Sambla

Sambla Sambla är en svensk låneförmedlare som samarbetar med över trettio olika banker. Hos Sambla kan du som privatperson ansöka om lån på upp till 600 000kr. Med andra ord en perfekt tjänst för dig som vill samla dina dyra lån och krediter. Verksamheten drivs av Sambla AB som grundades redan 2014. Företaget har tillstånd från Finansinspektionen att både bedriva låneförmedling och försäkringsförmedling. Idag har över 250 000 kunder jämfört sina lån med bolagets tjänst och man är en av de ledande aktörer inom låneförmedlingsbranschen.

Sambla erbjuder sina tjänster i både Sverige, Norge och Finland och har idag kontor i fyra nordiska storstäder. Med andra ord är det en etablerad aktör som står bakom låneförmedlingstjänsten. Tycker du att du har för hög ränta och för dåliga villkor på dina nuvarande lån rekommenderar vi dig att använda dig av Samblas tjänst. Sambla erbjuder inga egna lån utan förmedlar lån från banker och kreditmarknadsbolag. Några av de samarbetspartners som man har är SevenDay, Lendify och ICA Banken.

Representativt exempel: Annuitetslån 150 000 kr, 10 år, nom. ränta 6,95%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 7.18%. Totalkostnad: 208 532 kr eller 1 738 kr/månad (120 avbet.). Återbet. tid 1-20 år. Nom. ränta 2,95%-29,90%. Räntan är rörlig och sätts individuellt.

Jämför lån från 30 olika banker hos Sambla

För dig som är intresserad av att sänka dina lånekostnader kan Samblas tjänst komma väl till pass. Tjänsten är gratis och du binder dig inte till något när du gör en ansökan. För att använda tjänsten behöver du bara besöka Samblas hemsida. Där anger du totalt lånebelopp samt hur lång löptid du vill att ditt lån ska vara på. I formuläret som finns hos Sambla får du även klicka i om avsikten är att ta ett nytt lån eller om du tänkt samla dina gamla lån. Därefter fyller du din personliga information så som personnummer, namn och kontaktuppgifter. Du behöver även ange anställningsform och civilstånd. Detta för att Sambla ska få en bättre uppfattning om vem du är och hur din återbetalningsförmåga ser ut. Har du en medsökande till lånet så fyller du även i detta. En medsökande kan öka dina chanser att få ett lån beviljat.

När du fyllt i alla obligatoriska uppgifter är du redo för jämförelsen. I samband med ansökan kommer en kreditupplysning från UC att tas på dig. Denna upplysning delar sedan samtliga intresserade banker och låneinstitut på. Inom 24 timmar från det att du skickat din låneansökan till Sambla kommer samtliga banker ha svarat dig. Du får då en rad olika låneförslag som du kan gå igenom tillsammans med en personlig rådgivare från Sambla. När du valt det lån som passar dig bäst behöver du bara signera skuldebrevet. Därefter får du dina pengar på kontot inom en till två dagar.

Detta krävs för att få låna med Sambla

Om du är ute efter att ta ett privatlån genom Sambla så måste du ha fyllt 18 år. Därtill behöver du ha en fast månadsinkomst på 12 500kr eller mer. Du måste även varit folkbokförd i Sverige i minst ett år. Samblas samarbetspartner erbjuder inga lån till dig som har aktiva skulder hos Kronofogden. Däremot är det inget krav att du ska vara fri från betalningsanmärkningar. Med andra ord kan även du med betalningsanmärkning få låna med Sambla. Som du märker är kraven för att få låna via Sambla inte så stora utan de flesta med en ordnad ekonomi kan använda sig av bolagets tjänst.

För dig som sitter på många smålån och mindre krediter kan det vara en bra idé att samla dina lån med hjälp av Sambla. På så sätt kan du komma ner i kostnader genom att få bättre villkor och en lägre ränta. Du får dessutom allt samlat i ett lån vilket ger dig en betydligt bättre överblick över din skuld. Vidare slipper du alla andra avgifter och kostnader som är knutna till dina mindre krediter.

Gratis lånejämförelse och individuell räntesättning

Sambla tar inte ut någon avgift för att du använder deras låneförmedling. Inte heller kommer du att få någon högre ränta bara för att du går via Sambla. Snarare har du chans till en lägre ränta då du kan ställa de olika bankernas erbjudanden mot varandra. Eftersom tjänsten inte är bindande kan du välja att avstå från samtliga lån som du erbjuds. Räntan på de privatlån som förmedlas sätts individuellt. Detta innebär att olika kunder erbjuds olika ränta. Bankerna beslutar om räntan genom att se över din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. En hög inkomst och få skulder ger en lägre ränta än låg inkomst och många krediter.

Den effektiva ränta på de lån som erbjuds via Sambla ligger i skrivande stund på mellan 2,99% och 22,59% (2019-08-12). Eftersom räntan på många lån är rörlig så kan räntorna också komma att ändras.