Komplett Bank

Komplett Bank Komplett Bank grundades 2014 och har tillstånd från Finansinspektionen att erbjuda konsumentkrediter och refinansieringstjänster. Banken är från början norsk men har alltså även givit sig in på den svenska lånemarknaden. Utöver flexibla lån utan säkerhet kan kunder hos Komplett Bank även ha bankkonto och kreditkort. Banken ingår i Komplett Group som även bedriver många ledande nätbutiker i Skandinavien. Du känner säkert redan till Komplett.se som är en av de nätbutiker som Komplett Group driver. I butiken kan man handla alltifrån datorer till vitvaror och leksaker. Köper man en produkt så kan man använda sig av de finansieringstjänster som Komplett erbjuder.

Hos Komplett Bank kan du låna till vad du vill. Det spelar alltså ingen roll om du ska använda lånet till en kontantinsats eller om du ska inhandla en bil. Samtliga lån som erbjuds är utan säkerhet och banken behöver därför inte ha reda på vad pengarna ska användas till. Med flexibla avbetalningsplaner och en bra tjänst i övrigt har Komplett Bank blivit ett populärt alternativ till storbankerna.

Besök Komplett Bank

Lån upp till 500 000kr med flexibel avbetalning

Komplett Bank erbjuder lån på mellan 10 000- 500 000kr. Du använder pengarna hur du vill och kan låna mer löpande så länge summan är inom ramen för ditt lånelöfte. Man arbetar med flexibel avbetalning vilket innebär att du kan betala av lånet på ett sätt som passar dig. Räntan sätts individuellt efter en kreditbedömning som Komplett Bank gör på dig. I skrivande stund erbjuder banken en nominell låneränta från 4,90% till 19,90% (2020-07-10). Hur låg ränta du får beror dock på hur kreditvärdig du är samt hur din återbetalningsförmåga ser ut. Ett lån från Komplett Bank passar dig som vill samla dina lån och krediter på en enda månadsfaktura. Räntan här är i regel bättre den man har på smslån och delbetalningar.

Räntan på de flexibla lån som Komplett Bank erbjuder är rörlig. Detta innebär att den kan komma att förändras under lånets löptid. Dock får du alltid reda på en ändring minst sex veckor innan ändringen trär i kraft. Eftersom man inte har en fast avbetalningsplan behöver du inte alltid amortera. Komplett Bank fakturerar istället varje månad ett minimum belopp som enbart inkluderar de räntor och avgifter som du måste betala.

Komplett Bank erbjuder lån på upp till 500 000kr med flexibel avbetalning. Du kan även ansöka om ett bankkonto eller ett kreditkort.

Representativt exempel: Lån på 140 000 kr under 5 år, nominell ränta 10,25 %, effektiv ränta 11,47 %, uppläggningsavgift 495 kr, totalt 182 246 kr. Exemplet förutsätter att lånet betalas tillbaka med lika stora månadsbelopp på 3 037 kr under 5 år.

Ansök om Flexibelt Lån hos Komplett Bank

Om du vill samla befintliga lån och krediter eller ta ett lån av annan anledning så kan du göra en låneansökan hos Komplett Bank. Allting sker digitalt direkt via bankens hemsida. Du får ange lånebelopp men till skillnad mot hur det går till hos andra banker så anger du ingen återbetalningstid. Detta då denna tid är flexibel vilket gör att du alltid själv bestämmer hur mycket du ska amortera. I ansökan får du även kryssa i om du tänkt att samla krediter och lån samt om du har en medsökande på lånet. Därefter lämnar du några personliga uppgifter samt anger information om din boendeform, civilstånd och arbetssituation. I samband med din låneansökan kan du även uppge om du även vill ha ett Komplett Bank Mastercard.

När Komplett Bank har fått in all information kommer en kreditupplysning att tas. Därefter bedömer banken din kreditvärdighet med hjälp av sin interna scoringmodell. Anser banken att du har den kreditvärdighet som krävs så kommer du att få ett erbjudande om lån. Tycker du att erbjudandet ser bra ut och accepterar den ränta och de villkor som är knutet till lånet så kan du acceptera det. Du får då signera lånehandlingarna via ditt BankID. Komplett Bank betalar sedan ut lånet samma dag som du signerat handlingarna.

Komplett Bank Mastercard

Komplett kreditkort Hos Komplett Bank kan du även ansöka om ett Komplett Bank Mastercard. Detta kort är ett kreditkort som ger dig bonus på alla dina köp. Kreditkortet har ingen årsavgift och du kan göra kontantuttag med kortet helt utan avgift. Dessutom har du upp till 50 dagars räntefri kredit vilket innebär att kortet inte kostar dig något extra så länge du sköter betalningen. Bonussystemet som är knutet till Komplett Bank Mastercard innebär att du får 100kr tillbaks per 100 bonuspoäng. Du kan tjäna upp till 500 bonuspoäng varje månad och på 4% intjäning när du handlar på Komplett.se.

Om du väljer att betala efter den räntefria perioden är över kommer en årlig nominell ränta på 21,40% att tas ut. Om du dessutom gör kontantuttag så ligger räntan i skrivande stund på 24,90%. Med andra ord bör du betala i tid om du inte vill få en massa dyra extrautgifter. Om du tar emot dina fakturor från Komplett Bank via post så kommer en aviavgift om 35kr att tas ut. Denna avgift slipper du dock om du väljer e-postfaktura istället.

Grundkrav för att få låna hos Komplett Bank

Om du är intresserad av det lån som erbjuds hos Komplett Bank så finns det vissa grundkrav som du måste uppfylla. Du måste vara folkbokförd i Sverige samt ha fyllt 20 år. Komplett Bank accepterar heller inga betalningsanmärkningar eller inkassoskulder. Man skriver inget om inkomst på sin hemsida men eftersom Komplett Bank gör en kreditupplysning så kommer dina inkomster, skulder och tillgångar att granskas. Om banken inte anser att du har en tillräckligt stabil ekonomisk situation kommer inget lån att beviljas.

När det gäller kraven för att få skaffa ett kreditkort så är dessa i stort sett detsamma. Den sökande måste ha fyllt 20 år och får inte ha några aktiva betalningsanmärkningar på sig. Därutöver värderar Komplett Bank din kreditvärdighet innan de bestämmer sig för att bevilja ett kreditkort eller inte.