Marginalen Bank

Marginalen bankMarginalen AB har som företag expanderat kraftigt sen 2010 och har bland annat förvärvat den svenska delen av Citibank, företaget Lånett, samt tagit över Bank 2, som inte längre är ett eget varumärke. Bank 2 och Citibanks produkter erbjuds nu i form av varumärket Marginalen Bank istället.
I början drevs Bank 2, Citibank och Lånett som separata varumärken, men sen 2010 så är det alltså dessa som har slagits samman till att bilda Marginalen Bank. Inga villkor har förändrats, inga förutsättningar är annorlunda för befintliga kunder utan allt är som förut med den skillnaden att alla varumärkena nu är samlade under ett och samma, nämligen Marginalen Bank.

Besök Marginalen Bank

Sparräntor Marginalen Bank
Sparbank / SparkontoTidInsättn. garantiRänta
Marginalen Bank sparkontoMarginalen BankFasträntekonto, 7 år7 årJa2.25% Besök
Marginalen Bank sparkontoMarginalen BankFasträntekonto, 5 år5 årJa2.00% Besök
Marginalen Bank sparkontoMarginalen BankFasträntekonto, 3 år3 årJa1.70% Besök
Marginalen Bank sparkontoMarginalen BankFasträntekonto, 2 år2 årJa1.45% Besök
Marginalen Bank sparkontoMarginalen BankFasträntekonto, 1år1 årJa1.20% Besök
Marginalen Bank sparkontoMarginalen BankFasträntekonto, 6 mån6 årJa1.05% Besök
Marginalen Bank sparkontoMarginalen BankFasträntekonto, 3 mån3 årJa0.90% Besök
Marginalen Bank sparkontoMarginalen BankHögräntekonto1 årJa0.80% Besök
Marginalen Bank sparkontoMarginalen BankSparkonto8 årJa0.60% Besök
Marginalen Bank sparkontoMarginalen BankFöretagskonto8 årJa0.40% Besök

Marginalen sparkonto

Marginalen Bank är ett företag som arbetat med finansiella produkter sen 1979 och erbjuder idag möjligheten att spara pengar till förmånliga räntor. De erbjuder sparande genom ett flertal olika sparkonton, beroende på ditt behov. Bra att veta är att alla sparkonton som Marginalen erbjuder omfattas av den statliga insättningsgarantin och har sina egna villkor när det gäller insättningar och uttag. Vi rekommenderar därför att du läser på om Marginalen sparkonto och funderar på vilket Marginalen sparkonto som passar dig bäst. Exempelvis kan du välja att binda dina pengar över en längre tid för att erhålla en högra ränta, bra för den som inte behöver pengarna den närmaste tiden men inte lika bra om du behöver göra regelbundna uttag. I sådant fall bör du välja det fria sparkontot som har helt fria insättningar och uttag men till en lägre ränta. Om du är osäker så kan du alltid kontakta banken för rådgivning och få hjälp att välja den sparform som passar dig bäst.

Marginalen Bank erbjuder alltså flera möjligheter för dig att komma igång med ditt sparande. Förutom sparande erbjuder banken  andra tjänster som exempelvis bankkort, som du kan koppla till ditt Marginalen sparkonto, men även kreditkort, privatlån, bolån och försäkringar.

Spara hos Marginalen Bank

På sparandesektionen har logotyper uppdaterats och information lagts till sen Marginalen Bank förvärvade Bank 2 och fick möjlighet att erbjuda sparande. Banken erbjuder nu flertalet olika sparkonton, däribland ett transaktionskonto, placeringskonto och det mycket populära högräntekontot. Du kan också använda dig av helt vanliga sparkonton med fria uttag och valfria belopp. Sen förvärvet så har Marginalen Bank breddat sin portfölj av sparformer och du kan läsa mer om de på deras hemsida.

Försäkringar hos Marginalen Bank

Marginalen Bank erbjuder ett antal olika försäkringar till sina kunder. En av dessa är id stöld försäkring. ID-stöldförsäkringen hjälper dig om din identitet skulle bli stulen, den kan begränsa eventuella skador och ersätter skulder. Du slipper dessutom då att behöva ringa runt och bestrida fakturor. Tar du ett Privatlån så tillkommer även något som kallas låneskydd. Låneskydd är en försäkring som hjälper dig om du till exempel skulle bli sjuk eller arbetslös. Låneskyddet gör att du ändå kan klara av att betala månadskostnaden för lånet. I denna försäkring så ingår även sjukhusvistelse kopplat till sjukdom eller olycka.

