SAVR

SAVR SAVR är en ny tjänst för sparande som du når både via datorn och mobilen. Tanken med tjänsten är att erbjuda ett flexibelt alternativ för sparande. Med SAVR har människor chansen att spara mer och göra det på ett sätt som känns modernt. Det kan handla om ett sparande till en resa, till sina barn eller till sin pension. Med SAVR kan du välja mellan tusentals fonder och samtidigt utmana din banks fondavgifter. SAVR står under tillsyn av Finansinspektionen via koncernen Fondab. Då tjänsten övervakas av Finansinspektionen kan du känna dig trygg när du använder tjänsten. Därtill är dina sparpengar alltid skyddade tack vare den statliga insättningsgarantin.

Trots att SAVR är en relativt ny spartjänst så är den redan väldigt populär. När detta skrivs har SAVR fått omdömet 5 av 5 i användarbetyg i App Store. Genom SAVRs plattform kan du äga de bästa fonderna utan att behöva betala dyra provisioner till någon. Detta innebär att du kan halvera dina avgifter. Det enda du betalar är en plattformsavgift på 0,09%. Tänk dock på att historisk avkastning aldrig är någon garanti för framtida avkastning. Med anledning av detta finns det alltid en risk att ditt sparkapital kan minska i värde.

Besök SAVR
Fondsparande i ISK genom SAVR

Spara i fonder hos SAVR När du ansluter dig till SAVRs tjänst och börjar sätta in pengar så kommer ett fondsparande att öppnas. Att spara i en fond innebär att du drar nytta av avkastningen från flera olika värdepapper som ingår i fonden. Det är den fondförvaltaren som sköter fonder som bestämmer vilka värdepapper som fonden ska bestå av. De värdepapper som utgör själva fonden är ofta i form av aktier eller räntepapper. När en fond består av bägge dessa värdepapper kallas den blandfond. Hos SAVR kan du välja mellan 1300 olika fonder med 50% i snittrabatt på fondavgiften. Utöver en plattformsavgift på 0,09% som SAVR tar ut så tillkommer inga dolda avgifter.

Ditt sparande via SAVR sker i ett så kallad investeringssparkonto (ISK). Detta är ett av de mest förmånligaste sätten att spara på i Sverige. Dels är ett ISK konto helt gratis att skaffa men du slipper också att deklarera dina vinster och förluster. Istället är ISK kontot kopplat till en årlig schablonskatt som dras från ditt kapital helt automatiskt. Schablonskatten grundar sig på statslåneräntan och 2019 ligger denna skatt på 0,453%. När du ansluter dig till SAVR så skapas ett ISK konto automatiskt åt dig.  Det ända som krävs för att detta ska vara möjligt är att du är skriven i Sverige samt har ett svenskt personnummer.

SAVR är en tjänst på nätet där du kan spara pengar på ett enkelt sätt. Du kommer igång med ditt sparande på 3 minuter och dina pengar är skyddade av insättningsgarantin.

Kom igång med ditt sparande hos SAVR

Börja spara och välj fonder För dig som söker ett flexibelt och modernt sparande har SAVR verkligen den tjänst du söker. Det är dessutom väldigt lätt att komma igång med sitt sparande. Bara gå via våra länkar till SAVR så kan du omedelbart göra en ansökan om att öppna ett sparande. Det är helt kostnadsfritt att öppna ett konto och själva ansökningsprocessen sker på någon minut. Du börjar din ansökan genom att fylla i ditt personnummer. Därefter får du svara på några frågor innan du är redo att börja välja mellan 1300 fonder. Ansökningsprocessen avslutas med att du får identifiera dig med mobilt BankID.

Hos SAVR kan du välja mellan att spara mot framtida mål, pensionsspara eller spara till dina barn. När du väl öppnat ett konto hos SAVR så väljer du själv hur mycket pengar du vill spara varje månad. Du kan spara alltifrån 100 kr till 10 000 kr varje månad. Du ändrar själv summan genom att logga in på dina sidor hos SAVR. När ditt konto är öppnat och du laddat ner SAVRs app kan du enkelt följa ditt sparande inom de olika områdena.

Ta ut dina pengar när du vill

Med ett sparkonto hos SAVR kan du när som helst ta ut hela eller delar av ditt kapital. Detta genom att sälja de fondandelar du sitter inne med. Efter en försäljning kommer dina pengar att betalas ut till ditt angivna bankkonto. Normalt tar det 4-5 bankdagar innan du har pengarna på kontot. När du sparar via SAVR bör du alltid vara medveten om att fondernas värde kan minska vilket också gör att ditt sparkapital minskar. I tider när fonder går dåligt kan det vara mycket ogynnsamt att plocka ut sina sparpengar. Då är det bättre att vänta tills kontot har ett positivt resultat igen. Däremot är dina sparpengar alltid skyddade via den statliga insättningsgarantin. Detta innebär att du får upp till 950 000kr av dina sparade pengar tillbaks om SAVR eller dess moderbolag skulle gå i konkurs. Du har dessutom investerarskydd vilket innebär att du kan få upp till 250 000kr i ersättning för förlorade tillgångar i värdepapper.

Avgifter hos SAVR

Genom att spara i fonder via SAVR kan du sänka dina avgifter. Eftersom du slipper betala provision till någon så kan du sänka dina avgifter med 30-50% per år. Detta trots att du sparar i precis samma fonder som du gjort via storbankerna tidigare. Samtliga provisioner som tas kommer att återbetalas till dig direkt. Det enda du behöver betala är en plattformsavgift på 0,09%. Utöver denna plattformsavgift tillkommer inga dolda avgifter.