Återvinningsindustrin går starkt frammåt

Visste du att dina sopor eller gammalt skrot, som många ofta kastar, kan vara värt mer än vad du tror. Att återvinna gamla prylar och skräp är en industri som omsätter miljarder, varje år.

Återvinningsindustrin går som tåget. Affärsidén är att köpa in gamla produkter, som folk kastar, och ta i sär dessa och sälja exempelvis koppar, järn, plast, och så vidare, separat och som helt nya produkter.

Många företag satsar på återvinning när det gäller framförallt metaller som koppar, zink och aluminium. Bakgrunden till detta är att det finns ett stort tryck på metallmarknaden. Metaller som guld, silver, zink och koppar har ett stabilt värde idag vilket har lockat många företag att satsa på just återvinning.

Även större företagskedjor och producenter satsar nu allt mer på att återvinna gamla produkter och förpackningar. Många uppmanar sina kunder att lämna in gamla produkter vilket även är bra ur en miljösynpunkt. Många telefoner, kretskort med mera innehåller koppar och ett ton återvunnet koppar sparar in 20 ton i koldioxidutsläpp.

På börsen är handel med metaller populär, med tanke på att de ofta är en stabil investering på sikt. Och när andra marknader står i gungning är det ofta en populär och stabil investering.