Pluskan

Pluskan Pluskan grundades 2018 och erbjuder kontokredit och snabblån till privatpersoner. Bolaget ägs och drivs av Loan Exchange Nordic AB som har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva både utlåning och kreditgivning. Därmed kan du lita på att Pluskan följer alla de regler som satts upp av både Finansinspektionen och Konsumentverket. Pluskan samarbetar även med Arvato som sköter Pluskans administration och fakturering.

Pluskan vänder sig främst till människor som är i tillfälligt kontantbehov. Därmed ska aktören inte ses som ett alternativ om du behöver ta ett större lån med bra ränta. Då är det bättre att vända sig till större aktörer eller storbanker då räntan i regel är lägre där. Däremot är Pluskan ett lämpligt alternativ om du enbart tänkt låna tillfälligt. Men även om du behöver en kredit som är tillgänglig när behovet efter pengar kommer. Hos Pluskan kan du nämligen ha en kontokredit som du kan använda när du vill och du lånar då bara det du behöver.

Pluskan erbjuder kontokredit utan UC

Kontokredit hos Pluskan Hos Pluskan har man inriktat sig på en produkt som kan ses som ett mellanting av ett smslån och kreditkort. Man erbjuder en så kallad kontokredit som kan vara praktisk att ha om något oförutsett händer. I och med att det är en löpande kredit man har hos Pluskan så behöver man aldrig ansöka på nytt om man en gång blivit beviljad kredit. Istället kan du enkelt säga till så betalas din outnyttjade kredit hos Pluskan ut. Du kan även själv logga in på din "Pluska" med hjälp av ditt BankID. Då kan du själv få en översikt över din kredit och hur mycket du har kvar att utnyttja.

Självklart betalar du bara ränta på den kredit du utnyttjar hos Pluskan och du kan ansöka om kredit på upp till 30 000kr. Pluskan tar ingen UC så inga förfrågningar från aktören kommer att synas om banken sedan skulle ta en UC på dig. Istället använder man sig av Bisnode när det gäller inhämtande av kreditupplysningar. Därtill använder man sig av Instantor för att få mest aktuella uppgifterna om varje ny långivare.

Representativt exempel: Kontokredit med flexibel återbetalning. Inga avgifter och fast årsränta på 24 %. Vid ett lån på 15 000 kr betalar du i snitt 531 kr/månad under 40 månader (totalt belopp är 21 231 kr). Effektiv ränta 26,82 %.

Så här gör du för att ansöka om kredit hos Pluskan

Vill du ansöka om en kontokredit hos Pluskan så går det bra att göra detta via bolagets hemsida. Du får där fylla i ett ansökningsformulär där du bland annat får uppge personliga uppgifter, information om sysselsättning samt detaljer om din ekonomi. Det senare innefattar bland annat månadsinkomst, boendekostnader samt övriga skulder och krediter. Du behöver även fylla i syftet med krediten samt hur ofta du tror att du kommer använda dig av denna. Därefter får du acceptera de allmänna villkoret och signera din ansökan med BankID.

När allt är klart kommer Pluskan att göra en kreditkontroll hos Bisnode. Detta för att se så att du har den återbetalningsförmåga som krävs för att låna samt att du har en god kreditvärdighet. Ser allt bra ut så blir lånet beviljat och du får din kredit öppnad inom två dagar. Du använder din kredit genom att gå till din Pluska och därifrån ta ut pengarna till ditt bankkonto.

Ränta och återbetalning av kredit

Hos Pluskan tar man inte ut några avgifter och man erbjuder en fast årsränta på 24%. Dock ska man veta att den effektiva räntan på krediten är 26,82%. Detta är en hög ränta varför vi rekommenderar dig att tänka igenom ditt beslut att låna en extra gång. Behöver du ett mer långsiktigt lån så är det bättre att vända sig till en riktig bank för att få en lägre ränta. Däremot är återbetalningen hos denna aktör väldigt flexibel.

Den första avin kommer hem till dig månaden efter att du beviljats din kredit. Varje månad måste du betala minst 5% av lånebeloppet. Detta är inklusive räntan. Exakt hur mycket du ska betala kommer du att se på din månatliga låneavi. Den kommer till din email fjorton dagar innan betalning ska ske men du kan även hitta den på ditt konto hos Pluskan. Vill du betala mer än det minsta kravet så är detta förstås fullt möjligt. Du kan även ansöka om autogiro så att pengarna dras automatiskt den 28:e varje månad.

Krav för att få låna hos Pluskan

Är du intresserad av att låna eller ha en kontokredit hos Pluskan så gäller det att du uppfyller vissa krav. Bland annat måste du vara skriven i Sverige och vara minst 20 år. Du får inte heller vara över 65 när du ansöker om en kredit. Däremot får du behålla din kredit om du ansökt om den innan året du fyllt 65. Vidare accepterar man inga kunder med betalningsanmärkningar eller skuld hos Kronofogden. Har du en betalningsanmärkning så finns det andra bättre alternativ. Bland annat Cashbuddy beviljar lån till personer med betalningsanmärkningar. Man kan enbart ha ett konto per person hos Pluskan.