SevenDay

SevenDay Bank SevenDay Bank är en nischbank som ingår i koncernen Express Bank Sverige Filial. Banken står under tillsyn av det danska Finanstillsynet vilket kan jämföras med den svenska Finansinspektionen. Man har således tillstånd att bedriva en verksamhet där man både lånar in och lånar ut pengar. Med attraktiva sparformer och förmånliga lån utan säkerhet har man snabbt blivit en populär aktör på den svenska marknaden. Banken har femtio anställda personer och det bolag som tar beslut om vad som ska hända i banken är danska Ekspres Bank. Under 2015 utsågs SevenDay som pristagare till "Årets Konto" av Privata Affärer. Detta gjorde att banken snabbt kunde glädja sig åt ännu fler sparkunder. Faktorn bakom utnämningen var bland annat de attraktiva villkor som SevenDay erbjuder sina kunder.

Oavsett om du vill låna pengar eller öppna ett sparkonto med hög ränta så är SevenDay ett bra alternativ till storbankerna. Allt sköts dessutom digitalt vilket gör att du slipper ta dig till ett bankkontor. På hemsidan erbjuder man ett kundcenter som håller öppet alla bankdagar mellan 8:00 och 18:00. Du kan kontakta kundtjänsten via antingen email, telefon eller post.

Besök SevenDay

Privatlån utan säkerhet med prisgaranti

Hos denna bank är man specialister på privatlån och du kan låna pengar utan någon som helst säkerhet här. Vad som gör SevenDay Bank unika är att man erbjuder en så kallad SevenDay Prisgaranti. Denna garanti innebär att du får ett lägre pris på lånet hos SevenDay om du skulle erbjudas ett lägre totalpris av någon annan långivare i landet. Därmed kan du alltid garantera dig att du får ett lån med låg ränta och låga avgifter. Du kan själv beräkna din månadskostnad för olika lånebelopp på SevenDays hemsida. Räntan hos denna bank sätts individuellt vid en kreditprövning. Kreditprövningen består av att banken granskar dina uppgifter samt tar en kreditupplysning på dig. Man tar dels en upplysning från UC men man hämtar även en kompletterande upplysning från Bisnode. Detta då man vill säkerställa att du som kund inte har några aktiva smslån. Detta accepteras nämligen inte hos SevenDay Bank.

Hos SevenDay Bank kan du låna allt ifrån 10 000kr till 500 000kr med en återbetalningstid på upp till 12 år. Den nominella räntan på lånen ligger i skrivande stund på mellan 3,45% och 12,95% (2019-02-28). Hos banken har du även möjlighet att samla dina befintliga lån för att få ner din totala månadskostnad. Du erbjuds därtill ett låneskydd som kan komma väl till pass om något oförutsett skulle ske i ditt liv.

SevenDay Bank erbjuder lån utan säkerhet på upp till 500 000kr. Banken erbjuder även sparkonto med hög sparränta och insättningsgaranti.

Ansök om lån på upp till 500 000kr hos SevenDay

Vill du garantera dig om att få den lägsta totalkostnaden på ditt lån så ska du vända dig till SevenDay. Du kan låna upp till 500 000kr direkt via bankens hemsida. Låneansökan inleds med att du får ange om du vill ta ett nytt lån, ett billån samt om du tänkt samla befintliga lån. Processen fortsätter med att SevenDay vill veta hur stor summa du tänkt låna samt hur lång löptid du föredrar. Har du en medsökande så kryssar du i rutan för detta och det kommer med största sannolikhet öka dina chanser att bli beviljad ett lån. SevenDay vill även ha in viss personlig information samt uppgifter om din anställningsform och inkomst.

När ansökningsformuläret är komplett får du gå vidare för att godkänna samt slutligen skicka in din ansökan. I samband med detta tar SevenDay två kreditupplysningar på dig. En från UC samt en från Bisnode. När detta är gjort kommer ett besked att visas för dig direkt på skärmen. Accepterar du det låneerbjudande som SevenDay lägger fram så får du identifiera dig och signera avtalen med e-legitimation. Pengarna betalas ut till ditt angivna konto den första bankdagen efter att avtalet signerats och skickats in.

Strikta krav för att få låna hos banken

SevenDay är ganska hårda när det kommer de krav som ställs för att få låna. Uppfyller du kraven finns det dock enbart positiva saker att säga om banken som är väldigt populär bland lånekunder i Sverige. För att få ta ett privatlån utan säkerhet hos SevenDay bank får du inte ha några betalningsamärkningar. Du får inte heller ha några smslån vilket banken kommer se då man tar kreditupplysning från både Bisnode och UC. Låntagare måste också ha fyllt 20 år samt ha en fast inkomst på 120 000kr eller mer per år. Man accepterar inte långivare som har ett skuldsaldo hos Kronofogden.

Som sökande måste man även ha en tillsvidareanställning eller vara pensionär eller egen företagare. Man måste även varit mantalskriven i Sverige i minst tre år. Söker du tillsammans med någon annan måste du och din medsökande vara skrivna på samma adress.

Spara med hög ränta hos SevenDay Bank

Det finns alltså även en sparprodukt för dig som tycker att SevenDay Bank verkar vara en intressant aktör. Hos SevenDay kan du spara med hög ränta på ett sätt som passar just dig. Man har nämligen inga bindningstider för ditt sparande utan du sparar helt enkelt så länge du vill. Därtill har du möjlighet att ta ut den ränta du tjänar varje månad. Sparäntan påverkas inte oavsett om du gör ett eller fler uttag varje månad. Detta då man erbjuder helt fria uttag från sparkontot. Kontot är skyddat då det omfattas av den danska insättningsgarantin. Detta tillsammans med ett kompletterande skydd från den svenska diton gör att du inte drabbas så hårt om banken skulle komma på obestånd.

Utöver det flexibla sparkontot som inte är bundet erbjuder SevenDay Bank även konton med fasta räntor. Du kan binda ditt sparande på upp till 36 månader och då erhålla den högsta möjliga sparräntan. Använd räknaren som finns på bankens hemsida för hur se hur mycket du kan tjäna genom ett sparkonto hos SevenDay. Du jämför då räntan hos din befintliga bank med den ränta du erbjuds hos SevenDay och kan enkelt se mellanskillnaden.