KonsumentKredit

KonsumentKredit KonsumentKredit är en del av Nordnet Bank AB och bolaget arbetar med att ställa ut krediter i form av lån utan säkerhet. Med Nordnet i ryggen är man en pålitlig aktör som följer alla de lagar och regler som gäller för kreditgivning. Med flexibla lösningar gällande både amortering och utlåning lockar man många svenskar som är i behov av pengar. Eftersom lånen som erbjuds inte har någon säkerhet behöver du hos KonsumentKredit aldrig uppge vad du ska använda pengarna till. Långivaren manar dock till försiktighet och låter dig som kund teckna ett låneskydd. Detta kan komma väl till pass om du exempelvis blir arbetslös eller sjukskriven. Hos KonsumentKredit kan du låna upp till 400 000kr vilket gör lånen lämpliga för att samla befintliga mindre krediter. I skrivande stund erbjuder man enbart privatlån till privatpersoner. Behöver du ett lån till din firma så kan du istället vända dig till OPR Företagslån.

Med erbjudande om amorteringsfria perioder och valfri bindningstid är KonsumentKredit en lämplig kandidat för dig som uppskattar flexibilitet. Räntan på lånet sätts individuellt utifrån en kreditbedömning som görs. För närvarande ligger räntan på KonsumentKredits lån på mellan 3,95% och 14,95% (2019-02-26).

Låna pengar hos KonsumentKredit

Låna hos KonsumentKreditVänder du dig till KonsumentKredit för ett lån så har du möjlighet att låna alltifrån 20 000kr till 400 000kr. När det gäller lånetiden så ligger denna på 2-15år och du väljer själv hur lång avbetalningstid du vill ha. Räntan på lånet sätts individuellt och är rörlig. När du lånar av KonsumentKredit kan du välja att ha hela första året amorteringsfritt. Detta innebär att du enbart betalar ränta på lånet. Du ska dock vara medveten om att detta kommer att öka den totala skulden på lånet då det påverkar lånetiden.

Hos KonsumentKredit har du alltid möjlighet att lösa ditt lån i förtid utan extra kostnad. Du kan även göra extraamorteringar av ditt lån när du har möjlighet till detta. En stor fördel med det konsumentlån som KonsumentKredit erbjuder är att du kan teckna en låneförsäkring. Denna försäkring ger dig ökad trygghet då dina återbetalningar är garanterade om du exempel skulle hamna i ofrivillig arbetslöshet. Skulle du plötsligt avlida kommer hela din återstående skuld att betalas av. På så sätt slipper dina nära anhöriga ärva skulden till KonsumentKredit. Med långivarens låneskydd får du även tillgång till en tjänst kallad Assistans vid ID-stöld.

Andra kreditinstitut som erbjuder lån utan säkerhet
26.05% - 0.00%
5.79% - 0.00%
9.84% - 21.60%

Ansök om konsumentlånet hos KonsumentKredit

Amorteringsfritt första åretBehöver du lösa dyra smålån eller kanske behöver pengar för att renovera huset. I sådana fall kan du på ett enkelt sätt göra en låneansökan hos KonsumentKredit. Du kan låna upp till 400 000kr och ingen säkerhet krävs för lånet. Dessutom kan du som vill vänta i ett helt år innan du börjar avbetala ditt lån hos denna långivare. En låneansökan hos KonsumentKredit inleds med att du får fylla i uppgifter på bolagets hemsida. Du ska bland annat fylla i hur stor summa du vill låna samt hur lång lånetid du tänkt dig. Du får även ta beslut om huruvida du vill utnyttja det amorteringsfria året eller inte.

Därefter vill KonsumentKredit ha in uppgifter om dig och din levnadssituation. Det handlar bland annat om personuppgifter samt uppgifter om anställningsform och boende. Har du en medsökande på lånet så ska du även uppge det här. Att ha en medsökande kan öka dina chanser att bli beviljad det lån du vill ha. När du har fyllt i alla de uppgifter som efterfrågas behöver du bara acceptera villkoren. En kreditupplysning kommer sedan att inhämtas från UC. Om uppgifterna i UC stämmer överens med den information du lämnat så kommer lånet att bli beviljad. Detta under förutsättning att KonsumentKredit anser att du är kreditvärdig och har möjlighet att återbetala skulden. Vi beviljande av lån blir pengarna utbetalda till ditt konto inom tre bankdagar.

Rörlig ränta och fasta avgifter

Innan du ansöker om ett lån hos KonsumentKredit bör du vara medveten om de kostnader som tillkommer. Det handlar främst om den ränta som du betalar varje månad. Räntan varierar och hur låg ränta du erbjuds beror på hur kreditvärdig du är. Eftersom räntan är rörlig så kan denna ändras under tiden du har ditt lån. Med rörlig ränta menar man att denna rör sig i takt med marknadsräntan. Utöver ränta så tillkommer det även vissa avgifter till lånet. Bland annat tar KonsumentKredit ut en uppläggningsavgift på 429kr. Detta är en engångskostnad som du betalar i samband med att du får ditt lån utbetalt. Därutöver debiterar man en aviavgift på 30kr per avi. Detta innebär att du får betala varje gång du får en avisering hemskickad.

Väljer du att teckna en låneförsäkring så får du betala extra för denna. Premien för KonsumentKredits låneförsäkring ligger för närvarande på 8,75% av din månadskostnad. Detta innebär alltså att den totala månadskostnaden kommer att öka en hel del om du tecknar försäkringen.

Lånevillkor för konsumentlånet

För att bli beviljad ett konsumentlån gäller det att du klarar en sedvanlig kreditprövning. Därutöver har man vissa grundkrav för personer som ansöker om lån hos KonsumentKredit. Du bör exempelvis ha haft en inkomst i Sverige i minst tre år. Detta är ett ganska strikt krav om man jämför med andra liknande långivare. Din årsinkomst behöver vara på 125 000kr eller mer. Du måste också vara över 20 år och får inte ha några betalningsanmärkningar. Slutligen måste du ha betalat tillbaks hela ditt lån hos KonsumentKredit innan du fyllt 71 år.

Om du inte blir beviljad konsumentlånet så kan KonsumentKredit komma att erbjuda dig ett annat lån. Det handlar om det så kallade Flexlånet som har en låneränta på upp till 18,95%. Du som redan har ett lån hos denna långivare kan utöka detta lån genom att ansöka via KonsumentKredits hemsida.