American Express Blue Cashback

American Express Blue Cashback American Express Blue Cashback är ett kreditkort från den kända kortutgivaren American Express. Kortet har blivit väldigt populärt på senare tid och det florerar just nu mycket tv-reklam där American Express Blue Cashback marknadsför. Med andra ord är det inte helt utan anledning som du kanske redan känner igen kortet och dess förmåner. Den främsta förmånen med ett Amex Blue är att du får cashback varje gång du handlar med kortet. American Express ger dig inte mindre än 1,25% återbäring för dina köp. Återbäringen krediteras ditt kort en gång om året så länge du har ditt Amex Blue.

Eftersom American Express Blue Cashback även är ett kreditkort så kan du även använda kortet för att handla på kredit. Med ett Amex Blue kan du ansöka om en kredit på upp till 550 000kr. Man erbjuder dessutom en räntefri kredit på 55 dagar vilket gör att du kan undvika att behöva betala ränta. Just nu bjuder American Express nya kunder på tre månaders gratis avgift vid anskaffande av ett American Express Blue Cashback kort.

Ansök om American Express Blue Cashback

Återbäring på alla köp med American Express Blue Cashback

Amex Blue cashback Den stora tillgången med American Express Blue Cashback är återbäringssystemet. Varje gång du handlar med ditt Amex Blue erhåller du 1,25% i cashback. Använder du kortet frekvent kan du alltså tjäna mycket pengar. Återbäringen sätts in av American Express en gång per år. Om du är ivrig med att tjäna poäng kan du ansöka om ett extrakort. Detta extrakortet kan användas av en familjemedlem eller annan anhörig som också tjänar poäng åt dig. Återbäringen registreras automatiskt varför du aldrig behöver tänka på något extra när du använder kortet.

Utöver den cashback du får med ett Amex Blue så ger kortet dig även andra förmåner. Bland annat kan du njuta av förtur till evenemangsbiljetter samtidigt som du får fast track på Ericsson Globe. Därutöver ingår en extra reseförsäkring som aktiveras när du bokar din resa med ditt American Express Blue Cashback kort. Reseförsäkringen ger dig bland annat avbeställningsskydd och ersättning vid försenat bagage. Men försäkringen täcker även mycket annat som inte den reseförsäkring som ingår i din hemförsäkring gör. För fullständig information om försäkringen som är kopplad till Amex Blue rekommenderar vi dig att besöka American Express hemsida. Slutligen så får du alltså även fördelen av att nyttja en räntefri period om 55 dagar med ditt American Express Blue Cashback kort.

Räntefri kredit och 0kr i medlemsavgift med Amex Blue

Just nu pågår en kampanj där American Express bjuder nya kortkunder på 3 månaders gratis medlemskap. Detta innebär att du under dina tre första månader med ditt Amex Blue inte behöver betala någon avgift. Annars ligger årsavgiften på kortet på 420kr och avgiften betalas årsvis. Med ett American Express Blue Cashback slipper du även aviavgifter, uppläggningsavgift och fakturaavgifter. Det enda du kan komma att betala extra är ränta om du inte håller dig till den räntefria perioden på 55 dagar.

När räntan väl slår in på ditt Amex Blue så innebär denna 15,99% på krediten som nyttjas (2019-03-06). Kostnaden för den nyttjade krediten kan alltså dra iväg rejält om du inte ser till att betala i tid. American Express skickar ut en faktura varje månad och betalar du fakturan i sin helhet slipper du alltid ränta och övriga avgifter.

Grundkrav för American Express Blue Cashback

✔ Minst 18 år gammal
✔ Folkbokförd i Sverige
✔ Inkomst från tjänst, pension eller företag
✔ Inga betalningsanmärkningar

Ansök om ett Amex Blue redan idag

Om du vill börja tjäna cashback med American Express så är det läge att ansöka om ett Amex Blue nu. Detta gör du genom att klicka vidare dig till American Express via våra länkar här på Alltomspara.se. Där väljer du ”Ansök” och sedan kommer du att dirigeras om till ett ansökningsformulär. I detta formulär börjar du att skriva in personliga uppgifter så som namn, email, telefonnummer, personnummer och adress. Du får även ange vad för typ av boendeform du har idag.

Gör en ansökan direkt

När du sedan klickar dig vidare till nästa steg vill American Express ha uppgifter om din ekonomi. Detta för att kunna bedöma din kreditvärdighet. Detta ligger dels till grund för om du ska bli beviljad ett kort men även om hur stort kreditutrymme du kommer att bli erbjuden. När all information är ifylld får du kontrollera att alla uppgifter stämmer innan du skickar iväg ansökan. När detta görs tar American Express en kreditupplysning på dig. Kreditupplysningen inhämtas från UC och kommer därmed att ge dig en förfrågan i registret. Visar det sig att allt ser bra ut så får du ett positivt besked på din skärm och ditt American Express Blue Cashback skickas sedan hem till dig tillsammans med din nya PIN-kod. Därefter är du redo att börja samla återbäring med ditt kort!