Låna hos Marginalen Bank

Samtidigt som de breddade sina sparformer så har även möjligheterna att erbjuda sina kunder olika typer av banklån ökat. Du kan teckna bolån om du har svårare att få lån på andra ställen, du kan teckna privatlån upp till 350 000 - utan säkerhet - med möjlighet till tilläggslån. Det finns även något som kallas omstartslån där du som befintlig bolånekund kan få din värdering omgjord och därmed öka låneutrymmet på bolånet om du ska renovera eller bygga till något på din bostad. Detta kan du läsa mer om längre ner i artikeln, men vi kan konstatera att det är en mycket bra möjlighet! Fortsätt läsa för att få reda på allt om vilka banklån du erbjuds hos Marginalen Bank. Du kan samla dina lån hos Marginalen med hjälp av Privatlån. Läs mer nedan.

Låneräntor Marginalen Bank
KreditinstitutRäntaÅterbet. tidUppl. avg.Lånebelopp
Marginalen Bank3.5 - 18.95 %2 - 12 år250 kr25000 - 350000 kr Besök

Privatlån

Behöver du låna pengar utan krav på säkerhet erbjuder Marginalen Bank privatlån där du kan låna mellan 25 000 kronor upp till hela 350 000 kronor. Det tillkommer självklart en ränta på detta och vad den ligger på kan du se på deras hemsida. Återbetalningstiden kan du själv välja mellan 2 till 12 år och lånet betalar du av månadsvis. Du kan när som helst välja att lösa ut hela lånet eller göra extra inbetalningar för att minska dina räntekostnader för lånet. För att få ansöka om ett privatlån hos Marginalen Bank behöver du vara minst 20 år gammal, ha en inkomst som överstiger 150 000 kronor per samt inga betalningsanmärkningar. Du ansöker direkt på Marginalen Banks hemsida och du kommer få ett svar ganska så omgående. Du behöver ingen säkerhet, istället så sätts din ränta efter dina förutsättningar. Från den 1 januari 2017 så kan du inte använda ett Privatlån för att betala en kontantinsats för köp av bostad eller för att behålla befintlig bostad.

Låna utan säkerhet

Behöver du låna pengar trots att du har betalningsanmärkningar sen tidigare så erbjuder Marginalen Bank omstartslån, som du kan teckna med eller utan säkerhet. Du kan då få låna med betalningsanmärkning och ändå få en bra deal om du upp når kraven från Marginalen Bank.

Omstartslån utan säkerhet

Tidigare har Marginalen Bank erbjudit omstartslån utan säkerhet, men det finns inte längre. Tidigare har du som har betalningsanmärkningar och som inte heller kan gå in med någon säkerhet, exempelvis ett hus, kunnat låta en eller flera borgensmän gå i borgen för dig och hjälpa till. För att få låna med betalningsanmärkning idag så krävs det att din borgensman kan erbjuda sitt egna hus som säkerhet.

Omstartslån med säkerhet

Ett omstartslån med en säkerhet innebär att även du med betalningsanmärkningar kan gå in med till exempel ditt hus som säkerhet för att få teckna ett lån på en större summa. Summan ska minst vara från 100 000 kronor. Du kan i sådana fall teckna ett omstartslån ifall du skulle behöva betala för en renovering eller vill betala av tidigare skulder som har höga räntekostnader.

För att kunna ansöka om omstartslånet och få låna med betalningsanmärkning så är det följande krav som ska uppfyllas:
Minst 20 år gammal och dessutom folkbokförd i Sverige
En årsinkomst på minst 200 000 kronor, är ni två som ansöker ska ni tillsammans ha en årsinkomst på minst 350 000 kronor.
Inkasso- eller Kronofogdeskulder måste lösas först, innan du investerar i något annat.

Bindningstiden på lånet blir mellan 1–3 år. Under bindningstiden så kommer det tillkomma en ränta på lånet. Du kan välja att lösa ut lånet tidigare, men då kommer en ränteskillnadsersättning att tillkomma. Efter bindningstiden så tillkommer ingen avgift om du vill lösa ut hela lånet eller göra extra avbetalningar. Som mest kan du låna upp till 85% av värdet och maximala återbetalningstiden för lån ligger på 50 år.

