Aros Kapital

 

Aros Kapital är ett kreditmarknadsföretag som grundades redan 2004. Det var dock först tio år senare som bolaget fick sitt kreditmarknadstillstånd från Finansinspektionen. I och med detta tillstånd är Aros Kapital även anslutna till den statliga insättningsgarantin. Detta är en säkerhet för dig som väljer att spara hos Aros Kapital. Detta då garanteras upp till 950 000kr tillbaks av dina sparpengar om Aros Kapital skulle gå i konkurs. Aros Kapital beskriver sig själva som allt annat än en bank. Man menar på att man är betydligt mer flexibla samtidigt som man erbjuder snabba och enkla lösningar. Trots detta tummar man aldrig på tryggheten.

Hos Aros Kapital har man främst riktat in sig på företagsfinansiering för både mindre och medelstora bolag. De företagstjänster man erbjuder är bland annat fakturaköp, inkasso, företagslån och leasing. Men man erbjuder även sparmöjligheter som både privatpersoner och företag kan ta del av. Aros Kapital kan inte konkurrera med de räntor som många inlåningsverksamheter erbjuder idag. Däremot sparar du betydligt mer tryggt här då samtliga sparkonton omfattas av insättningsgarantin.

Aros Sparkonto och Aros Likvidkonto

Som privatperson finns det lite olika alternativ för sparande hos Aros Kapital. Det finns tre stycken sparkonto där du antingen binder dina pengar i tre, sex eller tolv månaden. Värt att veta innan man besöker Aros Kapital är att räntan på dessa konton aktiveras först när du satt in minst 50 000kr. Ämnar du att sätta in ett mindre belopp är dessa konton alltså inga bra alternativ. Väljer du ett Aros Sparkonto så kan du sätta in som mest en miljon kronor. Gemensamt för samtliga sparkonton är ett du enbart får göra en insättning. Kontona är låsta under den löptid som du väljer. Behöver du ändå göra ett förtida uttag så kommer du debiteras en uttagsavgift. Denna avgift ligger för närvarande på 1% av den uttagna summan. Aros Sparkonton har i skrivande stund en sparränta på mellan 0,95%-1,15%. Hur hög ränta du får beror på hur länge du är villig att binda dina pengar.

Vill du ha ett mer flexibelt sparande så passar Aros Likvidkonto bättre. Här har du möjlighet att göra fria insättningar och uttag. Dock är inlåningsräntan betydligt lägre än ränta på Aros Sparkonto. Den ränta du tjänar in betalas årsvis i efterskott.
Sätt igång med ditt sparande hos Aros Kapital

Sparkonto hos Aros Kapital För att öppna ett sparkonto hos Aros Kapital måste du vara myndig. Du måste även vara folkbokförd i Sverige samt ha ett svenskt personnummer. Därtill måste du vara kund i en svensk bank också. Detta för att du ska kunna göra uttag från ditt sparkonto hos Aros Kapital. Uppfyller du alla villkor så är du välkommen att öppna ett konto hos Aros Kapital direkt via företags hemsida. Besök bara hemsidan och klicka på Skapa ett nytt konto. Därefter kommer du att behöva legitimera dig via e-legitimation. Godkända e-legitimationer hos Aros Kapital är BankID, Telia och Nordea. Så fort du blivit inloggad kan du skriva in dina kontaktuppgifter och välja den produkt du är intresserad av. Slutligen behöver du bara godkänna kontovillkoren. Se till att läsa igenom dessa villkor noga så du vet vad det innebär att ha sina sparpengar hos Aros Kapital.

När du är redo att göra en insättning till Aros Kapital så sker detta via bankgiro. Alla uppgifter om vilket bankgironummer och OCR-nummer som gäller finner du i den inloggade versionen av Aros Kapital. Ångrar du att du ansökt om konto så har du två veckor på dig att avsluta kontot. Detta helt enligt ångerrätten.

Aros Kapitals företagstjänster

Även du som är företagare kan öppna ett sparkonto åt ditt företag hos Aros Kapital. Men detta är långt ifrån den ända tjänst som Aros Kapital erbjuder företag. Man är till exempel även en känd aktör för fakturaköp. Med andra ord kan du som är företagare sälja dina fakturor till Aros Kapital. Du får då betalt direkt samtidigt som du slipper kreditrisken. Självklart sker detta mot en marknadsmässig avgift.

Man erbjuder även företagslån för små- och medelstora företag. Handläggningstiderna är korta vilket är något som uppskattas av de flesta. Så du kan med fördel vända dig till Aros Kapital om du behöver låna pengar vid exempelvis ett bolagsförvärv eller för orderfinansiering. Utöver dessa tjänster så erbjuder Aros Kapital leasing när det gäller det mesta. Du kan även få juridisk hjälp via Aros Law om du exempelvis funderar på att sälja eller flytta ditt bolag.