Ponture

Ponture Ponture är en svensk förmedlare av diverse tjänster som hör till företagsfinansiering. Företaget vänder sig främst till små- och medelstora bolag runtom i Sverige. Här kan företagare jämföra alltifrån företagslån till leasingavtal och tjänster för fakturaköp. Med sin jämförelsetjänst hoppas man på Ponture att kunna bidra till bra möjligheter för svenska företag att utvecklas. Ponture är ett företag som finns registrerat som finansinstitut hos Finansinspektionen. Således följer man myndighetens regler vad det gäller alltifrån förmedling till penningtvättsbedömning och datasäkerhetslagstiftning. Något som gör Ponture unikt är att man erbjuder sin tjänst på flera språk. Därtill har man en kundbas bestående av många entreprenörer med utländsk bakgrund.

Ägarna bakom Ponture har lång erfarenhet av finansbranschen både när det kommer till coaching, rekrytering och entreprenörskap. Ledningen består av kända profiler så som Carl-Viggo Östlund, Rodrigo Garay och Hamed Ordibehesht. Dessa profiler har över 30-års erfarenhet från bolag så som SBAB, Ericsson och Diversitas. Pontures förmedlingstjänst lanserades 2018 och man samarbetar idag med banker och företag så som Marginalen Bank, Froda, Qred och Aros Kapital.

Besök Ponture

Hitta och jämför företagslån hos Ponture

Jämför företagslån och fakturaköpOavsett om du vill jämföra företagslån eller jämföra fakturatjänster så gör du detta på Pontures hemsida. Man har stor erfarenhet av branschen och samarbetar med tio olika partners. Du kan ansöka om företagslån från 100 000kr upp till 50 000 000kr. Det spelar alltså ingen roll hur stor eller liten summa du behöver låna. Genom att bara göra en låneförfrågan hos Ponture kommer denna aktör hitta de bästa finansiella instituten eller bankerna för dig. Man matchar helt enkelt dina behov med rätt långivare. Detta gör Ponture helt kostnadsfritt och du binder dig inte heller till något genom att göra en förfrågan. Ponture tjänar istället sina pengar genom den förmedling de gör åt bankerna. Trots detta kan du vara säker på att man arbetar på ett oberoende sätt för att få fram det bästa alternativet för just dig.

Om du inte är ute efter ett företagslån utan är mer intresserad av att sälja dina fakturor så går detta lika bra. Så fort du skickat en förfrågan till Ponture så hittar bolaget de banker som köper dina fakturor till absolut bäst pris. Detta möjliggörs av att man har flera banker och finansiella institut att ställa mot varandra. Du ansöker om fakturaköp helt utan risk och får alltid komma i kontakt med en personlig rådgivare från Ponture.

Pontur är en låneförmedlare som vänder sig till små- och medelstora företag. Här kan du jämföra företagslån och ansöka om lån upp till 5 000 000kr.

Skicka en förfrågan om företagslån till Ponture

Låneförfrågan PontureDet enklaste sättet att jämföra och ansöka om företagslån hos Ponture är att göra detta via bolagets hemsida. Men du har även möjlighet att ringa till Ponture på 010- 129 29 20. Gör du detta så får du direkt prata med en personlig rådgivare som hjälper dig igenom processen. Har du inte behov av detta så surfar du istället in på Pontures hemsida. Väl där finns det ett formulär som du fyller i på några minuter. I formuläret uppger du först hur stort belopp du har behov att låna till ditt företag. Därefter anger du önskad låneperiod och du får då fylla i de antalet månader som du tänkt återbetala ditt lån. Vidare måste du fylla i ditt företags organisationsnummer samt email och telefonnummer.

För att Ponture ska kunna hjälpa dig på bästa sätt behöver man även få veta anledningen till varför du vill låna. Här kan du bland annat välja mellan generell likviditet/kassaflöde, anställa personal, oväntade uppgifter, finansiera skuld och renovering. Passar inte något av dessa alternativ dig så väljer du helt enkelt "övrigt". Därefter räcker det att godkänna de allmänna villkoren innan du kan skicka iväg din ansökan. När detta är gjort kommer en av Pontures finanskonsulter att kontakta dig inom kort. Du får sedan flera låneerbjudanden från olika banker och institutioner.

Prissättning och grundkrav för att låna

Vad man bör vara medveten om när man använder denna tjänst är att Ponture enbart förmedlar lån och fakturaköp. Man ger alltså inte själv ut några lån och är därför inte heller den aktör som sätter priserna på dessa. Däremot är tjänsten helt kostnadsfri att använda då Ponture inte tar ut några avgifter. Men så fort du valt ett låneerbjudande så tar den specifika parten över ärendet. Det kan handla om en känd svensk bank eller ett mindre finansinstitut. Det är då denna bank eller institut som sätter priser och räntor på ditt lån. Var därför uppmärksam när du jämför de olika erbjudandena för att se till att du får absolut lägsta möjliga ränta och bäst villkor.

Vanligtvis har de banker och institut som erbjuder företagslån en fast månadskostnad på dessa. Det är alltså inte så vanligt att man får en ränta på lånet. Istället tar man en månatlig avgift där alla kostnader redan är inräknade. Du betalar sedan samma avgift varje månad vilket gör det lätt för dig att förutse vad lånet kommer att kosta. Hos Ponture däremot erbjuder man från 1% i ränta på sina företagslån. Återbetalningstiden på dessa är mellan 30 dagar upp till 5 år beroende på vad du föredrar. För att se vad du skulle erbjudas för exakt ränta och villkor måste du först skicka in en förfrågan till Ponture. Först när detta är gjort kommer du att få offerter där du kan se prisbilden för samtliga företagslån. Detsamma gäller grundkraven för att låna då alla banker har olika krav på den entreprenör som tar ett företagslån. Dock måste ditt företag vara baserat i Sverige och vara lönsamt för att du ska få låna via Ponture. Därtill behöver du som äger företaget vara minst 20 år gammal.

Kontakta en rådgivare hos Ponture

Kontakta rådgivare hos PontureOm du vill veta mer om den jämförelsetjänst som Ponture erbjuder så kan du kontakta bolagets kundtjänst. Detta kan du med fördel även göra om du har specifika frågor eller funderingar om företagslån. Det enklaste sättet att komma i kontakt med kunservice är via Pontures chatt. Den finner du längst ner till höger på bolagets hemsida. Där får du alltid svar omedelbart om du skriver under bolagets ordinarie öppettider. Vill du istället ringa in till en rådgivare hos Ponture så gör du detta på 010- 129 29 20. Man svarar även på frågor via email och då är det adressen info@ponture.com som gäller. För dig som behöver skicka dokument eller brev till företaget gäller följande adress: Ponture AB, Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57C, 113 56 Stockholm. Du kan även följa Ponture via företagets sociala kanaler på exempelvis Facebook, Linkedin och Instagram.