Handelsbanken – pension, lån och sparkonto

HandelsbankenHandelsbanken är ytterligare en av de stora bankerna i Sverige när det gäller bankverksamheter som spara, låna och investera. De erbjuder en hel del möjligheter till detta och när det kommer till investeringar arbetar de alltid för den bästa möjliga avkastningen. De har över 400 kontor över hela landet och sammanlagt över 4 000 rådgivare och blir då en mycket lokal bank.

Om Handelsbanken

Handelsbanken har också sparkonton, som är helt och hållet situationsanpassade för varje individ, eftersom det vet att alla individer har olika behov och förutsättningar. Där finns allt från sparkonton och kapitalkonton, till framtidskonton och allkortskonton. Precis som att deras kunders behov ser olika ut, så ser också villkoren för de olika kontona ut. Olika nivåer på räntorna, olika antal uttag och olika avgifter – allt för att det ska passa kunderna bäst.

Om du vill spara dina pengar och få dem att växa, så erbjuds också olika former av placeringssparande. Givetvis kan du spara i aktier och fonder, men också andra typer av sparande som kan ge bra avkastning. För dig som vill ha lite spänning, men också en trygghet, så kan kapitalförsäkringar vara lämpliga. Ibland erbjuds också så kallade kapitalskyddade placeringar, som aktieindexobligationer och andra obligationer.

Bolån

Handelsbanken erbjuder bland annat bolån, till den som vill förverkliga sin husdröm eller kanske köpa ett sommarhus. Kanske har du hittat ditt drömhus, men inte har alla pengarna tillgängliga. Med bolån från Handelsbanken kommer du kunna låna upp till en stor del av husets marknadsvärde, och på så vis bara behöva betala själva kontantinsatsen. Skulle dessa pengar inte finnas tillgängliga, så finns också en möjlighet att låna upp till kontantinsatsen till bolånet. På så vis behöver du inte oroa dig för kostnaden för huset, sommarstugan eller lägenheten. Du får möjlighet att köpa det med hjälp av bolånet.

Din ränta på bolånet varierar lite beroende på dig och ditt lån, precis som amorteringstiden och liknande. Om du går in på dina sidor på Handelsbankens hemsida kan du börja med att ordna ett lånelöfte, om du funderar på att köpa hus och ta ett bolån. Det är inte bindande och det kostar inte heller något, med det kommer underlätta när du väl ska teckna lånet. Just därför kan det vara klokt att göra tidigt, så det är färdigt när det gäller.

Andra bolånebanker
1.64% - 2.89%
1.64% - 2.89%
5.50% - 5.50%

Byggnadslån

För att ytterligare kunna erbjuda det mesta för sina kunder, så har Handelsbanken också ett byggnadslån. Här kallas det dock för byggnadskredit, som förklarar mer om vad det egentligen är. Du får låna pengar till det som behövs under tiden du bygger eller renoverar ditt hus. När bygget är klart och du vet hur mycket det kostat binder du om det till ett vanligt bolån på den summan.

När du skaffar en byggnadskredit hos Handelsbanken får du ett separat konto, just för betalningarna för byggnationen. Med kontot kan du då betala de fakturor som inkommer, så alla kostnader som går att härleda till bygget också går på det tecknade byggnadslånet. Du får också ett betalkort som är kopplat till kontot, så du kan betala direkt i butiken. Vill du säkra upp tryggheten ytterligare i lånet så kan du teckna ett så kallat låneskydd.

Läs mer om byggnadslån

Båtlån

För dig som är båtintresserad och kanske fått syn på drömmen eller ditt nästa projekt, så kan ett bra båtlån vara lämpligt för att det ska bli möjligt. Om du är kreditprövad och godkänd efter denna, så är det fullt möjligt att ta ett lån till detta. Har du dessutom en inbytesbåt så kan det vara lägligt att använda det värdet som kontantinsatsen. Även här går det bra att använda rak amortering, lösa in hela lånet, eller annuitet på just dina egna önskemål. Handelsbanken vet att alla individer har egna behov, och de har stora möjligheter att anpassa villkoren till detta.

Avgifterna som finns i anslutning till lånet sätts även dessa av det lokala kontoret, efter det att prövningen är gjord. Beroende på vilken typ av fordon du köper, så är också återbetalningstiden olika. För att få uppdaterad information så kan du besöka Handelsbankens hemsida. Där hittar du alltid de aktuella villkoren, möjligheterna och bestämmelserna för de olika lånen.

