Marginalen Bank

Marginalen Bank Marginalen Bank är en svensk nischbank som växt sig stor under de senaste åren. Banken har över 300 000 kunder och står under Finansinspektionens tillsyn. Därmed kan du alltid tjäna dig säker när du använder de banktjänster som Marginalen Bank erbjuder. Banken omfattas även av den statliga insättningsgarantin och är certifierade enligt ISO 9001. Banken ägs av Marginalen AB som grundades redan 1979. Sedan starten har man hunnit med att förvärva kända banker och bolag så som bland annat Bank 2 och Citibank. I samband med förvärven bildade Marginalen AB år 2010 Marginalen Bank som alltså nu är den kompletta bank som du läser om.

Marginalen Bank erbjuder produkter för både spar, lån och kreditkort. Bland annat erbjuder man sina kunder ett av marknadens bästa sparkonto med hög sparränta. Man erbjuder även privatlån utan säkerhet på upp till 350 000kr. Därtill har man ett så kallat omstartslån som är anpassat till individer med sämre ekonomisk förmåga. Självklart erbjuder man även sina egna kreditkort i form av Marginalen Gold och Marginalen Traveller. Utöver privattjänster  erbjuder banken även finansiella och administrativa tjänster för företagare. Dessa tjänster inkluderar bland annat företagslån, avbetalningstjänster, fakturafinansiering och leasing.

Besök Marginalen Bank

Marginalen Banks sparkonto

Marginalen Banks sparkonto Marginalen Bank är ett företag som arbetat med finansiella produkter sen 1979 och erbjuder idag möjligheten att spara pengar till förmånliga räntor. Banken erbjuder sparande genom ett flertal olika sparkonton. Alla sparkonton som Marginalen Bank erbjuder omfattas av den statliga insättningsgarantin och har sina egna villkor när det gäller insättningar och uttag. Vi rekommenderar därför att du läser på om Marginalen Banks olika sparkonton och funderar på vilket sparkonto som passar dig bäst. Exempelvis kan du välja att binda dina pengar över en längre tid för att erhålla en högra ränta. Detta är bra för den som inte behöver pengarna den närmaste tiden. Däremot är det inte lika bra om du behöver göra regelbundna uttag. I sådant fall bör du välja det fria sparkontot som har helt fria insättningar och uttag men till en lägre ränta. Om du är osäker på vilket konto som passar dig bäst så kan du alltid kontakta banken för rådgivning.

Marginalen Bank erbjuder alltså flera möjligheter för dig att komma igång med ditt sparande. Förutom sparande erbjuder banken  andra tjänster som exempelvis bankkort, som du kan koppla till ditt Marginalen sparkonto, men även kreditkort, privatlån, bolån och försäkringar.

Utbud av sparkonton

spara

Lönekontot (0,60%)

spara

Fasträntekontot (2,25%)

spara

Sparkontot (0,60%)

spara

Högräntekontot (0,80%)

Räntesatser är uppdaterade 2019-03-13. Vänligen besök Marginalen Banks hemsida för att se aktuella räntor.

Öppna sparkonto hos Marginalen Bank

Låna upp till 350 000kr hos Marginalen Bank

Hos Marginalen Bank erbjuder en rad olika låneprodukter. Hos denna svenska nischbank kan du bland annat ta privatlån utan säkerhet upp till 350 000kr. Det finns även möjlighet att koppla ett tilläggslån till detta blancolån. Med privatlånet hos Marginalen Bank har du även möjlighet att samla dina befintliga skulder och krediter. På så sätt kan du enkelt sänka dina månadskostnader och undvika att behöva betala dyra avgifter helt i onödan. Utöver privatlånet erbjuder Marginalen Bank även ett omstartslån. Med detta lån kan du som har ett befintligt bolån göra en ny värdering på din fastighet och på så sätt öka ditt låneutrymme. Slutligen erbjuder banken även bolån där du lånar med befintlig eller ny bostad som säkerhet.

Blancolån utan säkerhet

Behöver du låna pengar utan krav på säkerhet så kan du med fördel göra detta hos Marginalen Bank. Här kan du låna mellan 25 000kr och 350 000kr utan att uppge vad du ska använda pengarna till. När du lånar pengar hos banken får du betala en låneränta som sätts individuellt efter att banken gjort en kreditbedömning av dig. Räntan är rörlig och ligger för närvarande på mellan 3,50% och 18,95% (2019-03-13). Du väljer själv återbetalningstid på lånet och du kan välja på en löptid mellan 2-12 år. Betalning av amortering och ränta sker månadsvis.