Att tänka på:

sparaOm du vill låna till en bostad så är det några krav som du måste uppfylla:

sparaDu måste ha en kontantinsats på minst 15% av köpesumman

sparaBostaden måste förmedlas av en registrerad fastighetsmäklare

sparaVilla och fritidshus ska ha ett marknadsvärde på minst 500 000 kronor

sparaBostadsrätter ska ha ett marknadsvärde på minst 250 000 kronor

sparaÄr bostadsrätten belånad så måste de lånen lösas först

sparaDu som låntagare står för kostnaden för lagfart och pantbrev om du ska köpa hus

Räntor

För aktuella räntor så hänvisar vi till bankens hemsida. Där kommer du finna svar på vilken sparränta och låneränta som anpassas till dig. Låneräntor sätts individuellt beroende på om du har betalningsanmärkningar eller inte, och vilka dina förutsättningar är att betala tillbaka lånet. På hemsidan får du även svar på frågan ”hur mycket får jag låna”. Beroende på det så kommer även din personliga ränta att tillkomma.

Marginalen Kort

Marginalen ClassicMarginalen Bank erbjuder två olika kreditkort, Marginalen Traveller och Marginalen Gold. Med dessa korten kan du göra att inköp blir till resor, betala över hela världen och göra vanliga kontantuttag, och självklart mycket mer.

Marginalen Traveller

Kreditkortet Marginalen Traveller Marginalen Traveller är ett kreditkort som är perfekt för dig som gillar att resa. Med kortet kan du nämligen samla poäng där varje krona som du handlar för ger dig bonuspoäng som du sedan kan omvandla till resor. Bokar du dessutom din resa med kortet så kommer det ingå en reseförsäkring. Du kan då känna dig trygg och säker på din resa.

Bonuspoängen

Bonuspoängen som du samlar är sparade i upp till fem år och om du vill lösa in dina poäng så kan du välja resor över hela världen. Du kan välja att resa med färja eller flyg. Marginalen Bank har heller inte bundit sig till något speciellt flygbolag så kan du oftast byta in dina bonuspoäng hos de flesta flygbolagen. Till exempel kan du resa från Arlanda, Landvetter och Kastrup.

Rabatter och försäkringar som ingår

Som vi nämnde ovan så ingår en reseförsäkring, men det är inte allt. När du handlar med ditt Marginalen Traveller ingår bland annat avbeställningsskydd, resestartsskydd, bagageförsening, försening av allmänt färdmedel, missat anslutningsflyg, olycksfall och mycket mer. Som du förstår får du ett fullgott skydd för dig och din familj om du väljer att använda Marginalen Traveller för att boka din resa. Skulle du sen välja att boka ditt hotell med kortet också, så finns det även en mängd rabatter på hotell och restauranger runt om i världen, med upp till 60%. Om du vill veta mer om allt som ingår så rekommenderar vi dig att ta en kik på Marginalen Banks hemsida.

Upp till 150 000 kronor i kredit med Marginalen Traveller

Marginalen Traveller är kopplat till MasterCard vilket innebär att du kan handla på över 24 miljoner ställen världen över. Kortet har ett kreditutrymme mellan 15 000 och 150 000 kronor. Du har därför möjligheten att boka din drömresa när du vill. Dessutom så är det en räntefri avbetalning på upp till 50 dagar.

Förmåner med Marginalen Traveller

sparaDu kan delbetala din kredit upp till 50 dagar räntefritt

sparaBonus på allt du handlar som kan omvandlas till resor

sparaErbjudanden på resor

sparaReseförsäkring ingår om du betalar resan med kortet

spara15% rabatt på totalt 500 restauranger runt om i Europa

spara60% rabatt på 80 000 hotell i hela världen

sparaAvbeställningsskydd

sparaResestartsskydd

sparaOlycksfallsförsäkring

sparaFörsäkring vid flygbolagskonkurs

sparaPriser

sparaÅrsavgift: 395 kronor

sparaE-faktura: 0 kronor

sparaPappersfaktura: 25 kronor / mån

sparaMarginalen BankUttagsavgift: 3%, lägst 35 kronor

sparaValutapåslag vid köp utomlands: 1,65%

Marginalen travellerPriser
Årsavgift: 195 kronor
E-faktura: 0 kronor
Pappersfaktura: 25 kronor
Uttagsavgift: 3% minst 35 kronor
Valutapåslag vid köp utomlands: 1,65%

För aktuella räntor för Marginalen kort hänvisar vi till deras webbplats.

Varför Marginalen Traveller?