 

Lär dig mer om båtlån

Billån

köpa bil

Att köpa en bil kan ibland kosta ganska mycket, speciellt om man ska ha en nyare. Då kan ett billån vara lämpligt, och självklart finns även detta finns som möjlighet hos Handelsbanken. Med Handelsbankens billån kan du låna till både begagnade och nya bilar, båda två lika enkelt. Amorteringen av billånet kan göras via annuitet eller rak amortering och du kan när som helst lösa in ditt lån. Avgifterna varierar och sätts av det lokala kontoret efter kredit- prövningen på den som vill låna.

Läs mer om billån

Handelsbanken fonder

Handelsbanken har ett stort och brett utbud av fonder och tjänster. Du kan välja och vraka bland aktiefonder, räntefonder, blandfonder och specialfonder. Med specialfonder menas exempelvis hedgefonder och råvarufonder, som även detta erbjuds av Handelsbanken. De erbjuder också många alternativ till att spara pengar på ett vanligt sparkonto. Det kan vara lämpligt för de som kan tänka sig ta lite mer risker och få lite mer avkastning.

Tack vare deras service och tjänster är det enkelt att komma igång med ditt fondsparande. När du öppnat din depå kan du, via deras smidiga internetbank, köpa och sälja fonder precis som du önskar. Det är enkelt att göra både i mobilen och på datorn, så du har tillgång till din internetbank dygnet runt, var du än är. Du har också möjlighet att ställa in automatiska överföringar till dina fonder varje månad. På så vis sparar du tid och ser till att ditt sparande alltid håller igång, så du slippe göra det manuellt.

I Handelsbankens egna fonder, som de förvaltar och har hand om själva, är de mycket medvetna om vad de investerar i. De lägger stor vikt vid miljö, mänskliga rättigheter, arbetsvillkor, korruption och kontroversiella vapen, när de gör investeringar i fonden. I deras eget fondutbud hittar du också aktiefonder, räntefonder, fond-i-fond, blandfonder med flera.

Fondsparande hos Nordnet

Många möjligheter

Som kund hos Handelsbanken har du också möjligheten att investera i ett enormt utbud av fonder, som andra fondbolag erbjuder. Det innebär att du har ett stort utrymme att hitta just de fonder som passar dig och ditt sparande bäst. Du har också möjligheten att skapa en varierande och hälsosam sparportfölj, med de tjänster som erbjuds.

Om du är ute efter ett fondsparande så har du alltså många möjligheter hos Handelsbanken. Du kan upprätta ett investeringssparkonto, en kapitalförsäkring, eller en fondförsäkring. Därmed finns det en hel del att välja mellan, och om du pratar med någon på banken så kan de hjälpa dig att hitta det som är bäst för just dig.

Handelsbanken Liv

Handelsbanken Liv är ett alternativ till pensionsförvaltande. Det sköts helt av bolaget Handelsbanken Liv, som är ett dotterbolag till Handelsbanken. Företaget hade tidigare ett samarbete med en annan pensionsförvaltare, SPP. Detta samarbetet har dock blommat över och nu sköter Handelsbanken Liv sina pensionsförvaltningsuppgifter helt själva.

Om du är intresserad av att ha dina pensionspengar hos Handelsbanken är detta det bolag som du ska kontakta. De huvudsakliga produkterna i bolaget är pensionsförsäkringar och kapitalförsäkringar, så de har en fokuserad uppgift i företaget. Detta innebär också att de har spetskompetens inom just detta, och att de kan hjälpa dig med precis det som du behöver ha hjälp med. Handelsbanken Liv ingår självklart också i insamlingsdatabasen Dinapensioner.se.

Handelsbanken i mobilen

Handelsbanken i mobilenAllt fler storbanker väljer att erbjuda sina banktjänster i telefonen. Det är inte så konstigt, eftersom marknaden blir mer och mer mobil och efterfrågan på lätt tillgängliga tjänster ökar. Nu sker de flesta vardagliga bankärendena i mobilerna, och Handelsbanken har erbjudit denna möjlighet i flera år. De har nämligen erbjudit sina banktjänster sedan tidigare, redan innan så kallade smarta telefoner. Nu har de däremot en egen app, tillgänglig för både iOS och Android.

I Handelsbanken app kan du enkelt och smidigt se dina saldon och transaktioner, såväl som mellan dina konton och andras konton. Du kan enkelt föra över pengar till andras och dina egna konton. Du kan också spärra, aktivera, öppna och stänga dina kort, samt ladda kontantkort. Med möjligheten att skanna fakturor kan du snabbt och enkelt betala dina räkningar och fakturor, utan att behöva mata in varje siffra för sig. Du kan också köpa, sälja och bevaka dina fonder och aktier, samt handla med aktier i realtid.

