Vardia försäkring

Vardia försäkringVardia försäkring är ett ungt svenskt försäkringsbolag som grundades 2010. Försäkringsbolaget ägs av Gjensidige Forsikring ASA vilket gör att man kan erbjuda ett brett sortiment av försäkringar. Moderbolaget är börsnoterat i Oslo och är störst i Norge på sakförsäkringar. Vardia försäkring vänder sig både till privatpersoner och företag som här kan teckna prisvärda försäkringar. Försäkringsbolaget har trots sin unga ålder redan hunnit ta emot fina utmärkelser så som ”Årets försäkringsbolag”. Med andra ord erbjuder man en tjänst som är mycket uppskattad bland kunder. Hos Vardia försäkring erbjuds du skräddarsydda lösningar som ger dig stort skydd och en trygghet i vardagen. Du betalar enbart för de skydd du behöver och slipper en massa onödiga extra kostnader. Oavsett vad du vill försäkra så kan du med fördel göra detta hos Vardia. Du hittar här bland annat personförsäkringar, hemförsäkringar, fordonsförsäkringar och reseförsäkringar.

När det gäller Vardias företagsdel så strukturerade man under 2016 om denna. Omstruktureringen innebär att du som är företagare numera får vända dig direkt till Gjensidige Företag för att teckna försäkringar. Om du redan innehar företagsförsäkringar hos Vardia så kommer dessa trots omstruktureringen att fungera precis som vanligt. Företagare kan teckna branschspecifika försäkringar för att få det optimala skyddet.

Jämför försäkringar
Utbud av försäkringar hos Vardia

Vardias försäkringarVardia erbjuder ett av marknadens mest breda utbud av försäkringar. Det spelar ingen roll om du vill försäkra dig själv eller ditt djur. Hos Vardia kommer du att hitta det kompletta skyddet för allt du bryr dig om. Du får dessutom rabatt om du samlar flera försäkringar hos företaget. Försäkrar du exempelvis både bil och boende hos Vardia så får du 20% rabatt. Du kan därtill få rabatter när du utför vissa säkerhetsåtgärder så som att installera ett larm i hemmet. Är du osäker på vilken försäkring som passar dig så kan du alltid ta kontakt med Vardias kundtjänst. Där får du gratis rådgivning av en erfaren medarbetare.

Hemförsäkringar

Hos Vardia finns det flertalet olika hemförsäkringar att välja mellan. Det handlar dels om en sedvanlig hemförsäkring som lämpar sig för dig som bor i hyresrätt eller annan hyrd bostad. Sedan erbjuder man även en villaförsäkring som skyddar både ditt hus och tillhörande mark. Skydd som ingår i Vardias villaförsäkring är exempelvis ersättning för skador på byggnad eller tillbehör så som kyl och frys. Du får även upp till 50 000kr i direkt ersättning om din bostad skulle drabbas av en skada som inte gör det möjligt för dig att bo kvar. Vidare finns det även en fritidshusförsäkring att teckna hos Vardia. Vardias fritidshusförsäkring gäller både byggnaden, trädgården, flaggstången och carporten. Samtliga hemförsäkringar kommer dessutom i olika utformande där du själv kan välja vilken lösning och vilket paket som passar dig bäst.

Fordonsförsäkringar

Du som letar efter en bra fordonsförsäkring kommer med största sannolikhet att hitta en sådan hos Vardia försäkring. Här kan du teckna alltifrån en sedvanlig bilförsäkring till en säker snöskoterförsäkring. Vardia erbjuder även specifika försäkringar för andra fordon så som husvagn, husbil och båt. När det gäller bilförsäkringen hos Vardia så har denna rankats i topp i oberoende jämförelser som gjorts. Du väljer själv mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Därtill kan du teckna tilläggsförsäkringar för att få ett helt komplett skydd. Installerar du larm på din bil så kommer din självrisk att minska med 1500kr. Vidare får du 10% rabatt på bilförsäkringen om du även har ditt boende försäkrat hos Vardia.

