Comboloan

Comboloan Comboloan är en svensk låneförmedlare som verkat i branschen ända sedan 2000. Med lång erfarenhet av lån kan man erbjuda sina kunder både expertis och utmärkt service. Hit kan du vända dig när du söker ett privatlån eller bolån men inte vill betala mer än nödvändigt. Comboloan hjälper dig då att både jämföra och förhandla lånen. Med andra ord får du en unik förhandlingsposition som du inte skulle haft annars. Bolaget är en pionjär inom branschen och initialt arbetade man mycket med att sammanställa medlemmars räntor som man sedan gjorde statistik av. Det är inte helt utan anledning att både låntagare, bankpersonal och journalister vänder sig till Comboloan för att få svar om bolåneräntor. Fokuset i verksamheten ligger på bolån men Comboloan erbjuder även en jämförelsetjänst av vanliga privatlån utan säkerhet.

Denna låneförmedlare innehar ett tillstånd från Finansinspektionen. Du kan därmed vara säker på att Comboloan följer de riktlinjer och regler som ställs för att få förmedla bostadskrediter. Myndigheten utför även regelbunden tillsyn av Comboloan och ser till så att allt sköts på rätt sätt. I skrivande stund har man tio olika samarbetsbanker och långivare som man förmedlar lån från. Dessa banker är Bluestep, Resurs Bank, BROCC, TF Bank och Credento. En stor fördel med att använda sig av Comboloans tjänst för att jämföra lån är att enbart en kreditupplysning tas. Denna kreditupplysning får sedan de fem samarbetspartnerna dela på.

Förhandla dina lån med Comboloan

Comboloan erbjuder sina tjänster både till dig som letar lån utan säkerhet men även till dig som vill omförhandla ditt bostadslån. Med hjälp av Comboloan har du möjlighet att sänka dina räntor och den totalkostnad som du varje månad betalar för ditt lån. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något genom att använda dig av den. Det går lika bra att ansöka om ett nytt lån som att samla dina befintliga krediter. Allt sköts helt digitalt och du identifierar dig via ditt mobila BankID. Hela processen sköts både smidigt och säkert och du får alltid svar inom 24 timmar.

I samband med din ansökan så tas en kreditupplysning i UC. Denna upplysning får samtliga banker och långivare dela på vilket gör att du slipper flertalet förfrågningar i UC. När det gäller de privatlån som förmedlas av Comboloan så har dessa en ränta på mellan 2,95-26,08% (2019-10-03). Räntan sätts individuellt efter dina förutsättningar och din kreditvärdighet. Som privatperson kan du låna alltifrån 10 000kr upp till 400 000kr via Comboloan. Återbetalningstiden ligger på mellan 1-15 år och denna väljer du själv utifrån vad som passar dig bäst. Detta gäller oavsett om du ansöker om ett privatlån eller om ett bostadslån.

Representativt exempel: För ett annuitetslån på 250 000 kr med 10 års löptid, nominell ränta 6.55% och 0 kr i uppläggnings-/avi­avgift blir den effektiva räntan 6,70%. Totalt belopp att betala: 341 400 kr. Månadskostnad: 2 845 kr fördelat på 120 betalningstillfällen. Räntan är rörlig och sätts individuellt.

Ansökt smidigt och kostnadsfritt online

Om du vill ansöka om ett nytt lån eller helt enkelt ta ett lån för att samla de befintliga krediter som du redan har så kan du ta hjälp av Comboloan. Detta fungerar även utmärkt för dig som vill ta ett bolån med låg ränta och bra villkor. Oavsett vilken typ av lån du är ute efter så kan du enkelt göra en ansökan direkt på Comboloans hemsida. Du kommer till företaget genom att klicka på en av de länkar som finns i denna recension. Väl på Comboloans hemsida inleder du din ansökan med att uppge syftet till varför du vill ta ett lån. Har du inget specifikt syfte så kan du välja "Övrigt". Därefter vill Comboloan ha in lite information om dig som låntagare. Det handlar bland annat om personnummer, mobilnummer och email.

Du får även lämna uppgifter om boendeform, boendekostnad, anställningsform och inkomst. Därefter skickar du iväg din ansökan genom att identifiera dig med ditt BankID. Comboloan kommer då att inhämta en kreditupplysning från UC om dig. När ansökan är skickad får du i regel svar inom ett par minuter. Vi rekommenderar dig dock att invänta svar från samtliga banker och långivare. Försök därför att inte ta några beslut förrän det har gått 24 timmar. Comboloan kommer att samla de inkomna erbjudandena åt dig och du kan sedan välja det låneerbjudande som passar dig bäst. Så fort ett nytt erbjudande inkommer så får du en notis om detta i din inkorg. Hittar du ett erbjudande som matchar det krav du har på ränta och villkor så kan du acceptera detta. Efter det att du undertecknat avtal kommer pengarna att betalas ut till ditt konto inom 3-5 bankdagar.

Avgifter och räntor på de lån som förmedlas

Det är inte Comboloan själva som sätter de räntor och villkor på lånen som förmedlas. Detta görs istället av de banker och långivare som Comboloan samarbetar med. Notera att ränta och villkor alltid sätts individuellt efter en kreditbedömning av dig som låntagare. Med andra ord kan räntan på lånen skilja sig åt en hel del. För närvarande kan du räkna med att få en ränta som ligger mallan 2,95-26,08%. Ju bättre förutsättningar du har desto lägre ränta kommer du att erbjudas. I och med att räntan är rörlig kan denna komma att ändras under lånets löptid.

Du betalar inget för att använda dig av Comboloans tjänst. Istället tjänar företaget pengar genom att förmedla kunder åt bankerna. De flesta lån som förmedlas är lån med annuitet men det förekommer även att långivare erbjuder rak amortering. Uppläggningsavgifter och aviavgifter skiljer sig åt beroende på vilken långivare du beviljas lån ifrån.

Grundkrav för att låna via Comboloan

De flesta har möjlighet att låna pengar via Comboloan men låneförmedlaren har vissa grundkrav som måste uppfyllas. Dessa innebär att du måste ha fyllt 18 år för att få låna. Vidare måste du ha en månatlig inkomst på minst 10 000kr och vara folkbokförd i Sverige. Du måste även ha varit skriven i landet i minst ett år. Kunder som har ett skuldsaldo hos Kronofogden accepteras inte. Har du däremot betalat av skulden till Kronofogden så är du välkommen att använda dig av Comoloans jämförelsetjänst. Med andra ord kan även du med betalningsanmärkningar ansöka om ett lån här. Dock skiljer det sig åt hur de olika långivarna accepterar kunder med betalningsanmärkningar. Men eftersom Comboloan samarbetar med tio olika institut så är det stor chans att någon av dessa erbjuder dig ett lån.

Även du som är ute efter ett bolån men som har betalningsanmärkningar har chans att få detta beviljat. Det är enklare att få igenom en ansökan när man har en säkerhet så som en bostad. Bankerna och långivarna kan också vara mer flexibla om lånet du ämnar att ta ska gå till att samla befintliga lån och krediter.