Bli en bättre investerare med Shareville

Att investera i aktier och fonder är något som blir alltmer populärt bland svenskar. Trots detta är det få som verkligen tar sig tid att sätta sig in i de olika bolagen man investerar i. Kanske investerar man utifrån tips som antingen banken kommit med eller som man läst om i någon ekonomitidning. Det kan dock löna sig att läsa på om varje enskilt bolag samt de fonder man satsar sina pengar i. Vidare är det alltid bra att ha koll på de mest grundläggande termerna inom aktiehandel. Det handlar bland annat om courtage, P/E tal och direktavkastning. På nätet finns det många forum där du kostnadsfritt kan ta del av sådan information. Även vi på Alltomspara.se erbjuder läsvärda artiklar i ämnet. För dig som redan har den basala förkunskapen om aktier vill vi rekommendera Shareville. Detta är en tjänst från Nordnet där sparare och investerare kan mötas och dela sina portföljer.

Shareville är en helt kostnadsfri tjänst från nätmäklaren Nordnet. För att ta del av tjänsten krävs det dock att du har ett konto hos Nordnet. Är du inte kund hos denna nätmäklare sedan tidigare så kan du skapa ett konto här. Därefter kan du öppna en depå som du kan dela på Shareville. Du väljer helt själv vilken eller vilka av dina depåer du vill dela och således också ansluta till Shareville. Syftet med tjänsten är att investerare ska kunna följa andra investerares portföljer och således kunna dela kunskap och erfarenhet. Detta innebär dock inte att du behöver vara offentlig. Det går alldeles utmärkt att vara anonym och enbart dela med dig av den fördelning du har har på dina värdepapper.

Rating på Shareville

Dela investeringar med Shareville Genom att ha ett konto på Shareville får du möjlighet att se vad andras portföljer består av. Du kan även följa användarnas handel samtidigt som du får en bra överblick över din egna portföljs utveckling. Genom en enkel inställning kan du få notiser varje gång någon du följer gör en ändring i sin portfölj. På så sätt kan du alltid hålla dig uppdaterad när betrodda investerare hittar nya potentiella värdepapper. Genom ett rating system som Shareville erbjuder kan du också se vad olika användare har för riskjusterad avkastning. Ratingen utgår enbart ifrån användarna på Shareville så det handlar alltså inte om hur investerarna står sig hos Nordnet överlag. Användare som har tre stjärnor är de investerare som tillhör eliten på Shareville. Dessa användare ingår i de 10% som lyckats bäst med sina investeringar. Vill du ta rygg på någon bör det alltså vara en användare som har tre stjärnor.

Utöver att följa specifika användare kan du också följa olika värdepapper. Du kan då tillsammans med andra diskutera den specifika aktien och se andras kommentarer om densamma. På Shareville har du ett eget nyhetsflöde där alla nyheter om de värdepapper och de investerare du följer dyker upp. Du har även möjlighet att starta grupper som andra användare enkelt kan ansluta sig till. Alla användare inom gruppen får då ta del av den information som delas.

Andra investeringsprodukter från Nordnet

Shareville är en tjänst som är utvecklad av Nordnet. Nordnet är tillsammans med Avanza en av de ledande nätmäklarna i Sverige. Det är nu många svenskar som överger de traditionella storbankerna för att bli kund hos någon av dessa nätmäklare. Utöver att agera nätmäklare är Nordnet även en digital bank med flertalet intressanta produkter. Bland annat erbjuder man en produkt för aktiehandel där du smidigt kan både sälja och köpa aktier direkt via datorn och mobilen. Man har dessutom ett betydligt lägre courtage än storbankerna. Du väljer själv om du vill handla aktierna via en depå eller om du vill ha dessa på ett ISK-konto eller i en kapitalförsäkring. Utöver aktiehandel erbjuder man fondsparande där du enkelt får koll på dina investeringar. Är du intresserad av fonder kan vi rekommendera dig Nordnets Fondrådgivare där du får kostnadsfri guidning till de bästa fonderna för just dig. Fondrådgivaren är bara en av många digitala tjänster och smarta verktyg som du hittar hos denna digitala bank.

Vidare erbjuder man lösningar för pensionssparande där du antingen låter Nordnet sköta förvaltningen eller helt enkelt sköter det själv. För dig som inte är särskilt riskbenägen finns det även traditionella sparkonton hos Nordnet. Dessa omfattas såklart av den statliga insättningsgarantin och är helt kostnadsfria att öppna. Dessutom får du göra fria överföringar och uttag och binder därmed inte dina pengar under någon längre tid. Trots att Nordnet främst förknippas med aktiehandel och sparande så erbjuder man även ett privatlån utan säkerhet. Detta lån går under namnet Toppenlånet som har en ränta från 2,95%. Detta och mycket annat har gjort att Nordnet för två år sedan blev utsedda till Årets Bank 2017. Detta av det etablerade magasinet Privata Affärer. Så vill du byta till en mer modern bank med digitala lösningar så kan vi varmt rekommendera dig Nordnet.