SAVR

SAVRSAVR är en ny tjänst för sparande som du når både via datorn och mobilen. Tanken med tjänsten är att erbjuda ett flexibelt alternativ för sparande. Med SAVR har människor chansen att spara mer och göra det på ett sätt som känns modernt. Det kan handla om ett sparande till en resa, till sina barn eller till sin pension. Med SAVR behöver du inga förkunskaper om vare sig fonder eller aktier. Istället sköter bolaget allt sådant åt dig. SAVR står under tillsyn av Finansinspektionen via koncernen Fondab. Det är även Fondab som sköter all förvaltning av värdepapper och samtliga transaktioner. Då tjänsten övervakas av Finansinspektionen kan du känna dig trygg när du använder tjänsten. Därtill är dina sparpengar alltid skyddade tack vare den statliga insättningsgarantin.

Trots att SAVR är en relativt ny spartjänst så är den redan väldigt populär. När detta skrivs har SAVR fått omdömet 5 av 5 i användarbetyg i App Store. Man samarbetar med både Fondab och Cliens Kapitalförvaltning. Det är även i Cliens fonder som dina sparpengar kommer att placeras när du börjar spara via SAVR. Den specifika fond som SAVR använder sig av är Cliens Mixfond B som haft årlig avkastning på i snitt 10% efter det att fondavgifter har dragits av. Tänk dock på att historisk avkastning aldrig är någon garanti för framtida avkastning. Med anledning av detta finns det alltid en risk att ditt sparkapital kan minska i värde.

Besök SAVR

Fondsparande i ISK genom SAVR

Riktigt sparande via SAVRNär du ansluter dig till SAVRs tjänst och börjar sätta in pengar så kommer ett fondsparande att öppnas. Att spara i en fond innebär att du drar nytta av avkastningen från flera olika värdepapper som ingår i fonden. Det är den fondförvaltaren som sköter fonder som bestämmer vilka värdepapper som fonden ska bestå av. De värdepapper som utgör själva fonden är ofta i form av aktier eller räntepapper. När en fond består av bägge dessa värdepapper kallas den blandfond. Och det är precis en sådan som erbjuds för sparare hos SAVR. Pengarna sparas i Cliens Mixfond B som är en aktivt förvaltad fond. Fokus för denna specifika fond är att stå emot börsfall och ändå ge bra avkastning.

Ditt sparande via SAVR sker i ett så kallad investeringssparkonto (ISK). Detta är ett av de mest förmånligaste sätten att spara på i Sverige. Dels är ett ISK konto helt gratis att skaffa men du slipper också att deklarera dina vinster och förluster. Istället är ISK kontot kopplat till en årlig schablonskatt som dras från ditt kapital helt automatiskt. Schablonskatten grundar sig på statslåneräntan och 2019 ligger denna skatt på 0,453%. När du ansluter dig till SAVR så skapas ett ISK konto automatiskt åt dig.  Det ända som krävs för att detta ska vara möjligt är att du är skriven i Sverige samt har ett svenskt personnummer.

Cliens Mixfond B

När du avsätter pengar till ditt sparande hos SAVR så sparas dessa alltså i fonden Cliens Mixfond B från Cliens Kapitalförvaltning. Cliens Mixfond B är en blandfond med max 75% aktier och resterande räntebärande värdepapper. Fonden har en marknadsledande historisk avkastning när det gäller den specifika riskklassen. Detta kan bland annat bero på att man aktivt arbetar för att vara rätt positionerad vid börsfall och andra stora rörelser i marknaden. Eftersom fonden är aktivt förvaltad så tas en fondavgift på 1,81% ut. Av denna avgift får SAVR 0,875% medan resterande del återfaller Cliens. Denna kapitalförvaltare förvaltar idag totalt 11 miljarder kronor och är allt annat än en nybörjare i branschen.

SAVR är en tjänst på nätet där du kan spara pengar på ett enkelt sätt. Du kommer igång med ditt sparande på 3 minuter och dina pengar är skyddade av insättningsgarantin.

Kom igång med ditt sparande hos SAVR

Registrera dig hos SAVRFör dig som söker ett flexibelt och modernt sparande har SAVR verkligen den tjänst du söker. Det är dessutom väldigt lätt att komma igång med sitt sparande. Bara gå via våra länkar till SAVR så kan du omedelbart göra en ansökan om att öppna ett sparande. Det är helt kostnadsfritt att öppna ett konto och själva ansökningsprocessen sker på någon minut. Du börjar din ansökan genom att välja vad syftet är med ditt konto. Du kan välja mellan att spara mot framtida mål, pensionsspara eller spara till dina barn. Därefter får du ange ditt personnummer. Du får sedan välja hur stor summa du vill spara varje månad samt om du vill sätta in ett större startkapital till att börja med. Därefter får du ange nödvändiga uppgifter för att SAVR ska kunna öppna ditt nya sparkonto.

Du får även information om hur du går tillväga för att upprätta autogiro så att sparpengarna automatiskt kan dras från ditt konto varje månad. Därefter signerar du allt med hjälp av ditt mobila BankID. När kontot är öppnat och du laddat ner SAVRs app kan du sedan enkelt följa ditt sparande inom de olika områdena.

Fria insättningar och uttag

Med ett sparkonto hos SAVR har du alltid rätt till fria insättningar och uttag. Du binder alltså inte upp dina pengar så som du gör i exempelvis fasträntekonto. Däremot är det bra att vara medveten om att fondens värde kan minska vilket också gör att ditt sparkapital minskar. I tider när fonden går dåligt kan det vara mycket ogynnsamt att plocka ut sina sparpengar. Då är det bättre att vänta tills kontot har ett positivt resultat igen. Däremot är dina sparpengar alltid skyddade via den statliga insättningsgarantin. Detta innebär att du får upp till 950 000kr av dina sparade pengar tillbaks om SAVR eller dess moderbolag skulle gå i konkurs. Du har dessutom investerarskydd vilket innebär att du kan få upp till 250 000kr i ersättning för förlorade tillgångar i värdepapper.

Om du vill ta ut dina sparpengar från det ISK konto som du har hos SAVR så får du räkna med att detta tar två bankdagar. Detta då fondandelarna du äger först måste säljas. Därefter kan pengarna betalas ut till det bankkonto som du angivit.

Avgifter hos SAVR

Inga avgifter hos SAVRNär du sparar via SAVR betalar du inga onödiga avgifter. SAVR tar varken ut avgifter för insättningar eller uttag. Inte heller debiterar man några månadsavgifter eller startavgifter. Däremot får du betala en fondavgift för de pengar som finns placerade i Cliens Mixfond B. Detta är dock inget ovanligt utan något som alla gör som har pengar i en fond med aktiv förvaltning. I detta fall delar fondförvaltaren Cliens och SAVR på avgiften och det är precis det som SAVR bygger sin affär på. Den potentiella avkastning som presenteras här på Alltomspara.se och på SAVRs hemsida är avkastning efter att fondavgiften tagits ut. Du behöver därmed inte själv sitta och räkna ut den slutgiltiga avkastningen.

På SAVRs hemsida kan du själv räkna på ditt sparande med hjälp av en kalkylator. Du anger då bara hur stort månadsbelopp du tänkt att spara samt om du har något startkapital. Därefter redovisar SAVR vad avkastningen under 25 år blir. Detta enligt en exempelränta som baserar sig på historiskt avkastning för Cliens Mixfond B. Du får även se vad avkastningen hade varit om du istället sparat pengarna på ett vanligt sparkonto utan ränta.