Handelsbanken

Handelsbanken Handelsbanken är en svensk storbank vars namn egentligen är Svenska Handelsbanken AB. Det första bankkontoret öppnade i Sverige redan 1871 och idag är Handelsbanken en av de ledande bankerna i Norden. Under åren har Handelsbanken gjort ett flertal förvärv men även befunnit sig i kriser. Men dessa kriser har tacklats väl och under bankkrisen 1990 var faktiskt Handelsbanken den enda storbanken som inte behövde stöd av staten. Denna svenska storbank har tagit emot flertalet prestigefyllda priser under de senaste åren. Bland annat har banken under flera år i rad blivit utsedd till Sveriges småföretagsbank och Årets affärsbank. Handelsbanken har därtill även lyfts fram för sin utmärkta service och sin uppskattade Private Banking verksamhet.

Handelsbanken själva profilerar sig som en lokal bank med ett personligt bemötande. Var du än bor i landet har du närhet till Handelsbanken via ett av alla de bankkontor som banken har. Men man erbjuder såklart även ett flertal digitala tjänster där kunder kan låna, spara och investera utan att behöva ha ett personligt bankmöte först. Man erbjuder personlig service dygnet runt och har det mesta man ska kunna kräva av en storbank i Sverige. Inom Handelsbankens koncern ingår även dotterbolag så som SHB Liv Försäkrings AB, Stadshypotek och Handelsbanken Finans AB S.A.

En komplett bank för alla

En komplett storbank för alla Om du vill samla alla dina tjänster i en och samma bank så passar Handelsbanken för detta syfte. Handelsbanken är en komplett bank som erbjuder alla typer av produkter och tjänster som hör privatekonomin till. Du kan bli kund i banken både som privatperson och företagare. Gällande konton så kan du både ha ditt lönekonto och ditt sparkonto hos denna storbank. Därtill kan du betala räkningar, betala med Swish, handla på internet samt ta ut kontanter. Du kan även handla med aktier, fonder och andra värdepapper hos Handelsbanken. Antingen investerar du i egen depå eller så väljer du att öppna upp ett ISK-konto eller en kapitalförsäkring. Man erbjuder även en Private Banking tjänst för dig som sitter på en större förmögenhet.

Hos Handelsbanken kan du även skaffa kort i form av bankkort och kreditkort. För dig som behöver låna pengar finns det möjlighet att både ta ett privatlån utan säkerhet, ett bil- eller båtlån samt ett bolån. Slutligen erbjuder man även produkter för pensionssparande samt privat rådgivning gällande din framtida pension.

Andra banker och finansinstitut
2.95% - 18.95%
3.60% - 6.80%
4.15% - 15.94%

Spara pengar hos Handelsbanken

Sparkonton Handelsbanken Hos Handelsbanken erbjuds du som kund flera olika möjligheter till sparande. För det första kan du helt digitalt öppna upp både ISK-konto, kapitalförsäkring och depåkonto för att börja placera pengar i aktier och fonder. På Handelsbankens hemsida finner du både en fondskola och kan ta del av nyttiga fondtips. Därtill erbjuder man en komplett lista över aktuella fondkurser. När du handlar med aktier och fonder hos Handelsbanken kan du göra detta direkt i appen eller i internetbanken. Det finns även möjlighet att handla värdepapper via ditt lokala bankkontor. Om du istället vill spara pengar på traditionellt sett så erbjuder Handelsbanken även ett flertal olika sparkonton. Här nedan kan du läsa mer om respektive sparkonto som återfinns hos banken. Vad som kan vara bra att veta är att samtliga konton omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Sparkonto

Detta konto är det mest traditionella kontot hos Handelsbanken och de konto som flest kunder väljer. Med ett sparkonto kan du när du vill ta ut pengar från kontot utan avgift. Det passar därför dig som vill veta att du har tillgång till dina sparpengar ifall det skulle krisa sig. Hur du väljer att spara på detta kontot väljer du själv. Antingen kan du göra månatliga överföringar via autogiro eller så sätter du helt enkelt in pengar när du har möjlighet till detta. Du kan öppna hur många konton du vill och även namnge dessa utifrån dina egna önskemål. Du binder inte pengarna och har inte heller någon gräns för minsta insättning. För närvarande är sparräntan på sparkontot hos Handelsbanken 0,00% (2019-04-03).

