ringa in till Trygg-Hansas kundtjänst på 0771- 111 110. Kundtjänsten har öppet vardagar mellan 8:00 och 19:00 samt helger mellan 9:00 och 17:00. På försäkringsbolagets hemsida har du möjlighet att boka tid för att få en kostnadsfri rådgivning gällande personförsäkring.