Nio stycken reseförsäkringar ingår. Betala minst 75% med kortet.
Säkra kortköp online. Marginalen Bank är anslutna till Verified by VISA och MasterCard SecureCode. Dessutom blir det ännu säkrare med ditt Bank ID. Du kan delbetala köp över 4000 kronor och har räntefri kredit i 50 dagar. Med Marginalen Flex kan du dessutom enkelt göra överföringar till andra bankkonton. Det är ingen transaktionsavgift på överföringar som är större än 5000 kronor.
Med Marginalen Banks återbäringsprogram kan du få pengar tillbaka. Detta kan du läsa mer om längre ner i artikeln.

Marginalen Gold

Marginalen Gold är kreditkortet för dig som vill ha det lilla extra samtidigt som du vill ha möjligheten att ta ut svängarna. Med kortet kommer en mängd rabatter och försäkringar som gäller om du handlar med kortet. Till exempel så ingår en prisgaranti, där du får upp till 2000 kronor i ersättning om du hittar varan du köpt i billigare i en annan butik. (Gäller endast i Sverige). Exempel på försäkringar som tillkommer med kortet är; trygghetsförsäkring, prisgaranti, avbeställningsskydd och mycket annat. Du får med Marginalen Gold även rabatt på hotell och restauranger världen över. Med Marginalen Gold kan du föra över pengar till ditt bankkonto hos Marginalen Bank. För att du alltid ska känna dig trygg så kan du även handla på kredit, räntefritt upp till 50 dagar och då kan du låna upp till 100 000 kronor. Då Marginalen Gold är kopplat till VISA så kan du handla på över 24 miljoner ställen runt om i världen.

Förmåner med Marginalen Gold

sparaDelbetala din kredit upp till 50 dagar räntefritt

spara15% rabatt på mängder av restauranger runt om i Europa

spara60 % rabatt på ca 80 000 hotell i världen

sparaErbjudande på resor

sparaPrisgaranti där du får mellanskillnaden tillbaka om du hittar
en vara som är 2000 kronor billigare i en annan svensk butik.

sparaFörsäkring vid Sjukhusvistelse

sparaTrygghetsförsäkring vid dödsfall

sparaEkonomisk trygghetsförsäkring

 

Varför välja Marginalen Gold?

sparaDu får välja kredit upp till 100 000 kronor.

sparaDet ingår försäkringar.

sparaRäntefri kredit upp till 50 dagar

sparaPrisgarantin som ingår är mycket förmånlig.

sparaMarginalen Flex även till Gold kortet.

sparaDelbetala dina köp över 5000 kronor. 

sparaTvå betalningsfria månader per år. De får ej vara sammanhängande. Ränta och avgift läggs på nästa kontoutdrag.

sparaDu kan få pengarna tillbaka. De erbjuder ett återbäringsprogram.

Återbäringsprogram

Marginalen Bank erbjuder även ett bonusprogram, som du nu ska få veta mer om. Med deras återbäringsprogram kan du få pengar tillbaka när du handlar. Över 200 butiker är anslutna där du får återbäring på alla dina köp. Passa på att ansluta dig till programmet när du ändå handlar i dina favoritbutiker online. Exempel på online butiker som är anslutna är; boozt.com, rum21.se, royaldesign, cervera och booking.com. Återbäringsprogrammet har både återbäring och rabattkoder som är unika. Det funkar som så att återbäring får du automatiskt, när du klickar dig vidare till butiken genom Marginalen Bank. Den gäller på hela inköpssumman. Sen så har många butiker som är anslutna även unika rabattkoder som du kan använda när du ska betala. Du kan då kombinera återbäringen med rabatten. Klicka på rabattkoder-knappen, kopiera denna och ange den när du ska betala, så kommer du få rabatten och återbäringen!

Såhär gör du för att utnyttja återbäringsprogrammet, det är tre enkla steg:
1. Registrera dig. Du använder dig av kontonumret som är koppla till ditt kort från Marginalen Bank. Du hittar det på kontoutdrag eller i internetbanken.
2. Logga in och välj butik. Du klickar dig sen vidare till återbäringsprogrammet och skickas vidare till butiken du valde.
3. Du får upp till 25% återbäring på ditt onlineköp. Tjoho!
Det är viktigt att du går igenom länken till butiken från Marginalen Banks hemsida. Annars kommer du nämligen inte att få någon återbäring. Genom att du är inloggad och klickar på länkarna så kan Marginalen Bank spåra ditt köp och ge dig återbäring, så glöm inte det.