Placeringskonto Privat

Med sparkontot Placeringskonto Privat binder du dina pengar i tre månader. På så sätt får du en högre ränta men blir samtidigt begränsad i hur du kan använda dina pengar. Räntan på detta kontot är fast och gäller under de tre månader du binder dina pengar. Väljer du inte aktivt att avsluta kontot efter tremånaders perioden så förlängs det automatiskt i en ny period. Placeringskonto Privat passar dig som tänkt att placera minst 10 000kr. Den bundna räntan på detta sparkonto ligger för närvarande på 0,05% (2019-04-03). Räntan du tjänar in betalas ut när perioden är slut. Kontot har inga avgifter men väljer du att ta ut pengar under bindningstiden får du betala en uttagsavgift. Du kan inte heller ta ut mindre belopp utan måste ta ut hela det sparade kapitalet.

Framtidskonto

Handelsbanken erbjuder även ett så kallat framtidskonto där du själv väljer under hur lång tid du vill spara. I skrivande stund kan du välja en spartid på mellan ett och tio år. Är du inte redan från början bestämd i hur länge du vill spara så kan du välja att spara i framtidskontot under ett år i taget. Handelsbankens framtidskonto har en rörlig ränta. Denna ränta är densamma oavsett hur många år du väljer att spara i. Du har inga fria uttag utan kontot är låst. Skulle du ändå behöva ta ut pengar under bindningstiden så görs detta mot en avgift. I övrigt tillkommer det inga avgifter för framtidskontot. Sparar du i detta konto så har du möjlighet att göra insättningar till kontot när du vill.

Alternativa sparinstitut
0.70% - 0.70%
0.40% - 1.00%
0.85% - 0.85%

Låna pengar hos Handelsbanken

Är du i behov av att låna pengar så hjälper Handelsbanken dig gärna med ett lån som passar dig. Man erbjuder både bolån, bil- och båtlån, privatlån utan säkerhet samt kontokrediter. För dig som söker bolån finns det även möjlighet att ansöka om ett lånelöfte helt digitalt. Gör du detta så kan du räkna med att få svar inom 24 timmar. Samlar du dina lån hos Handelsbanken så får du ta del av låneskyddet med trygghetskapital. Detta skydd är helt kostnadsfritt och något du får ansöka om hos banken. Med låneskyddet får både du och din familj en ekonomisk trygghet då banken löser ut delar av lånet vid eventuell bortgång. Mer information om Handelsbankens låneskydd finns att tillgå på bankens hemsida.

Oavsett vad det är för typ av lån du tänkt ansöka om hos Handelsbanken så sätts alltid räntan individuellt. Detta innebär att du får en ränta och villkor som utgår ifrån dig och dina förutsättningar. För att få så låg ränta som möjligt krävs det att du har god återbetalningsförmåga och en stabil ekonomi. Vid lånande gör Handelsbanken en kreditbedömning av dig där man bland annat inhämtar en kreditupplysning från UC.
Privatlån direkt och Privatlån med flexibla villkor

Hos Handelsbanken kan du låna till vad du vill. Både med och utan säkerhet men när det gäller privatlånen som erbjuds hos banken så krävs det inga säkerheter. Vidare passar detta lån dig som är ensam låntagare och som kan tänka dig en rörlig ränta. Du ansöker om ett privatlån utan säkerhet på bankens hemsida och får ett lånebesked inom ett dygn. Du som ansöker om ett Privatlån Direkt kan låna mellan 30 000kr och 150 000kr. Räntan är rörlig och gäller samtliga kunder i banken. Du betalar samma belopp varje månad då lånet har så kallad rak amortering.

Väljer du istället Privatlån med flexibla villkor så kan ni vara fler som ansöker. Räntan på lånet sätts individuellt och du väljer själv vilket belopp du vill låna. Vill du lämna en säkerhet för lånet så kan du göra detta via exempelvis depå eller borgen. Handläggningstiden för detta lån är något längre vilket gör att du kan få vänta en tid innan du får svar på din ansökan. Fördelen med lånet är att det har flexibla villkor vilket gör att du som har svårt att få lån hos andra institut här får en chans att låna. Det krävs dock att du är 18 år eller äldre samt har din lön eller pension på ett konto hos Handelsbanken. Därtill måste din årsinkomst vara minst 200 000kr och du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Bil- och fritidslån

Detta lån passar dig som tänkt köpa dig en bil eller en motorcykel. Med ett bil- och fritidslån från Handelsbanken har du redan din finansiering klar när du hittar din drömbil. Du kan ansöka om detta lån oavsett om du tänkt köpa ditt fordon av en återförsäljare eller en privatperson. Det spelar heller ingen roll om det är en bil, en husvagn, en båt eller en motorcykel som du ska köpa. Hos Handelsbanken kan du ta ett bil- och fritidslån på mellan 50 000kr och 400 000kr. Du ansöker om ett lånelöfte helt digitalt och får sedan svar inom 24 timmar. Lånelöftet som du får är sedan giltigt i 90 dagar vilket gör att du har god tid på dig att hitta det fordon du letar efter. Räntan på detta lån sätts helt individuellt och detta görs av ditt lokala bankkontor.