Appen är gratis till både Android och iOS och du kan logga in på två olika sätt. Antingen kan du använda Mobilt Bank-ID tillsammans med ditt personnummer, precis som om du loggar in via datorn. Vill du hellre logga in med en kod, så får du en personlig kod just för din inloggning. Detta är som en pin-kod som bara funkar med ditt personnummer,och du behöver godkänna enheten innan du loggar in. Det är alltså ingen som kan ta din kod och logga in någon annanstans, eftersom det bara funkar på dina godkända enheter.

Handelsbanken privat

Handelsbanken har en speciell sida för just privatpersoner, för att skilja på privata tjänster och företagstjänster. Med Handelsbanken Privat kan du investera, spara och låna på flera olika sätt, samt få rådgivning om allt som rör dina bankärenden. Som privatperson har du också telefonsupport dygnet runt som du kan ringa till om du skulle ha problem eller undrar något. Teknisk support har ett telefonnummer och bankärenden har ett annat. Detta är för att lättast kunna ge den support du behöver, utan långa köer och växlar.

Om du har en fråga mellan kl 9 och 21 på vardagar, så har du också tillgång till en live chatt. I denna kan du chatta med de rådgivare som arbetar på Handelsbanken. De kan hjälpa dig med det allra mesta kring frågor och support. Om du har bankärenden får du dock gå in på ett kontor, ringa numret om bankärenden eller logga in på dina sidor.

Private Banking

Som Private Banking-kund hos Handelsbanken får du flera förmåner, möjligheter och erbjudanden. Bland annat får du en utvald rådgivare just för dig, som har lång erfarenhet av rådgivning och kan svara på de allra flesta frågor som dyker upp. Tillsammans med din rådgivare tar ni fram det koncept som passar just dig och är det frågor som dyker upp, så finns rådgivaren där för att svara och hjälpa.

Rådgivaren, som finns på ditt lokala kontor, hjälper dig med allt som kan tänkas komma upp när du ska förvalta din förmögenhet. Du får en helhetsrådgivning i fyra steg för att du ska kunna förvalta din förmögenhet rätt. Först kartläggs din förmögenhet, för att se i vilken form den finns och vad som kan göras med den. Sedan görs en behovsanalys – vad är det du vill uppnå med ditt sparande och dina investeringar?

Som det tredje steget får du en personligt utvald helhetslösning, för att kunna täcka in alla de moment som ingår i att förvalta en förmögenhet. I det sista steget görs en uppföljning på ett sätt som passar dig, för att se så du är nöjd med alla delar av din helhetslösning. Om du skulle vara missnöjd med något, så rättas detta såklart till och skräddarsys för att du ska bli helt nöjd.

Spara på konto

Om du vill spara pengar i annat än fonder och aktier, som vi berättar mer om under rubriken ”Handelsbanken Fonder”, så kan ett sparkonto vara lämpligt. Handelsbanken erbjuder främst tre möjligheter för dig som vill ha ett sparkonto.

Ett vanligt sparkonto ger dig ingen ränta, men du behöver inte heller har en summa att börja med. Minsta beloppet är 0 kronor och det krävs inte att du sparar på en viss tid. Ett Placeringskonto Privat har istället en gräns för det minsta beloppet, men ger också en bättre ränta. Minsta spartiden är 3 månader.

Ett framtidskonto har istället en rörlig ränta och kortaste spartiden på 1 år, men har inget lägsta belopp. Med detta konto kan du enkelt sätta in dina pengar och börja spara från första kronan och se dem växa efter hand. Sätt in varje månad, eller när du har möjlighet. För aktuella sparräntor, se Handelsbankens hemsida. Där finns alltid de aktuella räntorna och villkoren.

Andra sparinstitut
5.50% - 8.10%
4.50% - 9.50%
0.15% - 0.90%

Låna hos Handelsbanken

Hos Handelsbanken kan du som privatperson låna till flera olika tillfällen, såväl stort som smått. Det finns både ekonomisk trygghet och skydd för de lån som knyts till kunderna. Generellt följer de villkoren som är lagstadgade och förutbestämda, med några skillnader. I det stora hela är det dock som på de flesta andra banker, och du hittar aktuella räntorna och villkoren på Handelsbankens hemsida.

För att ta del av ett lån krävs kreditkontroller, så om du har betalningsanmärkningar eller liknande kan du få svårt att ta ett lån. I vissa fall krävs en borgensman, för att banken ska ha ytterligare en säkerhet. Om detta skulle vara fallet, så är Handelsbanken såklart mycket hjälpsamma och ser till att allt går rätt till. Du får hjälp med allt kring det och de ser till att det blir smidigt gjort, så du kan ta ditt lån så snart som möjligt.