Kundfinans

Kundfinans Kundfinans är en etablerad aktör på marknaden för smslån och bolaget grundades så tidigt som 2007. Ända sedan starten har Kundfinans varit ett självklart val för personer som varit i behov av flexibla smslån med kort återbetalningstid. Kundfinans ägs och drivs av GF Money Consumer Finance AB som är en välkänd koncern för de allra flesta. Denna långivare har tillstånd från Finansinspektionen att dela ut konsumentkrediter. Vidare står man under tillsyn av både Finansinspektionen, Datainspektionen och Konsumentverket. Man är många om både kundernas och bolagets egna säkerhet. Det är bland annat därför man har ett helt egen utvecklat antifraud system.

Hos Kundfinans kan då ta ett smslån på mellan 5000kr och 30 000kr. Kundfinans tjänst är helt anonym och ingen utomstående får information om din ansökan. Dessutom tar man ingen UC vilket gör att du slipper förfrågningar i UC vilket kan vara bra om du vid senare tillfälle vill låna av en bank. Enligt Kundfinans själva ligger bolagets styrka i den användarvänliga hemsida, den enkla produkten samt den engagerade kundsupporten.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Anonyma smslån utan UC hos Kundfinans

Initialt erbjöd Kundfinans enbart renodlade smslån men detta är något som ändrats. I dagsläget kan du både ta smslån och inneha en kontokredit hos Kundfinans. Kontokrediten fungerar i princip som ett kreditkort med enda skillnaden att du inte har ett kort. Däremot har du en kontokredit som du kan använda dig av när du är i behov av likvida medel. Fördelen med en kontokredit kontra ett smslån är att du enbart betalar ränta på den kredit du nyttjar. Således behöver du aldrig heller låna mer än du behöver för tillfället. Hos Kundfinans kan du ha en kontokredit på mellan 1000kr och 30 000kr och samma summor gäller för snabblånen.

Hos Kundfinans erbjuder man smslån utan UC och man låneregistrerar inte heller skulden i UC. Detta är en av anledningarna till varför många väljer just denna långivare. Istället för att ta en UC inhämtar man kreditupplysningar ifrån ett annat kreditupplysningsföretag. Kundfinans erbjuder flexibel återbetalning på sina lån vilket gör att du kan betala av lånet i din egen takt. Så länge du betalar av minst 6% av din totala skuld (eller 350kr) så är Kundfinans nöjda. Man arbetar med rörlig ränta på lånen och denna ränta ligger för närvarande på 39,8% (2020-08-01). Den effektiva räntan ligger mellan 51,95-77,75 %. Notera att lånen som erbjuds räknas som högkostnadskrediter vilket innebär att den effektiva räntan är väldigt hög.

 Representativt exempel: Uttag om 15 000 kr/12 mån/12 aviseringar/Uppl.avg. 280 kr/Avi.avg. 45 kr (540 kr(45x12)/Uttag.avg 95 kr/Månadsbelopp 1 786 kr (snitt)/Totalbelopp 21 412 kr/Rörlig ränta 39,8 %/ Effektiv ränta 58,51 %.

Ansök om ett lån eller en kontokredit hos Kundfinans

Besked och utbetalning av smslån Om du uppskattar Kundfinans anonyma lånetjänst så kan du enkelt skicka en låneansökan. Börja då med att välja vilket belopp du vill låna eller hur stor kontokredit du vill ha. När du dragit reglaget till rätt summa så kommer du direkt på skärmen att kunna se det minsta beloppet du måste betala varje månad. Är du bekväm med detta belopp så kan du gå vidare med din ansökan. Du får då fylla i ett formulär som enbart tar ett par minuter att färdigställa. Här lämnar du personliga uppgifter som är nödvändiga för Kundfinans att ha för att kunna bedöma om du ska beviljas ett lån eller inte. När du lämnat dina uppgifter kommer du att få identifiera dig med ditt BankID. Har du inget BankID så går det även bra att skicka in dokument som styrker din identitet.

När låneansökan är inskickad kommer Kundfinans att ta en kreditupplysning från Creditsafe på dig. Ser allt bra i denna upplysning så kommer du att bli beviljad krediten. Du får då besked om detta direkt på hemsidan. Har du ett konto hos Danske Bank så kommer dina pengar att komma in på ditt konto direkt efter besked. Du som har konto i annan bank kan räkna med att ha pengarna synliga på kontot nästföljande dag. Kundfinans behandlar och betalar ut lån under helgfria vardagar mellan 8:00 och 18:00.

Kundfinans accepterar inga betalningsanmärkningar

För att få en kontokredit eller ett smslån beviljat att Kundfinans måste du uppfylla de krav som ställs på samtliga låntagare. Detta innebär bland annat att du inte får ha några betalningsanmärkningar eller något aktivt ärende hos Kronofogden. Du får inte heller ha något skuldsaldo eller ha en skuldsanering. Utöver detta så accepterar man bara låntagare som är över 18 år och som haft en taxerad inkomst under de senaste två åren. Detta kommer Kundfinans även att kunna se i samband med att man tar en kreditupplysning på dig. Enbart du som varit svensk medborgare i minst fem år kan ansöka om ett smslån hos Kundfinans. Vidare får låntagaren inte ha skyddad identitet samt måste ha ett svenskt bankkonto.

Utöver dessa sedvanliga krav så gäller det att du som ansöker om lån klarar en kreditprövning. En bedömning görs alltid individuellt och blir du nekad lån så kommer du inte kunna förhandla dig till att beskedet ska ändras. Istället får du återkomma till Kundfinans när din ekonomiska situation har stabiliserats.