Supreme Card World

Supreme Card World Det populära kreditkortet Supreme Card World ges ut av den svenska banken Resurs Bank. Kortet är ett av fyra olika kreditkort som denna bank erbjuder. Andra kort i Resurs Banks serie är Supreme Card Woman, Supreme Card Gold och Supreme Card Green. När det gäller Supreme Card World så handlar det om ett resekort som är proppfullt med intressanta förmåner. För att utnyttja dessa förmåner till max krävs det dock att du reser en del. Därtill har kortet en ganska hög årsavgift som ska kompensera för alla de förmåner som kortinnehavare får ta del av. Är du beredd att betala årsavgiften som kortet innebär så kan du dock njuta av att samla bonus på samtliga köp som du gör med ditt Supreme Card World.

Med kortet får du dessutom concierge service som är tillgänglig dygnet runt. Detta innebär att du har en avdelning som helt kostnadsfritt hjälper dig med bokningar och andra tjänster. Resurs Banks flaggskepp till kreditkort ger dig även en riktigt bra reseförsäkring där bland annat avbeställningsskydd och nödkontanter ingår. Vidare får du som har ett Supreme Card World från Resurs Bank även en lounge key som mot en avgift ger dig tillgång till de flesta flygplansloungerna runtom i världen. Detta är bara några av de alla fördelar som detta kreditkort innebär. Självklart är kortet utrustat med en blipp-funktion som gör att du alltid har möjlighet att göra kontaktlösa betalningar.

Ansök om ett Supreme Card World

Concierge service och lounge access med Supreme Card World

Concierge service med Supreme Card World För dig som reser en del kommer Supreme Card World minst komma väl till pass. För det första så erbjuder kortet dig en kompletterande reseförsäkring när du betalar minst 75% av resan med ditt kreditkort. Reseförsäkringen täcker inte bara dig utan hela din familj om denna reser med dig. Tack vare försäkringen kan du få ersättning vid missad anslutning eller om ditt bagage försenats. Vidare ingår ett avbeställningsskydd samt självriskreducering för din hemförsäkring. Något som är specifikt för just Supreme Card World kortet är att du även kan erbjudas nödkontanter och nödbiljetter. Detta om du mister dina värdehandlingar när du är utomlands och finns registrerad i StopService.

En av de stora behållningarna med Supreme Card World är den concierge service du får tillgång till. Oavsett var du är i världen kan du använda denna kostnadsfria service för att exempelvis få hjälp med att boka hotellrum eller få ett bord på en specifik restaurang. Servicen är öppet dygnet runt och kan användas i de flesta syften där du behöver få någonting ordnat på ett smidigt sätt. Under ditt första år med ett Supreme Card World får du även fri tillgång till flygplatslounger världen över. Besöken gäller dig plus en vän och i loungerna kan ni bland annat njuta av fri mat och dryck samt tillgång till wifi och tidningar. Utöver alla dessa förmåner tjänar du även poäng när du använder ditt kreditkort. För varje krona du handlar för får du en poäng. Poängen kan sedan användas i Supreme Cards egna poängshop.

Räntefri delbetalning möjlig med kortet

För att skaffa ett Supreme Card World kort från Resurs Bank måste du vara beredd att betala årsavgiften som är kopplad till kortet. Denna årsavgift ligger för närvarande på 1068kr vilket kan tyckas vara rätt mycket. Man ska dock vara medveten om att andra liknande resekort så som SAS Amex Elite kostar betydligt mer att inneha varje år. Därtill får du faktiskt ta del av många förmåner genom att ha kortet. Huruvida förmånerna med kortet överväger kostnaden är en högst individuell fråga och beror mycket på hur kortet används. När det gäller andra kostnader som är knutna till Supreme Card World så handlar det bland annat om uttagsavgiften. Tar du ut pengar i Sverige eller utomlands så får du räkna med att betala 2,97% av uttagsbeloppet i avgift. Den minsta summan du kan komma att få betala vid varje enskild uttag är 35kr. Kortet är även kopplat till ett valutapåslag vid utlandsköp på 1,97%.

Supreme Card World har inga avi- eller administrationsavgifter så länge du inte väljer att delbetala dina skulder. Vid delbetalning debiteras du en månatliga aviavgift på 29kr. Du kan använda dig av räntefri delbetalning under perioder då du inte har möjlighet att betala hela din skuld till Resurs Bank. Kortet erbjuder dig ett kreditutrymme på upp till 150 000kr. Vidare erbjuds du upp till 60 dagars räntefri kredit och därefter utgår en kreditränta på 16,32% (2019-03-18). Precis som vid andra kontokrediter betalar du enbart ränta på det kreditutrymme du nyttjat. Speciellt för Supreme Card World är att du även kan tjäna sparränta på kortet om du betalar in pengar utöver den summa som ska täcka din nyttjade kredit.

Grundkrav för Supreme Card World

✔ Minst 18år gammal
✔ Årsinkomst på 100 000kr eller mer
✔ Inga betalningsanmärkningar
✔ Bosatt och folkbokförd i Sverige

Så ansöker du om ett Supreme Card World

Är du på jakt efter ett bra resekort så kan du med fördel ansöka om ett Supreme Card World från Resurs Bank. Detta gör du både enkelt och smidigt på Supreme Cards hemsida. Ansökan sker helt digitalt och du identifierar dig samt signerar avtal direkt med ditt mobila BankID. När du ansöker om detta kreditkort får du först och främst ange hur stort kreditutrymme du vill ha kopplat till ditt kort. Notera att det inte är alltid man beviljas det utrymme man önskar. I dessa fall kan Resurs Bank istället bevilja en lägre kredit. När du angett önskad summa så går du vidare men ansökan genom att fylla i ditt personnummer och dina kontaktuppgifter. Därefter får du svara på några frågor kopplade till PEP (person i politiskt utsatt ställning). När detta är gjort får du godkänna att du kommer att ingå i bankens kundregister. Efter godkännandet kan du klicka dig vidare till nästa steg i ansökningsprocessen om ett Supreme Card World.

Gör en ansökan direkt

I steg två av ansökan hos Resurs Bank får du komplettera med fler uppgifter. Det handlar bland annat om uppgifter om din inkomst och boende. Därtill vill banken veta om du har några andra skulder eller om du sitter på betalningsanmärkningar. När alla fält är ifyllda kan du gå vidare och i samband med detta tar Resurs Bank en kreditupplysning på dig. När detta är gjort kommer du att få ett svar direkt på skärmen. Om du beviljas kortet och tycker att villkoren ser bra ut så kan du signera kredithandlingarna med ditt BankID. Därefter kommer banken att skicka hem ditt Supreme Card World inom några dagar.