Aasa

Aasa Kredit Aasa Kredit är ett finansbolag som erbjuder lån utan säkerhet i länder som Sverige, Polen och Finland. Bolaget är en del av den större koncernen Supernova som har sin bas i Luxemburg. Men verksamheten i Sverige har ett tillstånd från svenska Finansinspektionen. Detta innebär att Aasa Kredit står under tillsyn av myndigheten så att du som kund ska kunna känna dig trygg med att alla regler följs. Aasa följer därtill riktlinjerna för ansvarsull kreditgivning som European Coalition For Responsible Credit satt upp. Med anledning av detta erbjuder man endast lån till de som har tillräckligt stabila ekonomiska förutsättningar. Detta ser man bland annat genom den UC som man tar på alla sökande. Letar du istället långivare som inte tar UC så kan vi hänvisa dig till Vivus istället.

Hos Aasa är det enkelt att ansöka om lån och hela processen sköts via nätet. Genom att man inte har några kontor utan allt sköts digitalt så kan Aasa hålla nere kostnaderna. Därför kan det hända att du erbjuds en bättre ränta här än hos exempelvis storbankerna. Ansökan går därtill väldigt snabbt och smidigt och lånen betalas alltid ut senast två arbetsdagar efter det att avtalen signerats. Denna långivare startade sin verksamhet 2010 så man har ett par år på nacken vilket också gjort att man hunnit förbättra tjänsten genom åren. Nu är Aasa Kredit ett av de många bolag som tagit tagit upp konkurrensen om lånekunderna.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Aasa erbjuder smidiga lån utan säkerhet

Hos Aasa kan du låna pengar pengar till vad du vill. Lånen kommer nämligen utan säkerhet vilket gör att du inte heller behöver uppge vad du ska använda dom till. Du lånar snabbt och enkelt utan dolda avgifter och fördröjning av utbetalning. Aasa Kredit erbjuder lån blancolån från 10 000kr upp till 50 000kr. Återbetalningstiden på lånet väljer du själv och för närvarande kan du välja en löptid på mellan 24-36 månader. Du bör dock vara medveten om att du får betala en högre totalkostnad ju längre löptid du har. En annan sak som är bra att veta är att lånen som erbjuds hos Aasa räknas som högkostnadskrediter. Detta kan medföra en ekonomisk risk för dig som inte klarar av att återbetala lånet enligt plan. Se därför alltid till att ha tänkt igenom ditt beslut innan du ansöker om ett lån.

I och med att lånen hos Aasa Kredit är så kallade högkostnadskrediter så är dessa kopplade till en hög effektiv ränta. I den effektiva räntan ingår alla kostnader för ett lån. Dessa kostnaderna består bland annat av en uppläggningsavgift som du betalar i samband med att lånet betalas ut. Sedan betalar du även månatliga administrationsavgifter samt en fast årlig nominell ränta. Räntan är lika för alla kunder hos Aasa Kredit och ligger i skrivande stund på 29,9% (2019-04-15). När det gäller den effektiva räntan så är denna 38,79% på ett lån på 25 000kr som har en löptid på 24 månader. Tänk på att Aasa Kredit tar en upplysning i UC när du ansöker om lån. Därmed kommer du att få en synlig förfrågan i UC vilket kan försvåra dina chanser att ta fler lån framöver.

Andra långivare
5.79% - 0.00%

Ansök om ett Blancolån hos Aasa Kredit

Behöver du ta ett lån snabbt och inte orkar med storbankernas utdragna processer så kan du låna hos Aasa. Du ansöker om ett blancolån hos denna långivare direkt på hemsidan. Ansökan sker helt digitalt och tar bara några minuter att slutföra. Ansökningsprocessen inleds med att du får välja hur stort belopp du vill låna. Du kan välja mellan alltifrån 10 000kr upp till 50 000kr. När du valt lånesumma så är det dags att välja löptid på lånet. Du kan ha en återbetalningstid på mellan 24 månader och 36 månader. När du bestämt både summa och återbetalningstid så kommer du direkt att kunna se vad din första månadsbetalning kommer vara på. Du får även uppgifter om hur stor den totala kostnaden för lånet blir samt aktuell ränta och avgifter. Om du känner dig bekväm med dessa uppgifter så kan du gå vidare med din ansökan.

Du får fortsätta ansökningsprocessen med att ange ditt personnummer och ditt telefonnummer. Därefter får du ge ditt samtyckte till hur Aasa hanterar dina personuppgifter. Därefter kan du gå vidare för att komplettera ansökan och identifiera dig via ditt BankID. När du skickat in din ansökan till Aasa Kredit så kommer långivaren att ta en kreditupplysning i UC på dig. Om du sedan blir godkänd för lånet så kommer du få skriva på låneavtal och sedan får du in pengarna på ditt konto inom två bankdagar.

Aasas grundkrav för att få låna

Aasas tjänst ska inte ses som något alternativ för dig som har svårt att få lån hos andra banker. Istället är denna långivare väldigt seriös i sin utgivning av konsumentkrediter. Detta innebär att du bör ha en stadig ekonomi om du vill bli beviljad lån här. Därtill tar Aasa alltid en UC vilket gör att man gör en ordentlig koll på dig innan man godkänner ett lån. För att få låna hos Aasa Kredit krävs det att du är folkbokförd i Sverige. Du måste även vara mellan 20-80 år gammal och ha en stadig inkomst. Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar som syns i registret hos UC.

Det är inte säkert att du beviljas lån trots att du uppfyller de krav som Aasa ställer på nya långivare. Aasa gör alltid en helhetsbedömning av samtliga kunder och ser hur dennes återbetalningsförmåga ser ut. Detta ligger sedan till grund för om kunden beviljas ett blancolån hos Aasa Kredit eller inte.

Kontakta Aasa Kredit

Aasa Kredit kundservice Du som har frågor om de blancolån hos Aasa Kredit kan med stor sannolikhet finna svar på dessa på långivarens hemsida. Där har man en hel sida där man presenterar vanliga frågor och svar. Du kan även läsa mer om de allmänna villkoren samt om BankID och övrig säkerhet. Om du ändå inte finner svar på de frågor du har så kan du kontakta kundtjänst. Aasas kundservice har öppet alla helfria vardagar mellan 9:00 och 13:00. Då finns det alltid en trevlig medarbetare på plats som kan hjälpa dig.

Vi hade gärna sett att man hade lite längre öppettider men förhoppningsvis är detta något som kommer framledes. För att ta kontakt med kundtjänst kan du använda dig av ett formulär direkt på långivarens hemsida. Du kan även maila från din egen mailklient och då ska du skicka mailet till kundservice@aasakredit.se. Du kan även ringa in till Aasa och detta gör du på telefonnummer 08-420 026 06. Om du av någon anledning behöver skicka brev till Aasa Kredit så är adressen som gäller: Aasa Kredit Svenska AB, St.Eriksgatan 117, 113 43 Stockholm.