Brixo

Brixo Brixo är ett konsumentkreditinstitut som erbjuder privatlån utan säkerhet till privatpersoner. Bolaget grundades 2014 och står under Finansinspektionens tillsyn. Man har därtill ett tillstånd från samma myndighet och följer således alla regler som gäller för kreditgivning. Hos Brixo erbjuder man lån på mellan 5000kr och 30 000kr och du behöver alltså ingen säkerhet för lånet. Man strävar efter enkelhet för dig som kund och är därtill transparenta med de räntor och kostnader som tillkommer alla lån. Denna långivare har gjort sig väldigt populär i Sverige på grund av de snabba utbetalningarna som oftast sker samma dag som ansökan skickas in.

Brixo ägs av svenska entreprenörer och har hög soliditet vilket gör att du kan känna dig trygg när du lånar pengar här. Man följer god kreditgivningssed och tar ansvar för sin utlåning och månar om sina kunder. Med anledning av detta görs det alltid en kreditprövning på alla nya låntagare. Detta innebär att du som lånar hos Brixo kommer att få en förfrågan i din UC.

Brixo erbjuder lån på upp till 30 000kr med utbetalning samma dag

Hos Brixo kan du låna pengar till vad du vill om du är i akut behov av likvider. Du har möjlighet att låna alltifrån 5000kr till 30 000kr och du väljer en återbetalningstid på mellan 12-48 månader. Brixo tar in ansökningar dygnet runt och det spelar således inte någon roll när på dygnet du vill låna. Utbetalning av pengarna sker samma dag som du blivit beviljad lånet vilket gjort Brixo till en populär långivare. Hela låneprocessen sker digitalt och du ansöker med hjälp av ditt BankID.

Detta kreditinstitut jobbar med transparenta kostnader och villkor och du behöver därför inte oroa dig för dolda avgifter. Ansökan är gratis att göra och du binder dig inte till något förrän du signerar lånehandlingarna. Om du ansöker om ett lån hos Brixo så kommer du att få besked om det blivit beviljat eller inte inom 24 timmar. Detta gäller dock enbart om du ansöker under vardagar. Innan du ansöker om ett lån hos Brixo så ber vi dig tänka igenom beslutet noga. En högkostnadskredit innebär alltid höga kostnader. Dessutom kommer en ansökan innebära att banker framledes kommer att kunna se din förfrågan i UC.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Brixo erbjuder lån utan säkerhet på upp till 30 000kr. Här kan även du med betalningsanmärkning bli godkänt ett lån med flexibel återbetalning.

Räkneexempel: Krediten har inga avgifter. Nominell bunden årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr..

Ansök om ett lån hos Brixo trots betalningsmärkning

När du bestämt dig för att använda Brixo som långivare kan du enkelt göra en ansökan via institutets hemsida. Även individer med betalningsanmärkningar är välkomna att ansöka om ett lån. Du väljer ett lånebelopp på mellan 5000kr och 30 000kr. Här får du även ta ett beslut om hur lång löptid du vill att ditt lån ska ha. Du kan välja alltifrån 12 månader till 36 månader. Tänk på att en längre återbetalningstid innebär en högre totalkostnad för ditt lån. När du angett uppgifter för lånebelopp och återbetalningstid så kommer du att kunna se en uträkning på hemsidan. Du får då insyn vad den totala kostnaden för lånet blir samt hur hög den nominella räntan och den effektiva räntan är. Den nominella räntan på Brixos privatlån ligger just nu på 28,95 % (2023-06-01).

Accepterar du kostnaden för ditt lån så kan du gå vidare med din ansökan. Du får då dela med dig av dina personuppgifter, inkomster och skulder samt ange ett konto för utbetalning av lånet. Innan du signerar handlingarna med ditt BankID måste du även godkänna de allmänna villkoren. När signering är gjord kommer Brixo att inhämta en kreditupplysning på dig från UC. Bestämmer långivaren för att bevilja dig lånet så betalas detta ut till ditt konto samma dag.

Kreditupplysning från UC och individuell kreditbedömning

Brixo har vissa krav som du måste uppfylla för att få låna pengar. Utöver dessa krav gör man en individuell kreditbedömning på alla kunder. Detta innebär att informationen som framkommer i kreditupplysningen från UC kommer att påverka dina chanser att få lån. När det gäller grundkraven som Brixo har så handlar dessa bland annat om ålder och inkomst. För att bli beviljad ett lån måste du vara bosatt i Sverige och även vara folkbokförd i landet. Du måste även vara myndig och får inte ha några skulder hos Kronofogden. Däremot behöver inte en tidigare betalningsanmärkning vara något hinder. Brixo är istället mer intresserad av din framtida betalningsförmåga än vad som hänt bakåt i tiden.

Låntagare hos Brixo måste ha en inkomst större än 150 000kr per år. Det innebär alltså att du måste tjäna mer än 12 500kr i månaden om du ska bli beviljad ett privatlån utan säkerhet. Är du osäker på om du uppfyller kraven för att få låna hos Brixo så kan du när som helst kontakta kundservice. Brixos kundtjänst kan kontaktas via email när som helst på dygnet. Föredrar du att ringa in till företaget så är telefonlinjen öppen varje vardag mellan 9:00 och 17:00.