ViaSpar

ViaSpar ViaSpar Finans AB ägs och drivs av ViaConto Sweden AB. ViaSpar är en inlåningsverksamhet som finns registrerad hos Finansinspektionen och som därmed uppfyller alla krav för bedrivande av inlåning. Eftersom det här handlar om en inlåningsverksamhet och inte en bank så kan det vara bra att veta att insatta medel hos ViaSpar inte omfattas av den statliga insättningsgarantin. Detta innebär för dig som sparar att du riskerar att förlora alla sparpengar hos ViaSpar om verksamheten skulle gå i konkurs. UC klassar dock ViaSpar Finans AB som kreditvärdigt och bolaget tillhör i skrivande stund UC Brons. Detta kan jämföras med exempelvis UpplandsSpar som har den högsta kreditvärdigheten enligt UC. Om du istället letar sparprodukter som omfattas av insättningsgarantin kan vi rekommendera dig att kolla in SAVR.

ViaSpar erbjuder förmånliga produkter för sparande för både privatpersoner och företag. De pengar du sätter in på ett konto hos ViaSpar används av bolaget för att expandera JSC "VIA SMS group". Denna verksamhet tillhandahåller kredittjänster med flexibla lösningar till privatpersoner runtom i världen. Totalt har man imponerande 750 000 registrerade kunder och med hjälp av sparkunders investerade kapital är tanken alltså att koncernen ska växa ytterligare. I skrivande stund gör man även en satsning på peer-to-peer lån via dotterbolaget VIAINVEST.

Testa Fondroboten Lysa
Sparkonton med hög ränta hos ViaSpar

Hos ViaSpar erbjuder man inte mindre än sex olika konton som du kan läsa mer om här nedan. Samtliga konton ger dig högre sparränta än de traditionella bankerna. Detta även under perioder då marknadsräntan är låg. Det är också därför som många vänder sig till inlåningsverksamheter som ViaSpar när de inte tycker sig få tillräckligt mycket avkastning på sina sparpengar. Vilket konto du ska välja när du blir kund hos ViaSpar beror lite på dina förutsättningar. Här erbjuds du både rörliga och bundna räntekonton och i vanlig ordning får du högst ränta om du väljer att binda dina sparpengar under en längre tid. Gemensamt för alla konton är att du som minst kan göra en insättning på 5000kr. Som mest kan du sätta över 50 000kr och detta gäller samtliga konton hos ViaSpar.

Sparkonto utan bindningstid och med fria uttag

Sparkonto ViaSpar Det konto som du automatiskt blir tilldelad när du blir kund hos ViaSpar är sparkontot. Detta konto är väldigt flexibelt och tillåter dig att göra fria uttag när helst du vill. Dock är räntan lägre på detta konto i jämförelse med de konton där du binder pengarna. Med ett vanligt sparkonto binder du inte pengarna utan du kan när som helst välja att avsluta ditt konto. Kontot omfattas inte av den statliga insättningsgarantin och du kan räkna med en årsränta på runt 4,50%. Ett vanligt sparkonto hos ViaSpar passar dig som är osäker på om du kommer behöva dina pengar inom en snar framtid. Gör du inte detta och är ute efter en högre avkastning så rekommenderar vi dig istället att kolla närmre på kapitalkontona.

Kapitalkonto med upp till 8% ränta hos ViaSpar

Utöver sparkontot så erbjuder ViaSpar fem olika så kallade kapitalkonton. Gemensamt för dessa kapitalkonton är att samtliga är kopplade till en bindningstid. Med andra ord binder du dina sparpengar när du sparar i dessa konton. Hur länge du vill binda dina pengar är dock helt upp till dig och det finns många alternativ att välja mellan.

Som lägst kan du binda dina pengar i tre månader och detta gör du med "Kapitalkonto 3 månader". Räntan på detta konto ligger för närvarande runt 5% vilket är något bättre än räntan på sparkontot. Du kan inte göra några fria uttag när du sparar i detta kontot. Däremot har du möjlighet att ta ut pengar men detta kommer medföra en avgift på 3% av ditt sparade belopp. Med andra ord är detta inget vi rekommenderar.

För dig som kan tänka dig att binda dina sparpengar ännu längre finns det bundna kapitalkonton som sträcker sig mellan sex månader upp till tre år. Högst ränta får du såklart med "Kapitalkonto 3 år" där årsräntan just nu ligger på 8%.

Så öppnar du ett sparande hos ViaSpar

Du som tycker att ViaSpar verkar passa ditt sparande som handen i handsken kan enkelt öppna ett konto redan idag. Du ansöker enkelt om ett konto direkt på verksamhetens hemsida. För närvarande går det bra att använda sig av BankID och mobilt BankID för att öppna ett konto och allt är internetbaserat. Så fort du legitimerat dig med ditt BankID så kan du börja spara. ViaSpar får nämligen in din adress och andra nödvändiga uppgifter helt automatiskt. Allt går dessutom väldigt snabbt och smidigt och själva ansökan genomför du på någon minut. Du hanterar ditt sparande och dina konton under Mina Sidor. För att kunna ansöka om ett konto hos ViaSpar måste du ha fyllt 18 år samt vara folkbokförd i Sverige.

Insättningar sker via bankgiro och OCR numret du ska använda dig av finner du under dina sidor. Även uttag sker via den inloggade versionen av ViaSpar och från det att du begär om ett uttag kommer det ta max tre bankdagar innan du ser pengarna på kontot.