Ikano kort

Ikano kort Ikano kort är det populära kreditkortet från IKANO Bank. Kortet är ett VISA kort som innehåller mängder med fantastiska månadsrabatter och andra fördelar. IKANO Bank är en känd aktör på marknaden vilket gör att du kan känna dig trygg med ett kreditkort från denna bank. Kortet är synonymt med bra villkor och låga räntor vilket är uppskattat av de allra flesta. Något annat som gör att Ikano kort står ut bland mängden är att kunder även kan betala fakturor med kortet. Detta möjliggörs genom ett samarbete med betaltjänsten Betalo. Därtill får kortinnehavare även ta del av andra förmåner så som gratis årsavgift och en kompletterande reseförsäkring. Med ett Ikano kort kan du ha upp till 60 000kr i kredit. Detta är en ganska låg gräns om man jämför med hur konkurrerande kort är uppbyggda. Å andra sidan kan det vara bra för dig som har svårt att hantera krediter.

Något som utmärker IKANO Bank och som även kan appliceras på bankens kreditkort är de transparenta avgifterna. IKANO Bank är alltid tydliga med vilka avgifter och räntor som gäller. Därmed riskerar du inte att känna dig lurad eller snuvad på pengar som gått till onödiga kostnader. Kortet erbjuder även delbetalning men vill du undvika kreditränta så ska du se till att betala din månadsfaktura från Ikano i tid.

Ansök om Ikano kort

1% rabatt på drivmedel med Ikano kort

Drivmedelsrabatt med Ikano kort Med ett Ikano kort i plånboken kan du räkna med att få ta del av en rad olika förmåner. Bland annat ger Ikano kort dig 1% rabatt på drivmedel när du tankar med kortet. Som mest kan du samla på dig otroliga 6000kr i drivmedelsrabatt per år. Ikano kort räknas därtill som ett shoppingkort vilket innebär att du får rabatter i olika butiker varje månad.

På IKANO Banks hemsida kan du kolla in rabattkalendern där man varje månad presenterar i vilken bransch som man erbjuder aktuella rabatter. Det kan bland annat handla om rabatt i smyckes- och klockbutiker, i sportbutiker samt hos flygbolag. Rabatten du erbjuds varierar men ligger i regel på mellan 5-20%. Med andra ord kan du verkligen spara pengar vid dina köp om du använder ditt Ikano kort frekvent. Allt sköts helt automatiskt och VISA-kortet från IKANO Bank känner igen vilken typ av butik du handlat i. Därmed kan rätt rabatt dras helt automatiskt utan att du behöver lägga någon extra energi på det.

Utöver all rabatt du kan få med ditt Ikano kort så ger kortet dig även en gratis reseförsäkring. Se bara till att betala minst 75% av kostnaden av din resa med Ikano kort så aktiveras försäkringen som gäller för både dig och din familj. I reseförsäkringen ingår bland annat ersättning vid försenad avgång eller försenat bagage. Med kortet får du även Ikano Betalskydd som kan vara bra om olyckan skulle vara framme. Då går nämligen IKANO in och hjälper till med din avbetalning. Slutligen så har Ikano kort ingen årsavgift vilket är en grym förmån i sig!

0kr i årsavgift och möjlighet till delbetalning

Du betalar alltså ingen årsavgift när du har ett Ikano kort. Man tar heller inte ut några dolda avgifter för kortet utan du kan alltid enkelt se vilka kostnader som kortet är kopplat till på Ikanos hemsida. Använder du dig av krediten på kortet så kommer du att få betala en månatlig aviavgift på 25kr. Du kan dock välja att få fakturan digitalt via Kivra men det krävs att du beställer detta. Väljer du att ta ut pengar med ditt Ikano kort så får du betala en avgift på 2% av uttagsbeloppet. Du får minst betala 35kr vid varje uttag du gör oavsett om detta sker i Sverige eller utomlands. Använder du ditt kreditkort för köp utomlands så lägger IKANO Bank även på ett valutapåslag på 1,5% av köpbeloppet.

Betalar du inte din faktura i tid så tar banken ut en påminnelseavgift på 50kr. Du riskerar även en förseningsavgift på lika mycket pengar. Du betalar enbart ränta på den kredit du nyttar med ditt Ikano kort. Dock har du upp till 55 dagars räntefri kredit då ingen ränta tas ut. Betalar du inte inom den räntefria perioden så debiteras du en ränta på 13,40% (2019-03-12). Du kan även välja att delbetala din faktura till bra villkor. Du behöver då bara betala 5% av den totala skulden och kan skjuta fram resterande belopp till nästa månad. Vid delbetalning så tar IKANO Bank enbart ut en månadsränta på 1,12%.

Grundkrav för Ikano kort

✔ Fast inkomst på minst 100 000kr/år
✔ Fri från betalningsanmärkningar
✔ Över 18 år gammal
✔ Folkbokförd i Sverige

Ansök om Ikano kort med 60 000kr i kredit

Vill du ansöka om detta populära kreditkort så gör du det direkt på IKANO Banks hemsida. Klicka bara på någon av de länkar vi har i denna recension så kommer du direkt till formuläret. Din ansökan inleds med att du får välja om det är du ensam som ansöker om ett kort eller om ni är två. Därefter får du fylla i dina personuppgifter och kontaktuppgifter. Du måste också ange din boendeform samt information om din anställning och ekonomi. I ansökningsformuläret får du också välja hur stor kredit du vill ha kopplad till kortet. Du kan välja på en kredit mellan 1000- 60 000kr. Se till att inte ha en större kredit än du vet att du kan hantera. I IKANO Banks ansökningsformulär måste du också svara på rutinmässiga frågor om dig själv. Detta för att banken ska få en bättre kundkännedom om dig. Frågorna måste ställas enligt nuvarande penningtvättslag.

Gör en ansökan direkt

När du fyllt i allt som krävs får du godkänna kreditvillkoren och se över din ansökan. Ser allt bra ut så går du vidare till nästa steg där du får identifiera dig. I samband med detta kommer IKANO Bank även att ta en sedvanlig kreditupplysning. Detta för att följa god kreditgivningssed samt att se så att du verkligen har de ekonomiska förutsättningar som krävs för att ha ett Ikano kort. När detta är gjort får du se ett resultat på skärmen som visar om du blivit beviljad ett kreditkort eller inte. Om du får ett positivt besked kommer kortet att skickas hem till dig inom några dagar. Undrar du något medan du går igenom ansökningsprocessen så kan du alltid ringa Ikanos hjälplinje på 0476-587125.