Apple Card släpps i USA till sommaren

Just nu är det många amerikanare som sitter och räknar ner dagarna till sommaren. Anledningen till detta är att Apple gått ut med att man kommer lansera ett helt eget kreditkort. Detta kreditkort går under namnet Apple Card och till sommaren börjar man ge ut kortet i USA. Apple Card är skapat av Apple tillsammans med Goldman Sachs som är en amerikansk investmentbank. Kortet är av typen Mastercard och kommer därför att fungera i butiker och betalterminaler världen över. Vad som är unikt med nya Apple Card är att Apple helt slopat avgifterna för kortet. Därtill kommer alla köp som görs med kreditkortet att ge kortinnehavaren 2% i återbäring. En återbäring som består av riktiga pengar som kortinnehavaren kan handla för.

Det har under en tid ryktats om att Apple ska ge ut ett kreditkort och nu har det alltså visat sig att ryktena har stämt. Nyheten släpptes i samband med Apples senaste event och man kan bara ana att det var ett gäng entusiastiska åhörare som var först med att höra om lanseringen. Det nya kreditkortet från Apple är utformat i titan och har en riktig stilren design. Dessvärre är det bara amerikanare som till en början får känna hur det känns att ha det stilrena kreditkortet i plånboken. När och om en internationell lansering sker kan vi på Allt om Spara bara spekulera i.

Ett innovativt kreditkort utan avgift

Apple Card Apple utlovar med sitt Apple Card ett helt unikt kreditkort som inte liknar något vi sett förut. Apple Card ska representera allt som företaget står för vilket bland annat är enkelhet, transparens och integritet. Kortet kommer enkelt kunna kopplas till Apple Pay vilket gör att kunder kan sköta alla sina kortärenden direkt i mobilen. Även betalning sker mobilt med Apple Pay som finns inbäddat in Wallet appen där du även får en total överblick över ditt kortanvändande. Därtill kategoriseras alla köp vilket gör det enkelt för kortinnehavare att se vad det är man lägger pengar på. Alla kategorier så som mat, shopping och nöjen får egna färger i appen.

Nya Apple Card kommer även vara helt avgiftsfritt. Det vill säga att Apple helt tagit bort avgifter som vi kortinnehavare annars är vana vid. Kortet har ingen årsavgift och betalar du inte i tid läggs det inte på någon förseningsavgift. Istället är det bara räntan som fortsätter att tas ut. Och angående just räntan så har Apple aviserat om att man kommer att erbjuda en av marknadens lägsta kreditränta. I appen kommer Apple i realtid räkna ut hur mycket ränta du får betala vid inbetalning av specifika belopp. Man menar att man i motsats till sina konkurrenter vill göra det enklare för kortinnehavaren att betala sin skuld.

2% återbäring på alla köp med Apple Pay

Precis som de flesta andra kortutgivare så kommer Apple och Goldman Sachs att ha ett lojalitetsprogram knutet till kreditkortet. Detta lojalitetsprogram utgörs främst av ett återbäringssystem som kommer finnas tillgängligt för alla kortinnehavare. Detta system innebär att kortinnehavaren får 2% återbäring på alla köp som görs med Apple Pay. Det handlar inte om återbäring i form av poäng med en massa regler knutna till sig. Återbäringen består istället av riktiga pengar som även kallas för "Daily Cash". Pengarna som kunden får tillbaks kan användas helt fritt för exempelvis köp och uttag. Du kan via appen enkelt se hur mycket återbäring varje köp ger dig.

Exakt vilket datum i sommar som Apple Card släpps har vi ännu ingen information om. Däremot kan amerikanare redan nu prenumerera på ett nyhetsbrev från Apple för att få nyheter om kortet så snart detta släpps. Vi i Sverige får vänta på den internationella lanseringen av Apple Card som vi hoppas kommer att ske inom snar framtid.