Bolån

Hos Handelsbanken kan du även ansöka om bolån när du hittat din drömbostad. Därtill har du som är kund i annan bank flytta dina bolån till Handelsbanken för att komma ner i ränta. Innan du ansöker om ett bolån måste du ansöka om ett lånelöfte vilket du med fördel kan göra direkt på Handelsbankens hemsida. För att du ska vara väl förberedd när du gör din ansökan bör du ha tillgång till din månadsinkomst, dina tillgångar och skulder samt uppgifter om det objekt du tänkt att köpa. Ett lånelöfte från Handelsbanken är giltigt i sex månader. Tänk på att du enbart kan låna upp till 85% av bostadens värde. Resterande belopp måste du betala som en kontantinsats. Har du inte pengar till detta så erbjuder Handelsbanken även lån för kontantinsatsen. Räntan på det bolån du erbjuds baseras på dina ekonomiska förutsättningar, bindningstid och lånebelopp. Du har även möjlighet att få en lägre ränta om du har dina andra bankaffärer hos Handelsbanken. När denna recension skrivs ligger Handelsbankens boräntor på mellan 1,95-3,30% beroende på vilken bindningstid man väljer (2019-04-03).

Byggnadslån

Du som är kund hos Handelsbanken kan även ta ett så kallat byggnadslån. Detta lån går under namnet byggnadskredit och innebär att du kan låna pengar till det som behövs när du renoverar eller bygger ditt hus. Så fort bygget eller renoveringen är klar kan du ta fram den totala kostnaden och binda om denna i ett bolån. Du som skaffar en byggnadskredit hos Handelsbanken får tillgång till ett separat konto. På detta konto hanterar du alla transaktioner som har med byggnationen att göra. På så sätt kan du enkelt härleda vilka kostnader som gäller bygget. Handelsbanken ger dig även ett betalkort som är kopplat till samma konto. På så sätt kan du enkelt genomföra de betalningar som krävs hos respektive bygghandel.

Andra populära lånebanker
0.00% - 0.00%
5.79% - 0.00%
9.84% - 21.60%

Utbud av bankkort och kreditkort

Handelsbankens bankkort och kreditkort Har du ett lönekonto eller ett annat typ av bankkonto hos Handelsbanken så har du med största sannolikhet även ett tillhörande bankkort eller betalkort. Hos Handelsbanken erbjuder man tre olika typer av kort och gemensamt för dessa är att korten har funktion för kontaktlösa köp. På så sätt räcker det att du blippar korten vid betalning av mindre summor. Vidare kan du med dina kort även betala via mobilen om du ansluter ditt kort till Samsung Pay. Med korten från Handelsbanken har du även möjlighet att begränsa utlandsköp eller köp på internet under perioder som du själv väljer. Ändringarna gör du enkelt via bankens app eller via internetbanken.

Bankkort Mastercard

Med Handelsbanken Bankkort Mastercard får du ett kort som du kopplar direkt till ditt bankkonto. Bankkort Mastercard kostar ingenting för dig som är student eller för dig som är mellan 18-26 år. Är du äldre än så så kommer du att få betala en årsavgift på 300kr. Kortet är av typen Mastercard och fungerar således överallt runtom i världen. Du har ingen kredit vilket gör att du alltid har kontroll över dina pengar. Bankkort Mastercard är kopplad till en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. Denna försäkring aktiveras när du betalar dina resor med ditt kort från Handelsbanken.

Allkort

Detta kort är Handelsbankens egna kreditkort där du kan ansöka om ett kreditutrymme på upp till 100 000kr. Du betalar med kortet men betalar först dina köp när den månatliga fakturan kommer. Samtliga köp samlas på denna faktura och du erbjuds upp till 45 dagars räntefri kredit. Har du inte möjlighet att återbetala hela fakturans belopp så går det även bra att delbetala. Räntan för den kredit du nyttjar ligger i skrivande stund på 10,10% (2019-04-03). Handelsbankens Allkort har för närvarande en årsavgift på 360kr. För denna avgift får du dock en kompletterande reseförsäkring samt samlar bonus på alla köp du gör. Vidare får du även ta del av exklusiva erbjudanden och kampanjer. När du har ett kreditkort från Handelsbanken har du även möjlighet att designa ditt eget kort. På så sätt får du ett unikt kort som sticker ut och som möjligen även kan minska risken att någon annan tar det.

