ViaConto

ViaConto är ett kreditmarknadsbolag som ingår i VIA SMS koncernen. Bolaget har främst gjort sig kända för att erbjuda SMS lån och andra flexibla finansiella tjänster till privatpersoner. Koncernen grundades i Lettland redan 2008 och har sedan dess rönt stor framgång i bland annat Sverige. ViaConto ingår i samma koncern som ViaSpar som är en känd inlåningsverksamhet. Pengarna från inlåningsverksamheten används för att utveckla och driva ViaConto vidare.

För närvarande erbjuder ViaConto främst mikrokrediter och du kan här låna alltifrån 1000kr till 20 000kr helt utan säkerhet. Anledningen till att ViaContos mikrolån blivit väldigt populära är mycket på grund av de snabba utbetalningarna. Men man erbjuder även förstklassig service och smidig handläggning. Kreditmarknadsbolaget har i skrivande stund betyget 9,1 av 10 hos Trustpilot. Med andra ord är ViaConto ett bra och lämpligt alternativ för dig som har fått en oförutsedd utgift som du inte har täckning för.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Lån utan UC och utbetalning samma dag

Det finns många fördelar med att ta ett SMS lån hos ViaConto. Bolaget inhämtar inte någon kreditupplysning från UC. Istället använder man sig av Creditsafe som är ett annat kreditupplysningsföretag. Fördelen med detta är att en förfrågan från ViaConto inte kommer att synas på din UC. Med andra ord kan inte banken se din förfrågan om de skulle inhämta kreditinformation om dig. De enda som kan se din förfrågan är andra kreditmarknadsbolag eller låneinstitut som använder sig av Creditsafe.

Hos ViaConto vet man hur viktigt det är för kunder att få sina lånepengar utbetalda snabbt. Därför genomför man i regel utbetalningarna samma dag som ansökan sker. Det gäller dock att din kredit har beviljats innan klockan 13:30 under en vardag. Om du ansökt och blivit beviljad lån efter detta klockslag så kommer pengarna att betalas ut nästföljande vardag istället. Snabbast går det för dig med Nordea då pengar till konton hos denna bank betalas ut direkt.

Ansök om mikrolån hos ViaConto

Om du är i behov av likviditet och inte har möjlighet att vänta in pengar från lön eller annan inkomst så kan du vända dig till ViaConto. För att ansöka om ett mikrolån hos ViaConto behöver du antingen en dator eller en smartphone. För att kunna signera din ansökan behöver du även ha en e-legitimation i form av exempelvis mobilt BankID. Har du detta så kan du direkt surfa in på ViaContos hemsida. Där får du först ange om du är ny eller befintlig kund. När detta är gjort väljer du vilket belopp du vill låna. Så fort du valt belopp kommer kostnaderna som är knutna till lånet att redovisas. Du kan därmed enkelt få en överblick över vad lånet kommer att kosta dig. Du kan även se hur lång löptid du kan få samt när första betalning måste inkomma.

När du fyllt i uppgifterna och klickat på "ansök" kommer du att få verifiera dig med ditt bankID. Därefter tas en kreditupplysning och du kommer direkt att få svar om du blivit beviljad lånet eller inte. Blir du beviljat lånet så kommer utbetalning att ske samma dag men det kan dröja upp till dagen efter innan du har pengarna på ditt bankkonto. Undrar du något under ansökningsprocessen så kan du kontakta ViaContos kundtjänst via antingen telefon, mail eller Skype. Kundtjänsten har öppet mellan 8:30-17:00 på vardagar och mellan 10:00-16:00 på lördagar.

Det här krävs för att du ska få ta ett smslån hos ViaConto

De flesta personer i behov av snabb kredit kan ansöka om ett smslån hos ViaConto. Dock har man några villkor som du måste uppfylla för att få låna. Du måste bland annat vara myndig och ha varit folkbokförd i Sverige i minst två år. Därtill får du ej vara satt under förvaltarskap eller ha skyddad identitet. Du måste även ha ett konto i en svensk bank då dina lånepengar kommer att föras över till detta bankkonto.

För att ansöka om mikrolån behöver du ha en egen mobiltelefon. Eftersom ViaConto gör en sedvanlig kreditprövning så kommer bolaget att få uppgifter om din ekonomiska situation. De kan sedan utifrån denna avgöra om du är kreditvärdig eller inte. Trots detta kan du som inte skött dina tidigare lån hos ViaConto få svårt att låna igen. Slutligen måste du som ansöker om lån hos detta kreditmarknadsbolag ha en deklarerad inkomst i Sverige.

ViaContos räntor och avgifter

De lån som erbjuds hos ViaConto hör till kategorin högkostnadskrediter. Har du inte hört detta begrepp tidigare så innebär detta att krediten har höga kostnader och räntor. Numera finns det dock ett kostnadstak och ett räntetag som ej får överskridas. När du besöker ViaConto kommer du alltid att ha möjlighet att se vad den effektiva räntan på lån ligger på. Den effektiva räntan inkluderar samtliga räntor och kostnader som är knutna till lånet. Den effektiva räntan påverkas av hur mycket du lånar samt hur lång löptid ditt lån har.

I skrivande stund (2019-02-15) ligger den månatliga räntan på ViaContos lån på 3,29%. Årsräntan på lånen ligger på 39,5% (effektiv ränta 228%). Utöver ränta betalar du även en månatlig administrationsavgift på 395kr. Därtill tillkommer det en faktureringsavgift som kostar dig 45kr i månaden. För att undvika extra kostnader rekommenderar vi dig att betala tillbaks lånet så fort som möjligt. Du har när som helst möjlighet att återbetala hela kreditbeloppet hos ViaConto utan ytterligare avgifter.