Villaägarnas Medlemskort MasterCard

Villaägarnas MastercardVillaägarnas Mastercard erbjuds av Villaägarnas Riksförbund och kan kombineras med förbundets medlemskort. Ansökan om kortet sker på Villabankens hemsida. Villabanken har verkat på den svenska marknaden sedan 2008 och är ett samarbete mellan Lån & Spar Bank och Villaägarnas Riksförbund. Banken erbjuder förutom kreditkort även möjlighet för både lån och spar. Med ett Villaägarnas Medlemskort Mastercard får du tillgång till en rad medlemsrabatter och förmåner. Därutöver kan du använda kortet som både betal- och kreditkort. Kortet fungerar även utomlands och du kan både göra uttag och köp världen över. Därtill är kortet kopplat till en gedigen reseförsäkring.

I och med att Villaägarnas Mastercard även fungerar som ett medlemskort så har du allt i ett. Du behöver således inte springa runt med olika kort i plånboken. Istället har du kreditutrymme och medlemsförmåner samlade i ett och samma kort.

Ansök om Villaägarnas mastercard

Fördelar med ett Villaägarnas Medlemskort Mastercard

Förmåner Villaägarnas MastercardDet finns många fördelar med Villaägarnas Medlemskort Mastercard. För det första får du tillgång till Villaägarnas medlemsrabatter. Dessa rabatter kommer från utvalda partners och kända företag så som Beijer Byggmaterial, Sector Alarm och Preem. Man har ett hundratals olika partners och de flesta erbjuder tjänster och produkter som hör villalivet till. Med rabatterna kan du komma undan betydligt billigare när du ska göra olika inköp.

I samarbete med ERV erbjuder man även en kompletterande reseförsäkring som är kopplat till ditt kreditkort. Denna försäkring innehåller bland annat självriskskydd, avbeställningsskydd, kapitalbelopp vid olycka samt personförsening vid resa. Försäkringen gäller dig som kortinnehavare men även de familjemedlemmar som reser med dig. Utöver försäkringen erbjuder även Villaägarna upp till 55 dagars räntefri kredit kopplat till kortet.

Ränta och avgifter för kortet

Villaägarnas Medlemskort Mastercard har en kredit på upp till 50 000kr. Exakt hur stort kreditutrymme du kommer ha på kortet beror på vad du ansökt om. Du har dock alltid möjlighet att höja din befintliga kredit och du kan även sätta in egna pengar på kortet. Kortet är kopplat till upp till 55 dagars räntefri kredit vilket gör att du har ett bra tag på dig innan räntan slår in. Kredit som nyttjas utanför den räntefria perioden är kopplat till en ränta på 9,90% (2019-03-05). Kortet har en årsavgift på 195kr och denna avgift tas ut i förskott. Du kan dock få årsavgiften återbetald om du gör minst sex uttag eller köp med ditt kort under 12 månader.

När du gör ett uttag i automat med Villaägarnas Medlemskort Mastercard så får du betala 3% på uttaget belopp. Du får dock betala minst 35kr. Detsamma gäller uttag som sker på bankkontor eller växlingskontor. När du använder kortet utomlands lägger Villabanken på ett valutaväxlingspåslag på 1,60%.

Grundkrav för att ansöka om Villaägarnas Medlemskort Mastercard

✔ Du måste ha fyllt 18 år
✔ Taxerad inkomst på minst 200 000kr
✔ Inga betalningsanmärkningar

Utöver grundkraven gör Villabanken en sedvanlig kreditupplysning på dig. Informationen i din kreditupplysning samt de uppgifter du lämnat i din ansökan ligger sedan till grund för om du blir beviljat ett kort eller inte.

Ansök om ett kreditkort från Villaägarna

Ansök om Villaägarnas MasterCardOm du uppfyller grundkraven som ställs för nya kunder så kan du klicka dig vidare till Villaägarna för att ansöka om ett kreditkort. Ansökan sker via ett formulär i pdf som du får skriva ut och fylla i för att sedan skicka tillbaks till Villaägarna. I ansökan anger du vilket kreditutrymme du vill ha kopplat till ditt kort. I skrivande stund erbjuder man en kredit på mellan 20 000kr och 50 000kr. Utöver önskat kreditutrymme får du även fylla i uppgifter om dig själv. Det handlar både om personuppgifter men även boendeform och anställning. Notera att du i ansökan om kreditkort också måste fylla i ditt medlemsnummer och föreningsnummer. Medlemsnumret kommer sedan att inkluderas på ditt kort.

När du angett all information som krävs kan du posta din ansökan. När Villaägarna mottager denna ansökan kommer man gå igenom dina uppgifter och ta en kreditupplysning. Om allt ser bra ut och du blir beviljad ett kreditkort så kommer detta att skickas hem i brevlådan. Du får sedan ett separat brev med information om din PIN-kod.