Komplett Bank Mastercard

Komplett Bank Mastercard Komplett Bank Mastercard är ett kreditkort från den svenska nischbanken Komplett Bank. Detta är en bank som grundades 2014 och som bland annat erbjuder konsumentkrediter och finansieringstjänsten. Banken står under tillsyn av Finansinspektionen vilket gör att du kan känna dig trygg när du har ett Komplett Bank Mastercard. Vidare samarbetar banken med Komplett Group. Denna koncern står bakom många kända onlinebutiker så som Komplett.se och Webbhallen. Handlar du hos dessa e-handelsbutiker så kommer ett Komplett Bank Mastercard att passa dig som handen i handsken. Med kortet tjänar du bland annat bonuspoäng som kan användas när du inhandlar varor. Du kan dessutom använda dina insamlade poäng till att betala av fakturor.

Oavsett om du är kund hos Komplett eller inte så kan det löna sig att ha ett Komplett Bank Mastercard. Kortet har ingen årsavgift och erbjuder dig ett kreditutrymme på upp till 50 000kr. Förutom att du får bonus på alla köp med kortet så kan du även använda Komplett Bank Mastercard till att betala fakturor. Dessutom får du upp till 50 dagars räntefri kredit så att du aldrig behöver stressa med betalningen. Eftersom kortet är av typen mastercard så fungerar det som betalmedel på de flesta butiker över hela världen.

Tjäna bonuspoäng med Komplett Bank Mastercard

I samarbete med webbshoppen Komplett erbjuder Komplett Bank Mastercard ett riktigt intressant lojalitetsprogram. I detta program tjänar kortkunder bonuspoäng vid samtliga köp som görs med kortet. Flest poäng tjänar du när du handlar hos Komplett.se. När du gör detta får du hela 4% i bonus som sedan omvandlas till poäng. Övriga varuköp så som livsmedel, drivmedel och resturangbesök ger dig istället 0,5% bonus. Dessutom får du 1% bonus på samtliga enskilda köptillfällen som överstiger 20 000 kr. Däremot ges ingen bonus för kontantuttag, pengaöverföringar via tredjeparts betalningslösningar eller överföringar.

100 bonuspoäng motsvarar 100kr vilket gör att du kan tjäna en hel del pengar med Komplett Bank Mastercard. För dig som inte är bekant med nätbutiken Komplett.se kan vi berätta att det finns allt möjligt att köpa här. I utbudet hittar du bland annat mobiltelefoner, vitvaror och leksaker. Bonuspoängen som du samlar på dig med ditt Komplett Bank Mastercard kan du växla in mot pengar som du kan nyttja till nya köp. Därtill kan du även avbetala fakturor med hjälp av dina bonuspoäng.

Andra fördelar med detta kreditkort från Komplett Bank är att du slipper betala årsavgift. Du kan även välja att skjuta upp betalningen vid enskilda köp. Därtill har du möjlighet att använda kortet vid betalning av räkningar.

Gratis årsavgift och avgiftsfria kontantuttag

Den stora behållningen med Komplett Bank Mastercard är de sjyssta villkoren. Bland annat betalar du ingenting för att ha kortet då man helt tagit bort själva årsavgiften. Ett annat stort plus är att man alltid kan göra avgiftsfria kontantuttag med kreditkortet. Detta till skillnad mot hur det fungerar med många andra kreditkort där du måste betala en viss procent av uttagsbeloppet. Du kan dessutom välja att vänta med betalning vid enskilda köp. Dessutom kan du med ett Komplett Bank Mastercard glädja dig åt upp till 50 dagars räntefri kredit. Skulle du däremot inte betala din månatliga faktura i tid så kommer en ränta att läggas till din skuld.

Räntan på detta kreditkort debiteras enbart på den kredit du nyttjat. Skulle du vänta för länge med betalning så kommer Komplett Bank att lägga på en ränta som ligger på 21,40% (2019-03-14). När du gör uttag med ditt kort så aktiveras räntan direkt och denna ränta är betydligt högre och ligger på 24,90%. Med andra ord ska du undvika att ta ut pengar med kortet om det inte är nödvändigt.

Grundkrav för Komplett Bank Mastercard

✔ Minst 20 år gammal
✔ Fri från betalningsanmärkningar
✔ Anställning av någon form

Ansök om ett kreditkort från Komplett Bank

Om du är en flitig shoppare på Komplett.se så kan det absolut löna sig att skaffa ett kreditkort från Komplett Bank. Du ansöker om kortet direkt på Komplett Banks hemsida. Där får du fylla i ett formulär som inleds med att du ska ange ditt personnummer, telefonnummer och email adress. Komplett Bank vill även veta om du bor i hus, villa, är inneboende eller hyr din bostad. Du får även uppge om du delar din bostad samt om det finns några barn i hushållet. Vidare får du uppge om du är anställd, egenföretagare eller pensionär. Har du inte inkomst från någon typ av tjänst eller pension kommer du inte att bli beviljad ett kreditkort. Slutligen måste du uppge hur hög månadsinkomst du har.

När alla fält i ansökningsformuläret är ifyllda får du godkänna de allmänna villkoren. Därefter kan du skicka in din ansökan om ett Komplett Bank Mastercard. Banken kommer då att ta en kreditupplysning på dig för att se att du uppfyller de kriterier som krävs. Om du godkänns som ny kortkund så kommer du att få välja en egen PIN-kod. Därefter skickar Komplett hem ditt kort inom några dagar.