Du kan när som helst välja att lösa hela lånet eller göra extra inbetalningar för att minska dina räntekostnader för lånet. För att ansöka om ett privatlån hos Marginalen Bank behöver du vara minst 20 år gammal. Vidare behöver du ha en inkomst som överstiger 150 000 kronor per år. Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar eller något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Du ansöker om lånet direkt på Marginalen Banks hemsida där du får ett preliminärt besked direkt på skärmen.

Omstartslån för dig med betalningsanmärkning

Dras du med betalningsanmärkningar sedan tidigare period i livet så kan det vara svårt att få lån hos svenska banker. Marginalen Bank erbjuder däremot ett så kallat omstartslån som du har möjlighet att teckna om du har en säkerhet för lånet. Når du upp till övriga krav som banken ställer så kan du alltså få lån här trots betalningsanmärkningar. Den säkerhet du behöver ha för att få ett omstartslån ska bestå av en bostad som du redan har eller har tänkt att köpa. Ränta och villkor på detta specifika lån beror helt på dina förutsättningar.

För att få ta ett omstartslån med säkerhet måste beloppet du ansöker om vara på minst 100 000kr. Lånet kan du använda till att exempelvis renovera eller betala andra skulder och krediter som du har. Bindningstiden på dessa lån ligger på mellan 12 månader och 36 månader. Löser du ut lånet i förtid får du betala en ränteskillnadsersättning. Som mest kan du låna upp till 85% av värdet på din bostad och den maximala återbetalningstiden ligger på 50 år.

Ansök om privatlån hos Marginalen Bank

Att tänka på:

Om du vill låna till en bostad så är måste du uppfylla följande grundkrav.

spara Du måste ha en kontantinsats på minst 15% av köpesumman

spara Bostaden måste förmedlas av en registrerad fastighetsmäklare

spara Villa och fritidshus ska ha ett marknadsvärde på minst 500 000 kronor

spara Bostadsrätter ska ha ett marknadsvärde på minst 250 000 kronor

spara Är bostadsrätten belånad så måste dessa lån lösas först

spara Du som låntagare står för kostnaden för lagfart och pantbrev om du ska köpa hus

Låneräntor Marginalen Bank
Kreditinstitut Ränta Återbet. tid Uppl. avg. Lånebelopp
Marginalen Bank 2.95 - 9.9 % 3 - 50 år 1000 kr 150000 - 10000000 kr Besök

Marginalen bank- och kreditkort

Hos Marginalen Bank kan du även ansöka om både bankkort och kreditkort. Marginalen Bankkort kopplar du till ditt lönekonto i banken. När du öppnar ett lönekonto hos Marginalen Bank så erbjuds du 0,6% i sparränta. Du får även tillhörande bankkort helt automatiskt och behöver alltså inte göra någon extra ansökan. Eftersom Marginalen Bankkort är kopplat till ditt lönekonto så dras pengarna som du handlar för med kortet direkt från ditt bankkonto. Detta till skillnad mot de kreditkort som erbjuds där du handlar först och betalar månaden efter. Banken erbjuder två olika kreditkort och dessa heter Marginalen Traveller och Marginalen Gold.

Marginalen Traveller

Marginalen Traveller Marginalen Traveller är ett kreditkort som är passar dig som gillar att resa. Med kortet kan du nämligen samla poäng där varje krona som du handlar för ger dig bonuspoäng. Dessa bonuspoäng kan du sedan omvandla till resor som tar dig runtom i världen. Bokar du dessutom din resa med kortet så aktiveras en reseförsäkring. Du kan då känna dig både trygg och säker på din resa.

Bonuspoängen som du samlar sparas i upp till fem år och när helst du vill kan du lösa in dina poäng mot en resa. Det handlar om resor med både båt, tåg och flyg. Marginalen Bank har heller inte bundit sig till något speciellt flygbolag så du kan boka bonusresor hos de flesta tillgängliga flygbolag. Med ett Marginalen Traveller kreditkort kan du välja mellan en kredit på 15 000kr upp till 150 000kr.

Rabatter och försäkringar som ingår

Som vi nämnde ovan så är Marginalen Traveller kopplat till en reseförsäkring. I denna reseförsäkring ingår bland annat ersättning vid bagageförsening eller färmedelförsening. Du får även ersättning vid olycksfall och missade anslutningsflyg. Därtill ingår det ett avbeställningsskydd och ett resestartsskydd i reseförsäkringen som ingår i Marginalen Traveller kreditkort. När du bokar hotell med ditt Marginalen Traveller kan du även ta del av rabatter som gäller på hotell och restauranger runtom i världen. För fullständig information om de rabatter och förmåner som kortet är kopplat till se nedan.

Förmåner kopplade till kortet

spara 50 dagars räntefri kredit

spara Bonus på allt du handlar

spara Kompletterande reseförsäkring

spara 15% rabatt på totalt 500 restauranger runtom i Europa

spara 60% rabatt på 80 000 hotell i hela världen

spara Avbeställningsskydd

Varför Marginalen Traveller?

