Lumify

Lumify Lumify är en ny lånetjänst online som drivs och ägs av det svenska bolaget Luma Finans AB. Detta bolag ingår i en större nordeuropeisk koncern med fokus på finansiella tjänster. I nuläget bedriver man främst verksamheter i Sverige och Danmark. Bolaget bakom Lumify har givetvis en licens från Finansinspektionen. Man är således ett konsumentkreditinstitut som står under myndighetens tillsyn. Detta innebär även att man följer Konsumentverkets riktlinjer för kreditgivning. De lån som erbjuds hos Lumify räknas som högkostnadskrediter då den effektiva räntan på krediten är minst 30% högre än den referensränta som Riksbanken fastställt. Krediten som erbjuds är alltså kopplad till höga kostnader som kan medföra skuldsättning.

Om du inte har några svårigheter att få lån hos en traditionell bank eller låneinstitut så rekommenderar vi dig att göra detta istället. Om du däremot vill låna pengar utan att någon UC så kan Lumify vara ett alternativ. Du bör dock redan innan du ansöker om lånet vara medveten om vilka kostnader lånet medför.

Besök Lumify

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna hos Lumify utan UC

Lumify erbjuder en kontokredit från 2000 kr upp till 70 000 kr. Det är dock enbart återkommande kunder som beviljas maxkrediten. Är du ny kund så får du nöja dig med en kredit på 6000 kr första gången du lånar av Lumify. För dig som inte vet vad en kontokredit är så kan man likna detta vid ett digitalt kreditkort. Du beviljas ett kreditutrymme men betalar bara ränta på den kredit som du faktiskt nyttjat. Detta till skillnad mot ett vanligt smslån där du betalar ränta och avgifter på ett fast belopp oavsett om du utnyttjat summan eller inte. Lumify är väldigt flexibla i sin kreditgivning och något som gjort denna långivare populär är att man inte har så hårda krav på den som ansöker om lån. Tidigare beviljade man även lån till individer med betalningsanmärkningar. Detta är dock något man slutat med.

Därtill tar man ingen UC utan den kreditupplysning som inhämtas kommer från Creditsafe. Således kommer din förfrågan inte vara synlig för bankerna. Något som gör Lumify till en unik kreditgivare är att man bjuder nya kunder på ränta och uppläggningsavgift. Första gången du lånar av Lumify betalar du ingen ränta eller avgifter. Den enda kostnaden som tillkommer är en aviseringsavgift på 60kr. När du lånar hos detta kreditinstitut har du även möjlighet att mot en avgift förlänga din betalningstid. Du behöver således inte lösa ut hela din kredit inom den första betalningsperioden. Däremot behöver du alltid betala ett lägsta belopp varje månad.

Hos Lumify kan du som ny kund ansöka om en räntefri kredit upp till 6000kr. Denna långivare tar ingen UC och accepterar kunder med betalningsanmärkningar.

Representativt exempel: Lån på 5 000 kr med 39,5 % nominell ränta (totalt 1 159,60 kr) med en återbetalningstid på 11 månader och 495 kr i uppläggningsavgift för upprättande av kreditlimit, 495 kr i förlängningsavgift samt totala aviavgifter om 660 kr blir det totala beloppet att återbetala 7 809,60 kr och ger en effektiv ränta på totalt 63,76 %. Delbetalningarna fördelas enligt följande; 733,40 kr, 787,90 kr, 770,06 kr, 752,22 kr, 734,38 kr, 716,54 kr, 698,70 kr, 680,86 kr, 663,02 kr, 645,18 kr och 627,34 kr.

Ansök om en kontokredit hos Lumify

Du som redan har ett konto hos Lumify kan ansöka om förhöjd kredit genom att logga in på dina sidor på långivarens hemsida. Har du inget konto hos Lumify och vill ansöka om en flexibel kontokredit så kan du göra detta via datorn eller mobilen. Du går bara in på Lumifys hemsida och väljer där hur stort kreditutrymme du önskar. Som ny kund kan du välja mellan en summa på 2000 kr upp till 6000 kr. Första gången du lånar betalar du ingen ränta och inte heller någon uppläggningsavgift. När du angivit summa så får du reda på när lånet ska återbetalas samt vad den effektiva räntan för lånet blir. Om du känner dig bekväm med dessa uppgifter så kan du gå vidare till ansökningsformuläret. Där får du uppge kontaktuppgifter samt välja ett lösenord till ditt konto.

Vidare får du ange personlig information och berätta mer om din privatekonomi. Under hela ansökningsprocessen har du möjlighet att ändra lånesumma om du skulle ångra dig. När formuläret är komplett kan du godkänna avtalen och identifiera dig med ditt mobila BankID. Lumify kommer därefter göra en sedvanlig kreditbedömning av dig som kund. Detta inkluderar bland annat att man tar en kreditupplysning från Creditsafe på dig. Verifiering av ansökan sker på ett par minuter och du får sedan besked direkt. Har du ett konto hos SEB så kan du glädja dig åt att få in pengarna på kontot inom 15 minuter vid beviljande av lån. Du med konto i annan bank får vänta något längre men behandlas din ansökan tidigt en helgfri vardag så har du i regel pengarna på kontot samma eftermiddag. Ansöker du senare under dagen eller under en helgdag så kommer dina pengar in nästföljande bankdag.

Grundkrav, ränta och kostnader

Hos Lumify ger man de flesta personer en chans att ta en kontokredit. Man gör alltid en sedvanlig kreditbedömning som grundar sig i en kreditupplysning som bolaget tar på dig samt information som du själv uppgivit i din ansökan. Den här informationen är vanligtvis tillräcklig för att Lumify ska kunna göra en korrekt kreditbedömning. I vissa fall kan du dock behöva skicka in dokument som styrker din inkomst för att din låneansökan ska kunna behandlas. För att bli beviljad ett lån får du inte ha betalningsanmärkningar eller något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Vidare måste du vara minst 18 år för att kunna ansöka om en kontokredit hos Lumify. Du måste även kunna visa upp en deklarerad inkomst.

Hos Lumify är första krediten alltid fri från ränta och avgifter (aviavgift tillkommer). Vid nästföljande lånetillfällen tillkommer dock både avgifter samt ränta. Årsräntan på Lumifys krediter ligger på 39,5%. Dock ska man vara medveten om att den effektiva räntan är betydligt högre och inkluderar både en uppläggningsavgift på 395 kr samt en månatlig aviavgift på 60kr. Du som även väljer att förlänga din återbetalningstid får betala en kostnad på 395 kr för detta. Ett lån på 5000kr som återbetalas under 11 månader har en effektiv ränta på 79,97%.

Kontakta Lumify

Du som redan är kund hos Lumify finner alla uppgifter om ditt lån under dina sidor på hemsidan. Har du frågor om den tjänst som Lumify erbjuder så finns det en avdelning för Frågor & Svar. Men du har såklart även möjlighet att kontakta långivaren för att få svar på dina frågor. Lumifys kundtjänst håller öppet måndag till fredag mellan 9:00 och 17:00. Det är också under dessa tider som man behandlar och beviljar kontokrediter. Trots detta har du möjlighet att både ansöka om en kontokredit och ta kontakt med kundtjänsten under andra tider. Du kommer dock inte få svar direkt. För att kontakta Lumifys kundtjänst kan du maila info@lumify.se. Du har även möjlighet att ringa in på 020- 11 77 90. Behöver du skicka brev eller dokument till Lumify så gör du detta på Luma Finans, Hammarby Allé 93, 120 63 Stockholm.