Lånekalkylator kalkylator för lånekostnad

Att låna pengar är i stort sätt något som alla människor gör någon gång under sin livstid. Det är dock inte alltid helt enkelt att förstå de kalkyler som kommer med lånet. Med anledning av detta erbjuder vi på Alltomspara.se en kalkylator för lånekostnad så att du enkelt ska kunna se vad ett lån skulle kosta dig. Med vår lånekalkylator kan du jämföra kostnaden för olika lån och se vilket lån som passar dig bäst.

Använd vår kalkylator för lånekostnad

Vår kalkylator för lånekostnad är väldigt enkel att använda. Börja med att fylla i vilket belopp som du har tänkt dig att låna. Välj sedan hur ofta du vill ha en faktura utskickad till dig för betalning av amortering och ränta. Välj också vilken lånetyp som ditt lån är kopplad till. Rak amortering innebär att du betalar av samma summa varje betalningsperiod. Annuitet är istället att beloppen ändras utifrån en formel som banken bestämt. Detta innebär att du inledningsvis betalar högre ränta och en lägre amortering för att sedan minska räntan och öka amorteringen över tid. Avsluta med att justera reglagen för återbetalningstid och den ränta du blivit erbjuden. Därefter kommer du veta exakt vilken lånekostnad du får på ditt lån.

Räkna på ditt lån

Låna pengar gör i stort sätt alla människor någon gång under sin livstid. Det är dock inte alltid helt enkelt att förstå de kalkyler kommer med lånet. Använd vår kalkylator för lånekostnad för att enkelt se vad lånet kostar.
kr

Kalkylera på lån med Lendo

Så presenteras lånekalkylatorns resultat

Allt eftersom du sätter in dina variabler kommer du märka att en tabell presenteras där siffrorna anpassas efter dina förutsättningar. När alla variabler är satta till dina förutsättningar presenterar kalkylatorn de siffror som gäller för just ditt lån. Du ser nu vad storleken blir på din amortering varje månad. Du ser även vad kostnaden för ränta blir. Dessa adderas sedan vilket ger dig den totala månatliga kostnaden för ditt lån. Slutligen kan du även se hur mycket ränta som du totalt kommer att betala under hela din återbetalningstid. Allt detta ger dig en bra överblick över hur kostnaderna för ett eventuellt lån kommer att se ut.

Om du får andra förutsättningar för ditt lån genom att du exempelvis förhandlar ner räntan så kan du enkelt göra en ny beräkning. Du knappar då bara in de nya uppgifterna och en ny kalkyl kommer visa sig. Det finns ingen övre eller undre gräns för vilka lånebelopp du kan föra in i vår lånekalkylator. Därmed fungerar den lika bra oavsett om du ämnar att ta ett smslån eller ett bostadslån.
Faktorer som påverkar lånekostnaden

Det finns många faktorer som påverkar lånekostnaden. Främst handlar det om vilken ränta du får på lånet. Månadskostnaden för ett lån kan variera rejält beroende på om du har hög eller låg ränta. Detta är även något du kan se när du använder vår lånekalkylator och jämför lån med olika räntor. Du ska alltid sträva efter att få ner din låneränta så mycket som möjligt. Låneräntan skiljer sig beroende på vilken bank eller vilket låneinstitut som beviljat dig lånet. Men även dina ekonomiska förutsättningar är avgörande i hur räntan sätts. Desto bättre och mer stabil ekonomi du har desto lägre räntor kommer du också att kunna få. Har du istället dåliga ekonomiska förutsättningar med låg återbetalningsförmåga får du förvänta dig en högre ränta. Du kan jämföra lån och räntor hos www.kreditkoll.nu.

Oavsett hur dina ekonomiska förutsättningar ser ut så ska du alltid se till att jämföra bankerna och låneinstituten. Har du möjlighet så ska du även förhandla om räntan i den mån det går. Om du själv är osäker på vilken ränta du kan få så kan du med fördel använda dig av låneförmedlare. Dessa finns det gott om och du har säkerligen redan hört talas om förmedlare så som Lendo och Compricer. Andra saker som kan påverka den totala lånekostnaden är avgifter. Det handlar dels om uppläggningsavgifter men även avgifter kopplade till den avi du varje månad får hem i brevlådan. Ett tips för att få ner kostnaden är att betala ditt lån via autogiro eller åtminstone välja e-faktura framför pappersfaktura.

Få ner lånekostnaden genom att samla dina lån

Om du dragit på dig många lån och krediter så kan det vara läge att kolla upp alternativ för att få ett så kallat hopbakslån. Ett hopbakslån är egentligen ett helt vanligt privatlån med skillnaden att lånet inte ska användas till konsumtion. Istället är syftet med lånet att betala av mindre lån och krediter som står och kostar onödigt dyra pengar. Räntan på ett större privatlån är nämligen ofta lägre än räntan på högkostnadskrediter så som snabblån och krediter kopplade till diverse betalkort. Med andra ord kan du tjäna en hel del genom att samla dina lån och krediter. Du får då enbart ett lån att hålla koll på samtidigt som ränta och avgifter blir lägre.

Många banker och låneinstitut erbjuder idag hopbakslån. Du kan enkelt jämföra dessa direkt via datorn. Om du känner dig osäker på hur du ska gå tillväga så går det givetvis lika bra att gå ner till ditt lokala bankkontor. Där berättar du för din bankkontakt att du vill samla dina småkrediter i ett större lån och att du givetvis vill ha så låg ränta som möjligt. Man ska inte underskatta vad ett personligt möte kan innebära!

Consector jämför räntor och lån

Kalkylera mera

När du väl börjat kalkylera på dina lånekostnader så kanske du inser att det finns mycket att vinna på detta. Då kan vi rekommendera dig att se över våra övriga kalkyler här på Allt om Spara. Vi erbjuder bland annat en sparkalkylator där du kan kalkylera för sparande genom att ange sparränta, månatligt belopp samt tiden du tänkt spara. Det resultat du får när detta är gjort visar vilken potentiell avkastning ditt sparande kan ha om du fortsätter i samma takt. Utöver detta tillhandahåller vi kalkylatorer för bland annat elförbrukning (samt kostnader kopplade till denna), valuta och räntor.

Det finns många sätt att påverka sin privatekonomi och detta oavsett det gäller lånande eller sparande. Det finns ingen anledning att betala mer än nödvändigt för lån och övriga kostnader när pengarna kan användas till roligare saker! Så börja använda våra kalkylatorer idag så kommer du snabbt att upptäcka vart sparmöjligheterna finns för just dig! Har du några frågor om våra kalkylatorer eller kanske tips på hur dessa kan förbättras så är du välkommen att kontakta oss på Alltomspara.se.