Thorn

Thorn PrivatFinans Thorn var länge känd som en av Sveriges främsta leverantör av hemelektronik. Numera fokuserar Thorn PrivatFinans istället på att erbjuda finansiering till de produkter som företaget säljer. Man har därtill utökat sitt sortiment av produkter och det är inte bara hemelektronik som finns representerat på Thorns hemsida. Istället har kunder möjlighet att köpa alltifrån mobiltelefoner till kameror och spelkonsoler. Produkterna kan man både få levererade, installerade och finansierade. Dock ska man vara medveten att det innebär en hel del extra kostnader att delbetala sina produkter istället för att betala dessa direkt. Men det finns tillfällen då vi alla inte har råd att lägga ut en större klumpsumma direkt.

Förutom de produkter som Thorn säljer och erbjuder finansiering för har man numera även utökat sin verksamhet till att erbjuda privatlån utan säkerhet. Man erbjuder inte mindre än tre olika lån som vi går igenom här nedan. Thorn PrivatFinans är en del av Thorn Svenska AB som har banktillstånd från Finansinspektionen. Bolaget har funnits sedan 1970 och driver idag även andra verksamheter så som L'EASY och Nordiclån.

Besök Thorn

Olika privatlån hos Thorn PrivatFinans

Hos Thorn PrivatFinans kan du som kund välja mellan lite olika privatlån. Gemensamt för samtliga lån är att dessa är utan säkerhet och har en relativt hög effektiv ränta. Som kund hos Thorn PrivatFinans har du möjlighet att låna upp till 100 000kr utan att långivaren lägger sig i vad du ska använda pengarna till. Däremot behöver du alltid ange syftet med lånet under ansökningsprocessen.

Privatlån Plus

Detta lån är helt anpassat efter dina behov och du kan låna alltifrån 10 000kr till 100 000kr. Med ett Privatlån Plus bestämmer du själv vilken avbetalningstid du har och du har alltid möjlighet att lösa lånet i förtid. Detta helt utan kostnader. Trots att du och Thorn ingått ett avtal om en bestämd återbetalningstid så kan du ändra denna när du vill och således även öka din amorteringstakt. Lånet har en fast årlig ränta mellan 9,84-21,60% (2022-07-14). Den effektiva räntan är dock betydligt högre då denna även inkluderar alla kostnader som är knutna till lånet. Därför är det viktigt att du alltid kollar igenom det finstilta hos Thorn innan du ansöker om ett lån.

Pauslån

Ett annat lån som liknar Privatlån Plus är det lån som Thorn valt att kalla för Pauslån. Detta privatlån passar dig som då och då kan behöva lite andrum i ekonomin. Med pauslån har du möjlighet att pausa ditt lån en månad om du känner att det finns behov av detta. Du behöver inte i förväg bestämma dig om vilken månad som du vill ha betalningsfri utan när det väl är dags så bara tar du kontakt med kundtjänsten på Thorn så ordnar dom detta. Du bestämmer återbetalningstid själv och kan när helst du vill lösa hela lånet utan extra avgifter. Med Pauslånet kan du som mest utnyttja två betalningsfria månader. Enbart en betalningsfri månad per år är tillåten. Enligt de representativa räkneexempel som visas på Thorns hemsida i skrivande stund så har lånet en ränta mellan 9,84-21,60% och en effektiv ränta mellan 10,91-29,99% (2020-08-01).

Trygglån

Slutligen så erbjuder Thorn PrivatFinans ett lån vid namn Trygglån. Detta är lånet för dig som vill ha en försäkring om att lånet blir avbetalt trots att du skulle bli arbetslös, gå bort eller bli svårt sjuk. Du kan låna upp till 50 000kr med Trygglån och du får ett betalskydd som täcker din lånekostnad om det skulle hända något oförutsett. Låneskyddet eller försäkringen täcker upp för tolv månadsinbetalningar och gäller alltså om du skulle avlida, förlora ditt jobb eller bli sjukskriven. Räntan på lånet är fast och sätts individuellt efter en sedvanlig kreditprövning.

Representativt exempel: Ett lån på 10 000 kronor till 21,60% bunden ränta med en återbetalningstid på 84 månader, med 84 avbetalningar om 246 kronor och 595 kronor i uppläggningsavgift (som läggs till lånet) samt 15 kronor i administrationsavgift, ger en effektiv ränta på totalt 29,62%. Totalt att återbetala blir 21 889 kronor.

Ansök om privatlån utan säkerhet hos Thorn

Du som är i behov av ett lån kan besöka Thorns hemsida och först välja vilket lån du är intresserad av. Därefter kan du inleda din låneansökan genom att dra i reglagen för hur mycket du vill låna samt hur länge du vill avbetala. Med Thorns privatlån utan säkerhet kan du välja en avbetalningstid på mellan 12 och 72 månader. Månadskostnaden blir lägre ju längre tid du väljer men den totala lånekostnaden blir mindre med en kort återbetalningstid. När du är klar med regleringen kan du klicka på ansöka. Du kommer då att få upp ett formulär på skärmen. I detta formulär ska du fylla i dina personliga uppgifter tillsammans med ett bankkonto nummer. Du får därefter godkänna de allmänna villkoren samt att Thorn PrivatFinans tar en kreditupplysning på dig. Uppgifterna du lämnar hos Thorn behandlas helt konfidentiellt. Kreditupplysningen inhämtas från UC. Vill du så kan du istället låna utan UC hos Monetti.

Om din kreditupplysning visar på att du har bra kreditvärdighet och du uppfyller alla krav som ställs på dig som långivare så kommer ditt lån nu att bli beviljat. Pengarna sätts då in på ditt bankkonto och dessa blir synliga för dig inom några dagar.

Thorns krav för att du ska få låna

När du accepterar Thorns allmänna villkor garanterar du att du är minst 20 år gammal och inte har några betalningsanmärkningar. Detta låneinstitut godkänner nämligen inte kunder med anmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden. Huruvida du har betalningsanmärkningar eller inte kommer framkomma när Thorn tar en kreditupplysning. Därmed spelar det ingen roll om du inte anger det redan från början utan bolaget kommer ändå att få kännedom om detta. Något som är lite speciellt är att Thorn PrivatFinans förbehåller sig för att få göra ytterligare kreditupplysningar under låneperioden. Detta kan vara bra att vara medveten om redan innan en eventuell låneansökan.

För att få låna hos Thorn måste du även ha en taxerad inkomst. Din taxerade årsinkomst måste vara på minst 120 000kr annars kommer din låneansökan att avslås.