Likvid

Likvid Företagslån ingår i det börsnoterade bolaget Trention AB. Bolaget finns registrerat hos Finansinspektionen och står under tillsyn av myndigheten vilket är en trygghet för dig som kund. Något annat som gör att det känns tryggt och säkert för företagare att låna hos Likvid är att man finansierar verksamheten med eget kapital. Detta till skillnad mot andra långivare som använder sig av inlånade pengar för att bedriva sin verksamhet. Hos Likvid vänder man sig främst till småföretagare som här kan låna upp till 2 000 000kr under en löptid på upp till 18 månader. Lånen kräver ingen säkerhet men däremot måste huvudägaren eller vd:n gå i personlig säkerhet för lånet.

Hos Likvid finns det möjligheter att ta ett företagslån oavsett företagsform. Det spelar heller ingen roll vilken bransch ditt företag är aktivt inom. Alla är välkomna att ansöka om ett flexibelt och tryggt företagslån hos Likvid. På så sätt får du en ny chans att utveckla ditt företag och har möjlighet att göra de investeringar som behövs. Även du som just startat ditt bolag kan med fördel vända dig till Likvid för att få rullning på din nya verksamhet.

Företagslån online hos Likvid

Likvid erbjuder företagslån online vilket gör att du kan sköta hela låneprocessen helt digitalt. Det enda du behöver ha tillgängligt för att kunna genomföra en låneansökan är ditt mobila BankID. Hos denna långivare har du möjlighet att låna från 30 000kr upp till 2 000 000kr. Du väljer själv hur lång återbetalningstid och du kan välja mellan en löptid på mellan sex och arton månader. Fördelen med att använda sig av just denna långivare är att du får en fast månadskostnad. Redan när du får ditt låneerbjudande kommer du att kunna se vad företagslånet kommer att kosta dig. Därtill ser du vad du kommer att behöva betala för lånet varje månad.

Är du nyfiken på hur prisbilden ser ut så kan du se exempelkostnader på Likvids hemsida. Dock bör dessa priser inte utgöra något facit på över hur din månadskostnad blir. Villkoren sätts individuellt utifrån just ditt företags förutsättningar och situation. Däremot kan du alltid räkna med stor flexibilitet och bra service. Likvid Företagslån värnar alltid om sina kunder och man lägger stor vikt vid ansvarsfullt utlånande. Därför gör man alltid en grundlig kreditbedömning innan man beviljar ett företagslån. Kreditupplysningarna som tas på ditt företag inhämtas från Creditsafe.

Genomför en låneansökan på 2 minuter

Hos Likvid Företagslån ansöker du snabbt och säkert direkt via bolagets hemsida. Hela ansökningsprocessen tar i regel bara 2 minuter och sedan får du en låneoffert inom 24 timmar. Redan innan du ansöker om ett företagslån kan det vara en bra idé att se över exempelkostnaderna på hemsidan. En ansökan hos Likvid Företagslån är inte bindande och kostar dig ingenting. Däremot har du förbundit dig till lånet så fort du har skrivit på skuldebrev. För att påbörja en ansökan hos Likvid behöver du bara gå till företagets hemsida. Där börjar du med att ange hur stort belopp du vill låna samt om du vill binda lånet på 6, 9, 12 eller 18 månader. Därefter får du fylla i ditt företags organisationsnummer samt telefonnummer och email adress. Godkänn sedan användarvillkoren och gå vidare till nästa steg. I detta steg får du ange kompletterande uppgifter om ditt företag.

När samtliga uppgifter är ifyllda får du verifiera dig och ditt bolag via mobilt BankID. Därefter kan du skicka in din ansökan och Likvid Företagslån kommer att göra en kreditbedömning. Detta innefattar bland annat att bolaget inhämtar en kreditupplysning om ditt företag från Creditsafe. När kreditbedömningen är gjord kommer Likvid att skicka dig en låneoffert inom 24 timmar. Väljer du att acceptera villkoren och priserna så får du skriva under skuldebrev och lånet betalas sedan ut inom ett par dagar.

Priser och grundkrav hos Likvid Företagslån

De företagslån som erbjuds hos Likvid kräver inga särskilda säkerheter. Men tar du lån åt ett aktiebolag så måste antingen vd eller huvudägare gå i personlig borgen för lånet. Detta innebär att en kreditupplysning även kommer att tas på dig som ägare. Detta görs dock från Creditsafe vilket gör att din scoring hos UC inte kommer att påverkas. Har du ett handelsbolag eller en enskild firma så blir du automatiskt ansvarig för den skuld som ditt företagslån utgör. När det gäller priserna på de lån som erbjuds så varierar detta beroende på lånesumma och vald återbetalningstid. Exempelvis kostar ett lån på 100 000kr med en löptid på 6 månader totalt 11 702kr exklusive amortering. Månadsavgiften är då 1950kr utöver den del du amorterar. För mer prisexempel hänvisar vi dig till Likvids hemsida.

För att ansöka om ett företagslån hos Likvid behöver du antingen ha ett aktiebolag, en enskild firma, ett kommanditbolag eller ett handelsbolag. Kreditbedömningen sker på individuell basis vilket gör att de flesta bolag har möjlighet att ansöka om lån. Däremot krävs det att företaget är välskött, påvisar god återbetalningsförmåga samt har en bra affärsidé.

Kontakta Likvid Företagslån

Har du frågor eller funderingar kring Likvid Företagslån eller de lån som erbjuds så finner du de flesta svar på bolagets hemsida. Gå bara till avdelningen för "Vanliga frågor" så presenteras där svar till de vanligast förekommande frågorna. På hemsidan kan du även se exempel på kostnader knutna till lån med olika löptid. Behöver du komma i kontakt med kundservice så finns det ett formulär på sidan som du kan fylla i. Därefter svarar supporten hos Likvid dig så fort de har möjlighet. Vill du inte använda dig av formuläret så kan du istället maila till info@likvid.se. Du har även möjlighet att ringa in till kundtjänst på 010- 489 08 40. Kundtjänst finns tillgänglig varje helgfri vardag mellan 10:00 och 16:00. Vill du kontakta Likvid Företagslån brevledes så är det följande adress som gäller: Likvid Företagslån, Ankdammsgatan 35, 171 67 Solna.