Cashbuddy

Cashbuddy Cashbuddy är en svensk låneaktör som erbjuder privatlån utan säkerhet. Bolaget har tillstånd från Finansinspektionen att dela ut konsumentkrediter och är således en pålitlig aktör. Många vänder sig till Cashbuddy på grund av de flexibla lånevillkoren. Här utesluts en kund inte på grund av en betalningsanmärkning. Istället ser Cashbuddy på din framtida betalningsförmåga vilket gör att många har möjlighet att få lån här.

Cashbuddy grundades redan 2006 och har dess hunnit att bli en av svenskarnas favorit långivare när det kommer till smslån. Man har verksamhet i både Sverige och Finland och gemensamt för dessa verksamheter är visionen om att det ska vara enkelt för kunder att ta lån. Man tar dessutom sitt samhällsansvar och har bidragit med miljonbelopp till olika idrottsföreningar runtom i landet. Cashbuddy erbjuder smslån på upp till 25 000kr men befintliga kunder har faktiskt möjlighet att höja sin kredit till 45 000kr.

Besök Cashbuddy

Låna upp till 25 000kr trots betalningsanmärkningar

Mina sidor Cashbuddy Det som gör Cashbuddy lite unikt är att man erbjuder lån till kunder som har betalningsanmärkningar. Oavsett hur din historiska ekonomiska situation ser ut så har du alltså chans att få lån utan säkerhet här. Detta då Cashbuddy är mer intresserade av dina framtida förmåga än hur det sett ut tidigare. Däremot tar man kreditupplysning från UC för att göra en noggrann kreditprövning på varje kund. Informationen i denna upplysning tillsammans med den information du uppger i ansökan ligger till grund för huruvida du blir beviljad ett lån hos Cashbuddy eller inte.

Cashbuddy erbjuder smslån på mellan 5000kr och 25 000kr. Löptiden för lånen är 1-5 år och du väljer såklart själv vilken återbetalningstid som passar dig och din situation. Om du redan har ett lån och skött dina återbetalningar så har du möjlighet att höja din kreditgräns till 45 000kr. Du kan också utnyttja betalningsfria månader om något oförutsett händer och du inte har råd att betala på ditt lån. Allt som har med lånet att göra går att se under Mina Sidor direkt på Cashbuddys sajt. Där får du en överblick över ditt lån och kan se transaktioner och framtida betalningar.

Cashbuddy erbjuder lån utan säkerhet på upp till 25 000kr. Här får även de med betalningsanmärkning låna.
5000-25000kr:
26.05-0%

Representativt exempel: 25.000 kr på 5 år. Bunden årsränta: 26,05 %. Effektiv årsränta: 29,40 %. Månadskostnad: 749 kr (60 ggr). Totalt att återbetala: 44.955 kr.

Ta ett smslån hos Cashbuddy

För att låna pengar hos Cashbuddy räcker det med att du surfar in på bolagets hemsida. Här sköts nämligen allt digitalt från det att du ansöker om lånet till dess att du får det utbetalt. Du börjar låneansökan med att välja hur stort belopp du vill låna. Därefter får du välja din återbetalningstid och du kan alltså välja en löptid på lånet på mellan ett och fem år. När du är klar med detta så kommer du att kunna se på skärmen hur stor din framtida månadskostnad kommer att bli. På så sätt kan du enkelt se om du kommer att klara av återbetalningen eller inte. Cashbuddy ger dig även exempel på kostnaden för andra belopp.

När du valt belopp och löptid får du svara på några frågor samt skriva ner dina personliga uppgifter. När detta är gjort kommer Cashbuddy att ta en kreditupplysning på dig för att se så att du har en ekonomisk situation som kan hantera ytterligare ett lån. Notera att kreditupplysningen inhämtas från UC. Anser Cashbuddy dig kreditvärdig så kommer ditt lån att bli beviljat och du får besked direkt! Du får då signera ditt skuldebrev med hjälp av BankID. Så snart ditt konto har blivit godkänt för autogiro kommer dina pengar att betalas ut. Detta tar vanligtvis inte mer än två bankdagar.

Räntor och avgifter knutna till lånet

Hos Cashbuddy är man transparenta med de kostnader som tillkommer ett lån. Man redovisar alltid den effektiva räntan och i denna ingår alla ytterligare kostnader. För närvarande är den effektiva räntan på Cashbuddys smslån 29,4% (2019-02-22). Notera att den kan ändras varför vi alltid rekommenderar dig att kolla en extra gång på bolagets hemsida. Fördelen med kostnaden på lån från just denna långivare är att du alltid vet att allt är inräknat. Det tillkommer alltså inga månadsavgifter eller aviavgifter. Däremot är den effektiva räntan väldigt hög så vi rekommenderar dig först att jämföra låneräntor från olika låneinstitut innan du ansöker om ett lån hos Cashbuddy.

När det gäller den nominella ränta hos Cashbuddy så ligger denna på 26,05%. Den enda gången du kan komma att betala någonting extra utöver den effektiva räntan är om du inte återbetalar ditt lån som du ska. I detta fall tar Cashbuddy ut en påminnelseavgift på 60kr.

Det här gäller för att få låna hos Cashbuddy

Cashbuddy är som vi tidigare nämnt väldigt flexibla med sin utlåning. Detta innebär att du som kanske inte har möjlighet att få lån hos någon annan långivare faktiskt kan få det här. Detta då man accepterar betalningsanmärkningar så länge din framtida situation ser okej ut. Man har dock vissa andra grundkrav som du som ny lånekund måste uppfylla för att få ansöka om ett lån. Det handlar bland annat om att man måste vara minst 20 år för att få låna. Därtill får man inte ha något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Som ny kund krävs det också att man har inkomst från någon form av tjänst, a-kassa, pension eller näringsverksamhet. Man måste ha ett svenskt personnummer och en folkbokföringsadress i Sverige. Slutligen kan personer inte låna om de står under skuldsanering, förvaltarskap eller är försatt i personlig konkurs.