Platinum

Platinum är Handelsbankens premiumkort som även detta är ett kreditkort. Årsavgiften för Handelsbanken Platinum kreditkort ligger på hela 2400kr. För denna årsavgift får du förutom ett omfattande försäkringspaket även exklusiv concierge service och Priority pass. Kortet passar dig som reser mycket och har ett exklusivt leverne. Alla köp som du gör med ditt Platinum kort samlas på en och samma månadsfaktura. Antingen väljer du att återbetala hela beloppet och slipper på så sätt ränta. Eller så väljer du att delbetala dina utgifter och betalar då 4,55% i ränta på det kreditutrymme som du utnyttjar. Med ett Platinum kort från Handelsbanken kan du ha en kreditgräns på upp till 200 000kr.

Handelsbanken Liv

Handelsbanken Liv Inom Handelsbankens koncern ingår även Handelsbanken Liv som är Handelsbankens fondförsäkringsbolag. Tidigare hade detta bolag ett samarbete med SPP men numera sköter man sina kunders pensionsförvaltning helt själv. Vill du spara till din pension hos Handelsbanken så finns det flera olika möjligheter för detta. Du kan bland annat öppna upp ett privat pensionssparande hos banken. Innan du gör detta rekommenderar vi dig att bokar en rådgivning med Handelsbanken så att rådgivarna kan hjälpa dig att starta det sparande du behöver. Du kan också välja att samla din tjänstepension hos Handelsbanken Liv. På så sätt får du en bättre överblick över samtliga delar av din pension. Slutligen kan du även välja fonder för premiepensionen. Detta gör du via Pensionsmyndigheten där du hittar de fonder som Handelsbanken för närvarande har. Du har möjlighet att välja upp till fem fonder för din premiepension. Känner du dig fortfarande osäker på hur detta med pension fungerar så kontakta ditt lokala bankkontor så hjälper Handelsbankens rådgivare dig att komma igång.

Handelsbanken i mobilen

Handelsbanken i mobilen De flesta storbanker i Sverige har insett hur stor påverkan den nya tekniken har. Med anledning av detta erbjuder de flesta svenska banker sina banktjänster direkt i telefonen. Är du kund hos Handelsbanken kan du sköta de flesta vardagliga bankärenden direkt i din mobil. Du hittar Handelsbankens egna app i antingen Apple Store eller i Android Market.

När du väl laddat ner Handelsbankens app kan du få en överblick över samtliga bankprodukter. Du får enkelt tillgång till dina saldon och kan följa olika transaktioner som skett. Vidare kan du föra över pengar mellan både dina egna- och till andras bankkonton. Du kan därtill påbörja ett sparande eller ansöka om lån vid behov. Appen har även funktioner för att spärra och aktivera kort samt ladda ner kontantkort. En mobil tjänst som vi på Allt om Spara uppskattar är den som möjliggör för kunden att scanna fakturor. Med denna funktion slipper du själv knappa in alla siffror för belopp och OCR nummer. Istället scannar du fakturan som du via BankID sedan enkelt kan betala.

Med Handelsbanken i mobilen har du även möjlighet att sköta dina placeringar. Du får tillgång till fondtorget och listor över aktier som finns att handla på börsen. Du både köper, säljer och bevakar fonder och aktier direkt i realtid.

Private Banking

Handelsbankens Private Banking Handelsbanken har även en Private Banking avdelning för dig som innehar en större förmögenhet. Som Private Banking kund hos denna svenska storbank får du ta del av en rad förmåner och möjligheter. Du får en utvald rådgivare som du kan vända dig till vad det än gäller. Denne rådgivare har stor erfarenheter av kapitalförvaltning och situationer man kan ställas inför när man besitter en stor summa pengar. Vid ett besök på Handelsbankens Private Banking kontor kommer du och din rådgivare gemensamt ta fram en helhetslösning som passar dig. På så sätt kommer din förmögenhet förvaltas på ett sätt som passar dig och dina preferenser.

Man utgår hela tiden ifrån dig som kund och vad du vill uppnå för mål med dina investeringar. Utöver din rådgivare kommer man även knyta andra specialister till ditt team. På så sätt kan du alltid få hjälp inom andra relevanta områden som exempelvis kan gälla juridik eller skattefrågor. Alla personer som ingår i ditt team har de licensieringar och certifieringar som krävs.