Lendify

Lendify Lendify grundades i mars 2014 och erbjuder idag en av Sveriges största marknadsplats för lån. Via en digital plattform samlar Lendify låntagare och investerare så att privatpersoner enkelt kan låna pengar av varandra. På det sättet slipper man onödiga mellanhänder som ska ha sin del av kakan. Lendify ämnar att på allvar utmana bankerna och förändra hela finansbranschen. För dig som kund innebär detta att du både kan låna till förmånliga villkor men även spara till hög ränta. Processen är dessutom otroligt smidig tack vare att allt sker helt digitalt med den absolut senaste tekniken.

Lendify har tillstånd från Finansinspektionen och bolaget ägs idag av många kända entreprenörsprofiler så som Hans Westin och Jonas Nordlander. Dessutom är Anders Borg en av ägarna till detta intressanta fintech bolag. Detta och mycket annat gör att Lendify har en stabil grund att stå på och verkligen har potential att bli landets främsta peer to peer långivare.

Besök Lendify

Slipp mellanhänder och låna av varandra med Lendify

Låna hos LendifyHos Lendify kan du enkelt låna pengar direkt via hemsidan genom en enkel ansökan. Du anger bara vilket belopp du är intresserad av att låna samt hur lång återbetalningstid du vill ha. Därefter behöver Lendify få in uppgifter om inkomst, sysselsättning och boendeform. När detta är klart behöver du bara skriva in din email och ditt telefonnummer. Därefter verifierar du dig via BankID eller mobilt BankID. I samband med att du fyller i alla detaljer så kommer Lendify att visa en exempelränta. Denna ränta ska du dock inte stirra dig blind på då räntan sätts utefter din kreditvärdighet. Lendify kommer att ta en UC på dig i samband med att du skickar in din låneansökan.

Så fort din ansökan är inskickad och du verifierat dig med BankID så kommer du att få ett preliminärt låneerbjudande. Därefter behandlar Lendify din ansökan. Behöver något kompletteras så kommer du att få reda på detta. Blir ditt lån beviljat så kommer du att få pengarna till ditt konto redan samma dag då Lendify erbjuder så kallad direktbetalning. Detta gäller även under kvällar och helger!

Med Lendify Rewards har du chans att få lägre ränta vid kommande lån. Detta då du får poäng när du är skötsam och betalar din amortering och din ränta i tid. För att få låna hos Lendify gäller det att du fyllt arton år och är folkbokförd i Sverige. Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller aktiva skulder hos Kronofogden. Helst ser Lendify att du har en årsinkomst på minst 180 000kr per år.

Låneräntor Lendify
Kreditinstitut Ränta Återbet. tid Uppl. avg. Lånebelopp
Lendify 2.95 - 17 % 1 - 15 år 495 kr 20000 - 500000 kr Besök

Investera till hög ränta samtidigt som du hjälper andra

Investera hos LendifyFör dig som är mer intresserad av att spara pengar än att låna pengar finns det många fördelar med Lendify. Här kan du investera pengar samtidigt som du hjälper andra som har större behov av dina pengar. Som tack för att du gör detta erbjuds du en hög ränta och en stabil avkastning. Dina pengar lånas enbart ut till kreditvärdiga låntagare. Snittlåntagaren hos Lendify har en årsinkomst på 350 000kr eller mer och använder lånet till att samla dyra krediter. Lendify tar alltid UC på de som lånar och använder sig av gedigna kalkyler i avgörandet för vem som beviljas lån och inte. Därmed är det en relativ säker investering för dig som lånar ut dina pengar via Lendify.

Lendify erbjuder så kallade Autoinvestkonton och ditt investerade kapital sprids mellan många olika lån. Detta för att minimera risken. Dock gäller det då att du investerar minst 10 000kr. Du kan välja mellan Autoinvest Lång och Autoinvest Kort när du ska investera hos Lendify. Med dessa konton kan du också återinvestera de återbetalningar som kommer in helt automatiskt. Detta gör att du får en ränta-på-ränta effekt och kan få ut så mycket som möjligt av din investering. Lånen som dina pengar används till är annuitetslån. Med andra ord får du varje månad in pengar och kapitaliserad ränta. Du behöver därför inte heller vara orolig för att hela den summa du satt in är bunden.

Räntor och avgifter hos Lendify

Avgifter Lendify Hos Lendify jobbar man med rörliga räntor och man stämmer varje månad av med STIBOR. Du erbjuds olika räntor beroende på vilket investeringskonto du har hos Lendify. Bäst ränta får du genom att investera i Autoinvest Lång. Den genomsnittliga räntan som presenteras på hemsidan utgår ifrån de senaste 90 dagarna. Därtill har man dragit bort både serviceavgiften samt förväntade kreditförluster. Med andra ord kan du se exakt vilken ränta i procent som du utlovas. I skrivande stund (2019-02-11) ligger den aktuella utlåningsräntan på AutoInvest Lång på 4,78%. Betydligt högre ränta en vad bankerna ger på ditt sparkonto alltså!

Eftersom Lendify erbjuder den digitala plattform där du ges möjlighet att låna ut dina pengar tillkommer det också en avgift. För dig som investerar debiteras en serviceavgift en gång i månaden. Avgiften dras automatiskt och baseras på den utestående balansen på lånet. För närvarande ligger denna serviceavgift på 4%.