Direkto

DirektoDirekto är en svensk lånerådgivare och låneförmedlare som hjälper dig att sänka dina räntor. Man kallar sig själva för den schyssta lånerådgivaren och lägger stort fokus på personlig service och ansvarsfull rådgivning. Här står du som kund och dina behov i fokus och hela låneförmedlingen som erbjuds är väldigt obyråkratisk och smidig. Direkto ägs bland annat av Bonnier och NFT Ventures och bolagets slogan är "Du måste tänka på procenten". Med detta menar man att det är viktigt att hålla koll på sin låneränta då denna kan göra stor skillnad i vilka kostnader du har på dina lån. Direkto följer alla de EU-direktiv som är uppsatta för företag som förmedlar lån. Därtill står man under tillsyn av Finansinspektionen vilket gör att du kan känna dig trygg när du använder dig av Direktos tjänst.

Med Direktos låneförmedling kan du ansöka om lån på mellan 10 000kr och 500 000kr. Tjänsten är helt kostnadsfri och passar dig som vill samla dina befintliga lån och krediter. Genom att göra detta kan du sänka din totala låneränta men även få ner de kostnader du har på dina befintliga krediter. Direkto är oberoende de banker man samarbetar med vilket gör att du kan lita på att bolaget tar fram det bästa lånet för just dig. Du binder dig dessutom inte till något när du använder dig av förmedlingstjänsten. Utöver att Direkto månar om sina kunder så tar man även hand om sin omvärld. Bland annat stödjer företaget BRIS och det arbete som organisationen gör för barnens rätt i samhället.

Besök Direkto

Låna upp till 500 000 kr via Direkto

Jämför lån med DirektoHos Direkto kan du jämföra lån för livets alla stunder. Du kan både ansöka om smålån på 10 000kr och större hopbakslån på upp till 500 000kr. När du lånar kan du välja på en löptid som ligger på mellan 1-15 år. Tjänsten är helt kostnadsfri och mycket enkel att använda. Dessutom sköts allt digitalt vilket gör att du slipper en massa papper och administration. Istället verifierar du dig och signerar avtal med hjälp av ditt BankID. Direkto samarbetar med flertalet svenska banker och låneinstitut. Bland dessa återfinns bland annat Marginalen Bank, Collector Bank och SevenDay.

Trots att du som använder dig av Direktos tjänst kommer att få låneerbjudanden från flera banker så tas enbart en UC. Detta är en stor fördel om man jämför mot hur det fungerar om du själv går till de olika bankerna. Med Direktos tjänst slipper du en massa förfrågningar i UC och får alltså enbart en. Detta gör så att inte dina chanser att få lån i framtiden påverkas. Här får istället alla de banker och låneinstitut som samarbetar med Direkto dela på en och samma UC. Räntorna på de lån du erbjuds sätts individuellt och baserar sig på din kreditvärdighet som bland annat bygger på den information som bankerna kan se i din upplysning.

Direkto är en låneförmedlare som jämför och förmedlar privatlån. Med hjälp av den kostnadsfria tjänsten kan du sänka din månadskostnad.
10000-600000kr:
2.95-19.9%

Representativt exempel: Ett annuitetslån på 150 000 kr med 12 års löptid (144 betalningstillfällen) ger en månadskostnad på 1 425 kr. Totala kostnaden över 12 år blir 205 200 kr. 5,37% nominell årsränta. 5,5% effektiv årsränta. 0 kr i uppläggnings- och aviavgift. Rörlig ränta som sätts individuellt av långivarna. Nominell ränta 2,95% - 19,90%.

Använd Direktos tjänst för att sänka din låneränta

Låneansökan DirektoOm du är intresserad av att sänka dina låneräntor så bör du besöka Direkto direkt. Bara klicka på länkarna i denna recension så kommer du direkt till den kostnadsfria jämförelsetjänsten. På Direktos hemsida börjar du jämförelsen av lån genom att fylla i hur mycket du är intresserad av att låna samt hur lång löptid du önskar. När du gjort detta kommer du att få upp en ungefärlig månadskostnad som baserar sig på en exempelränta och tillhörande amortering. Notera att månadskostnaden inte speglar den exakta kostnad som du kan komma att få betala för ditt lån. Alla banker och kreditinstitut sätter nämligen räntan individuellt utefter kundens ekonomiska förutsättningar.

Du kan nu gå vidare med din ansökan och får fylla i kompletterande uppgifter om dig själv. Det handlar bland annat om mobilnummer, telefonnummer, adress och personnummer. Du får även fylla i vad syftet med lånet är samt uppgifter om din anställningsform och boendesituation. I ansökan får du även kryssa i om du har en medsökande på lånet. Sedan är det bara att acceptera villkoren och skicka iväg din låneansökan. Därefter tas en kreditupplysning i UC som Direktos samarbetsbanker får dela på. Direkto matchar sedan din ansökan med så många kreditgivare som möjligt. Sedan presenteras alla alternativ och du kan välja det erbjudande som är bäst. När du valt erbjudande får du signera lånehandlingar innan ditt lån betalas ut.

Avgifter och räntor hos samarbetsbanker

När du använder dig av Direktos låneförmedling betalar du inget extra. Själva förmedlingen är helt kostnadsfri och ingen extra ränta läggs på lånen. Istället får Direkto betalt av långivarna när de förmedlar kunder till dom. I skrivande stund bjuder Direkto på de uppläggningsavgifter som bankerna och långivarna har. Detta erbjudande gäller dock enbart under en begränsad period så vi rekommenderar dig att se över fullständiga villkor på Direktos hemsida.

När det gäller räntan på lånen som förmedlas så varierar denna mellan de olika långivarna. Därtill baseras räntan på dina ekonomiska förutsättningar och den återbetalningsförmåga du har. För närvarande ligger den nominella räntan på de privatlån som förmedlas på mellan 2,95% och 19,90% (2020-06-15). Den effektiva räntan är alltid högre och inkluderar alla de övriga kostnader som lånet medför. Medelräntan för de lån som förmedlas hos Direkto ligger på mellan 3,0% och 10,4%.

Grundkrav för att få låna via Direkto

Direktos grundkravDe olika långivarna som Direkto samarbetar med har olika grundkrav. Däremot har Direkto själva satt upp vissa krav som är gemensamma för de flesta banker och kreditinstitut som man samarbetar med. För att göra en lånejämförelse och få erbjudanden efter ansökan gäller det därför att du lever upp till dessa krav. Ju bättre ekonomiska förutsättningar du har desto fler och bättre låneerbjudanden kommer du att få. Kraven för att få ansöka om lån via Direkto är att du är minst 20 år gammal och har en årsinkomst på 100 000kr eller mer. Du måste även ha en anställning i form av exempelvis fastanställning, provanställning eller timanställning. Det går även bra att ansöka om lån om du är pensionär eller förtidspensionär.

För att få ansöka om lån måste du även kunna ha betalt av lånet innan du fyller 79 år. Du får inte ha fått en betalningsanmärkning under de senaste sex månaderna. Du måste även vara skuldfri hos Kronofogden sedan sex år tillbaks. Om du uppfyller dessa grundkrav så kan du med fördel surfa in till Direkto för att ansöka om ett lån som kan sänka din månadskostnad.