Det finns många anledningar till varför du bör skaffa ett Marginalen Traveller från Marginalen Bank. Bland annat för att hela nio stycken reseförsäkringar ingår när du betalar minst 75% av resans värde med kortet. Du erbjuds även säkra kortköp online. Marginalen Bank är anslutna till Verified by VISA och MasterCard SecureCode vilket gör att du alltid kan känna dig trygg och säker vid betalningar. Dessutom blir det ännu säkrare med ditt Bank ID.

Med kortet har du även möjlighet att delbetala köp som är på över 5000 kronor. Du har därtill räntefri kredit i upp till 50 dagar. Med Marginalen Flex kan du dessutom enkelt göra överföringar till andra bankkonton. Du betalar inga transaktionsavgifter på överföringar som är större än 5000 kronor. Med Marginalen Banks återbäringsprogram kan du få pengar tillbaka via ett fantastiskt återbäringsprogram.

Ansök om Marginalen Traveller

Marginalen Gold

Marginalen Gold Marginalen Gold är kreditkortet för dig som vill ha det lilla extra samtidigt som du har möjlighet att ta ut svängarna. Med kortet kommer en mängd rabatter och försäkringar som gäller när du handlar med guldkortet. Exempelvis så ingår det en prisgaranti som innebär att du får upp till 2000 kronor i ersättning om du hittar varan du köpt billigare i en annan butik.

Exempel på försäkringar som är kopplade till Marginalen Gold är trygghetsförsäkring, prisgaranti och avbeställningsskydd. Med kortet för du även rabatt på hotell och restauranger världen över. Du har även möjlighet att föra över pengar till ditt bankkonto hos Marginalen Bank. Med guldkortet kan du ha en kredit på upp till 100 000kr och du har alltid 50 dagar på dig att betala innan räntan slår in.

Förmåner med Marginalen Gold

spara Räntefri period om 50 dagar

spara 15% rabatt på mängder av restauranger

spara 60 % rabatt på ca 80 000 olika hotell

spara Erbjudande på flygresor

spara Prisgaranti

spara Försäkring vid Sjukhusvistelse

spara Ekonomisk trygghetsförsäkring

Varför välja Marginalen Gold?

Med ett Marginalen Gold kan du ansöka om ett kreditutrymme på upp till 100 000kr. Detta innebär att du alltid har likvider om det sker oförutsedda händelser. Därtill är ditt Marginalen Gold kopplat till viktiga försäkringar och en helt unik prisgaranti. Du får 50 dagars räntefri kredit vilket innebär att du alltid har god tid på dig att betala tillbaks din nyttjade kredit. Du har även möjlighet att delbetala alla inköp som är på över 5000kr. Marginalen Bank erbjuder dig två betalningsfria månader per kalenderår. Du får dessutom cash back med kortet via Marginalen Banks förmånliga återbäringsprogram.

Ansök om Marginalen Gold

Handla Smart återbäringsprogram

Marginalen Bank erbjuder även ett bonusprogram som går under namnet Handla Smart. Med detta återbäringsprogram kan du få pengar tillbaks när du handlar. Över 200 butiker är anslutna till Handla Smart och i dessa får du alltid återbäring på alla dina köp. Passa på att ansluta dig till programmet när du ändå handlar i dina favoritbutiker online. Exempel på onlinebutiker som är anslutna till Handla Smart är Boozt, Rum21, RoyalDesign, Cervera och Booking.com.

Återbäringsprogrammet innehåller både återbäring och rabattkoder som är unika. Återbäringen får du helt automatiskt genom att ladda ner en widget till din webbläsare. Denna widget känner av när du handlar i butiker som är anslutna till Marginalen Bank. Du kommer alltid att få återbäring på hela inköpssumman hos de anslutna e-butikerna. Majoriteten av dessa butiker har även unika rabattkoder som du kan använda när du ska betala. Du kan då kombinera återbäringen med rabatten.

Försäkringar hos Marginalen Bank

Marginalen Bank erbjuder ett antal olika försäkringar till sina kunder. En av dessa är id stöld försäkring. ID-stöldförsäkringen hjälper dig om din identitet skulle bli stulen. Skulle detta inträffa så kan försäkringen begränsa eventuella skador samt ersätter skulder. Du slipper dessutom att lägga tid på att behöva ringa runt och bestrida fakturor. Tar du ett Privatlån så tillkommer det även något som kallas låneskydd. Låneskydd är en försäkring som hjälper dig om du till exempel skulle bli sjuk eller arbetslös. Låneskyddet gör att du ändå kan klara av att betala månadskostnaden för lånet. I denna försäkring så ingår även ersättning för sjukhusvistelse kopplat till sjukdom eller olycka.