Personförsäkringar

Hos Vardia finns även ett stort utbud av personförsäkringar för både dig och dina familjemedlemmar. Utöver alla enskilda personförsäkringar så har man även unika paket så som Liv & Hälsa-paketet som både innehåller en sjuk- och olycksfallsförsäkring samt en livförsäkring. Genom att välja en paketlösning kan du komma undan både billigare och få fler förmåner. Du kan även teckna en separat livförsäkring som gäller var du än befinner dig i världen. Ersättningen som är detsamma som själva försäkringsbeloppet går till din make/maka/partner/sambo eller dina barn.

Man erbjuder även en sjuk- och olycksfallsförsäkring som ger dig ekonomiskt stöd om du drabbas av sjukdom eller skada. Därtill kan du teckna en sjukvårdsförsäkring som ger dig ökad trygghet och kortare väntetid. Övriga personförsäkringar som finns tillgängliga hos Vardia är barn- och ungdomsförsäkring, sjukinkomstförsäkring och olycksfallsförsäkring. Vad vi på Alltomspara.se saknar är en gravidförsäkring som bland annat Länsförsäkringar erbjuder.

Reseförsäkringar

Har du en boendeförsäkring tecknad hos så har du även möjlighet att teckna en långreseförsäkring. Du kommer då att få ett utökat skydd på resan och slipper förlita dig på det skydd som ingår i din hemförsäkring. Skyddet gäller när du är borta mer än 45 dagar och inkluderar bland annat ersättning för akut sjukdom och olycksfall, resestartsskydd, betalskydd och katastrofskydd. Du som även har Allrisk resa som tilläggsförsäkring kommer att få denna förlängd i samband med att du tecknar Vardias långreseförsäkring.

Sakförsäkringar

Hos Vardia har man en så kallad objektförsäkring som innebär att du får ersättning om ditt försäkrade föremål skadas eller tappas bort. Objektförsäkringen passar för exempelvis en värdefull klocka, ett smycke eller ett instrument. Skyddet gäller både hemma och när du är ute på resande fot. Vardia går även in och betalar din objektsförsäkring i det fall du skulle bli ofrivilligt arbetslös eller sjukskriven.

Teckna en försäkring idag

Anmäl skada till Vardia

Anmäl skada hos Vardia försäkringOm du varit med om en olycka eller råkat ut för en skada så behöver du anmäla detta till Vardia. Du kan anmäla skadan både via hemsidan och via telefon och mail. Se alltid till att vara förberedd med dokument som Vardia kan behöva ha in. Det kan exempelvis handla om vittnesuppgifter, kontaktuppgifter eller andra typer av viktiga dokument. Innan du kontaktar Vardia kan det även vara bra att se i ditt försäkringsbrev så att skadan verkligen täcks av försäkringen. På Vardias hemsida finner du olika kategorier när du ska anmäla skada. Välj den kategori som är relevant för just din situation så får du mer information om hur du går till väga för att anmäla skadan.

Vid akut hjälp rekommenderar vi dig att ringa in till Vardias skadejour som har öppet dygnet runt. Det kan handla om att du behöver bärgning eller har fått en vattenskada i hemmet. När det gäller ersättning som är kopplat till de olika försäkringarna så betalas dessa ut när ärendet är handlagt. Dina premier betalar du in via autogiro och du kan välja att betala varje månad, varje kvartal eller på årsbasis.

Kundservice hos Vardia försäkring

Kontakta Vardias kundservice Har du frågor om Vardias försäkringar eller behöver få hjälp med en rådgivare så kan du kontakta kundservice. Vardias kundservice är alltid snabba på att svara och hjälper gärna till med de problem eller frågor som du har. Du kan även se vanliga ärenden på företagets sajt och där hittar man ofta svar på de frågor man har. På så sätt slipper man kontakta kundservice i onödan. Hittar du inte svaret på din fråga på hemsidan så kan du maila in till kundservice@vardia.se. Du kan även få kostnadsfri rådgivning genom att ringa Vardia försäkring på 08- 50 11 21 50. Kundtjänsten har öppet varje vardag mellan 8:30 och 17:00. Behöver du skicka hälsodeklaration eller skadeanmälan via brev så gör du detta till Gjensidige Försäkring, Box 4430, 203 15 Malmö.