Bensinpriset nära 16 kronor/l.

Dagarna innan midsommarafton höjdes både diesel- och bensinpriset med 20 öre per liter. Lagom till löning höjs bensinen med ytterligare 10 öre per liter. En liter 95 oktanig bensin kostar i dagsläget 15,81 kr/l.

För drygt en månad sedan hade literpriset passerat 16 kronor men på senare tid hade det börjat sjunka tillbaka igen. Dagarna innan midsommar vände det igen och bensinpriset ökade inför den stora trafikhelgen. Prishöjningarna förklaras med bland annat dyrare dollar. Att höjningen skulle ha koppling till midsommarhelgen ser Ulf Svahn, vd för Svenska petroleum- och drivmedelsinstitutet, SPBI som osannolikt.

Det är inga dramatiska saker som inträffat utan det handlar om små justeringar. Jag ser att dollarn har stigit en del, 17 öre exklusive moms, de senaste sex dagarna, och att priset på produkten har gått upp på världsmarknaden, kommenterade Ulf Svahn, vid höjningen innan midsommar.

Höga bensinpriser i sommar

Lagom till lönen höjs nu bensinen med ytterligare 10 öre per liter. Dieseln står denna gång oförändrad. Det kan bli en kostsam historia att åka på bilsemester i sommar då bensinen i dagsläget ligger på 15,81 kr/l.

Källa: Expressen / Dina pengar

Alltomspara tipsar: Så sänker du dina bensinkostnader